'Kemalangan Maut', 'Pemandu Mabuk', 'Lebuhraya Persekutuan'

'Kemalangan Maut', 'Pemandu Mabuk'

Maut dirempuh pemandu mabuk

SEORANG pekerja syarikat kurier maut manakala rakannya parah selepas motosikal dinaiki mereka dirempuh pemandu mabuk di Kilometer 34.2 Lebuhraya Persekutuan hala ke ibu negara dekat Kuala Lumpur, awal pagi tadi.

29/5/2020 11:26:00 AM

kualalumpur Seorang pekerja syarikat kurier maut manakala rakannya parah selepas motosikal dinaiki mereka dirempuh pemandu mabuk di Kilometer 34.2 Lebuhraya Persekutuan hala ke ibu negara dekat Kuala Lumpur, awal pagi tadi.

SEORANG pekerja syarikat kurier maut manakala rakannya parah selepas motosikal dinaiki mereka dirempuh pemandu mabuk di Kilometer 34.2 Lebuhraya Persekutuan hala ke ibu negara dekat Kuala Lumpur, awal pagi tadi.

Difahamkan, kedua-dua mangsa adalah rakan sekerja dan tinggal serumah dan mangsa yang meninggal dunia dikatakan baru tiga hari bekerja di sebuah syarikat kurier di Petaling Jaya.Ketika kejadian, kedua-duanya baru habis bertugas dan dalam perjalanan pulang ke kediaman mereka di ibu negara.

LIVE | Contempt case against Mkini in Federal Court begins Gajah mati angkara beg plastik Spiteful Authority: Malaysia Goes for the Journalists

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, berkata hasil siasatan mendapati pemandu kereta berkenaan hilang kawalan dan melanggar motosikal mangsa yang berada di laluan motosikal."Pembonceng motosikal, lelaki berusia 42 tahun maut di tempat kejadian manakala penunggang motosikal, lelaki berusia 30 tahun parah dan dikejarkan ke PPUM.

"Pemandu kereta adalah lelaki tempatan yang juga seorang penuntut di sebuah institusi pengajian tinggi swasta berusia 22 tahun. Dia tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan itu," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.Menurutnya, siasatan mendapati pemandu terbabit berada di bawah pengaruh alkohol dan menerusi hasil ujian kandungan alkohol yang dijalankan mendapati paras alkohol di dalam tubuhnya tinggi.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Dalam pada itu, Nik Ezanee berkata pihaknya menerusi Op Alkohol akan memperhebatkan lagi usaha mengekang dan membanteras kesalahan membabitkan pengguna jalan raya terutama mereka yang berada di bawah pengaruh alkohol.

"Ini kerana mereka boleh membahayakan keselamatan orang ramai dan boleh mengakibatkan kematian kepada pengguna jalan raya yang lain," katanya.Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 29 Mei 2020 @ 4:21 PM Read more: Harian Metro »

pemabuk sial! Depa makin berani sbb depa tahu menteri undang2 masih dlm proses mendapatkan cadangan/pendapat org ramai tentang hukuman yg setimpal.. Lama lagi nak settle.. AllLivesMatter nrfakhiraqilah ni ke kawan sitikasim ? Tu dah kata dah... Cadangan dan penggubalan undang2 ke atas pemandu mabuk akan dibentangkan pada Julai. Sementara nk tggu Julai... Makin bertambah kematian akibat pemandu mabuk nih... Lambat !!!!

Kerajaan: tak cukup quota lagi ni. Kita perlukan 100 orang lagi mati sebelum kita ambil tindakan Putus asa jela korang. Takdenya orng nak ambik port psal pemabuk2 ni. Habis2 nnti orng guna buat manifesto politik je. Janji itu ini, buatnya tak. Mabuk lagi? Apa nak jadi malaysia ni tak habis habis masalah pemandu mabuk😡😠

tunggu je bila nak bagi hukuman setimpal dekat pemandu mabuk ni eiii geram nya aku . Hari2 ada ja orang meninggal sbb mabuk ni . Eh pergi lah mabuk kat rumah sorang2 😖😖 Jangan risau. Kerajaan dh rangka proses untuk pinda akta pengangkutan jalan raya. drzul_albakri yg bagitahu dalam channel telegram beliau.

Isu politik lagi penting dari isu arak ni,jwtan dlm parti,pemilihan presiden,sokongan parti komponen,pemilihan MB,konsesi balak,mbangun ekonomi negara,hutang negara, rakyat bleh buat apa? Merayu dilaman sosial je la.nak protes apa? Protes je kena tangkap la.. soal siasat,reman🤷 danialxhafriz Uish budak DHL ke dvnil ?

Ni kerajaan UK punya law kalau DUI (drivingunder influence = mabuk arak/dadah). Boleh laa kita buat macam ni. Suka tiru barat kan? Benda baik kita follow pedoqpop come on malaysia... don't let innocent die anymore do something la TSMY, our new PM,show us what ur capable of towards alcohol & drunk drivers. plez, so many lifes ar being wasted, goin down the drain.. IS THE TAX PROFIT THAT THE STATE IS RECEIVING MUCH MORE IMPORTANT THAN THE LIVES OF OUR FAMILIES..

Klu dulu kes pemandu mabuk mesti tuju dap dap dap...tp skrg kerajaan da btukar pun sama je...lg2 yg jd kerajaan tu sebuah parti politik perjuangkan islam yg dulu lantang bsuara dgn hujah bdalil2....mghentam kerajaan dulu....maaf bkn bpolitik...tapi.... pedoqpop Bila laa si mabuk nk langgar si mabuk..ermm..

pedoqpop Kerajaan PN lembab tiada tindakan drastik.lagi nak tunggu survey..eii aku Mabuk lagi? When will people learn?! Air yang tenang jangan sangka tiada cina atau india yg mabuk.... Sampai bila lagi kes ni nak berlaku? Lately ni makin menjadi pula ye, PKP pun mereka langgar. Berapa ramai lagi korban pemandu mabuk ni baru government nak ambil tindakan? Keadilan belum nampak sinarnya.

Dulu erna kabo liquor is keeping people sane. Hmmmmm Too much pemandu mabuk ni... 😔 cibai lah mabuk smpai langgar org. lps ni jmpa pmabuk langgar org, p belasah terus sampai separuh mati. sialan sampah fvk Aku masih cuba husnozon yg menteri2 ni masih sibuk ber PKP untuk buat decision jatuh hukuman pemandu mabuk ni yg langgar smp mati, harap2 digantung lesen mereka selama 5thn dan denda 20k, 15k diberi kepada waris simati

Accident lain x de..asyik kes pemandu mabuk x hbs2..😡😡😡 Dh boleh jadi pandemik dah, kalah peratus kematian COVID-19 Rasanya dah cukup bukti menunjukkan kes pemandu mabuk ni memudaratkan org lain..dah berapa kes sejak bermula isu ni berlaku?GUBAL UNDANG2 SEDIA ADA!!! sssarahzoll Weh apa ni kenapa ada lagi kes maut disebabkan orang orang macam ni 😩😩

Denda 8k. Elok sangat lah tu. Just a normal day in Malaysia. Moratorium Penghentian sementara jualan Arak !! Sehingga satu kaedah di rangka yg akan mempertanggungjawabkan penjual & peminum yg mabuk di luar rumah sendiri. Nk minum sampai mabuk.. duduk diam diam dalam rumah.. Atau naik Grab. Tu pun kalau pemandu grab tu penyabar

Undang-undang bg pemandu mabuk harus dibahas dlm sesi parlimen akan dtg. Bg yg menyebabkan kematian harus disabitkan dgn kesalahan membunuh dgn hukuman lbh berat.. Student, 22 thn, pagi2 dh mabuk. Apa nak jadilah Hampir semua kemalangan dikait dengan pemandu MABUK. GREAT. Sampai bila? kempen membunuh melayu di jalanraya atas alasan mabok.

makin menjadi2 kes pemandu mabuk. tp wakil rakyat sebok dengan politik. anjay Hahhhh tepukkkkk. Tahniah Malaysia kerana melahirkan lebih ramai pemandu mabuk. Tahniah di atas pencapaian yang sangat membangangkan ini. Pemandu mabuk ni memang jelmaan babi ke apa, memang celakalah 7 keturunan pemandu mabuk ni

Bila undang2 mabuk ni nak dibentangkan jadi hukuman mandatori Bulan 5 saja dah berapa kes dilanggar pemandu mabuk ni. Yang mabuk2 ni entah bila nak mati agaknya. Hidup menyusahkan orang. Kalau kena saman setakat 4-5k memang taktahu nak cakap apa la dengan undang2 kita sekarang ni. Hmm Nak tunggu Malaysians riot mcm dkt US baru nk hukum gantung pemabuk (yg menyebabkan kematian) ke mcm mana ni Penat la every week dgr kes org mati sbb pemandu mabuk🤬

sitikasim revise back ur baseless statement regarding “eliminate the tahfiz school if we want to eliminate alcohol” innocent ppl keep to handle the consequences of this dumb drinkers’s act..obviously and truthfully stated by prophet that alcohol the the main influences of crime Bunuh laaa pemandu mabuk tu. Bodohhhhh

Diorg tu kenape hah?! Elok2 krg kemalangan, tibe2 muncul kluster bangang pmabuk langgar org smpai mati lps PKP. Kalau gian sgt minum arak, ko pegi pakai gari kmudian terjun dlm swimming pool brisi arak! Ko mati lemas bhgia lps minum dlm tu pn org x kisah. Palabut! Pagi pagi breakfast dgn arak ke. fazri_hassan Hukuman gantung patut dilaksanakan, nyawa balas nyawa.

Time pkpb pun mabuk ya kamu 🤔 SanjeevanSS bnyak kes mabuk ke banyak kes dadah atas jalan Raya bro? lain kali buat research sikit bro. jangan cakap pakai burit je. tengok statistic kemalangan atas jalan. cakap pkai otak sikit. jngn tahu nk mabuk je Mabok lagi...tak kan nk diam lg Hukuman mati terus. Tiada alasan patutnya, semua orang tahu bahaya memandu ketika mabuk. Tapi buat juga walaupun tahu kesalahan berat.

Kerajaan buat lock down dekat tempat2 yang menjual minuman keras.jangan nanti kami buat lock down sendiri..sampai bila ni... Mabuk lagi..babi... babi...babi...babi Sepatut nya hukuman bagi pemabuk ni langgar je die balik. Tapi jangan sampai mati. Pastu bagi sihat balik. Langgar lagi. Cukup 3 kali langgar sampai mati. Baru okay

Enough is enough ....... 1 nyawa melayang ......ganti 3 nyawa dari keluarga PESALAH .... *mereka pandang murah harga nyawa ... denda , penjara takde kesan ....mereka akan buat lagi .... Selagi takda hukuman mati, selagi tu lah diaorang berani drive sambil mabuk. Duit? Boleh je bagi, suap sana sini. Nyawa? Mana nak cari?

'Pemandu kereta adalah lelaki tempatan yang juga seorang penuntut di sebuah institusi pengajian tinggi swasta berusia 22 tahun. Dia tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan itu,' pegang jgn lepas dulu. org yg dia langgar mati yg dia pulak selamat. jgn harap ada keadilan Sampai bila ini semua akan berakhir ya?! Masih beri muka pada pemandu mabuk ni semua 😡😡😡😡

akmalpacino haih Makin banyak kes pemandu mabuk. Dah la kejadian waktu pagi. Undang2 yg lebih tegas dan keras perlu digubal utk bg hukuman yh setimpal. Berapa ramai dh kemlangan di Malaysia yg telah disebabkn oleh pemandu2 mabuk. Pemabuk babi Tolong la bg hukuman setimpal kt pemandu mabuk ni!! ernamh 😢😢😢 PKP ni dh brapa kes mati dh. Bru 2 bln. MuhyiddinYassin PASPusat abdulhadiawang takiyuddin61 tlg Guna Kuasa PAS yg kuat bersuara tu sblm jd Kerajaan. Dh jd kerajaan kot. Bkn mimpi lena lg.

Aku dah cakap hukuman tembak sampai mati pemandu mabuk dilaksanakan ditempat kejadian patut dilaksanakan segara 😡😡😡😡😡

Gara-gara percaya bomoh bayi 5 bulan maut selepas minum darah penyuKonon percaya cakap bomoh darah penyu mampu hindari daripada dijangkiti Covid-19 bayi maut, keluarga kritikal. FMTNews FMTOhsem

Maut rempuh pokok tumbangSEORANG lelaki warga Myanmar maut, manakala rakannya cedera apabila motosikal yang ditunggangi mereka melanggar sebatang pokok tumbang di Jalan Muda Kuari, Tunjang, Jitra, malam ini.

4 maut kemalangan kereta, loripekan Tiga warga Indonesia dan seorang lelaki tempatan maut dalam kemalangan membabitkan sebuah kereta dengan lori di Kilometer 6 Jalan Chini-Kuantan di Pekan, tengah hari ini.

4 maut kereta bertembung treler di Pekan | The Malaysian InsightKereta Proton Wira hilang kawalan dan terbabas ke laluan bertentangan lalu bertembung dengan treler.

Tentera maut dirempuh keretaSEORANG tentera yang dalam perjalanan ke tempat kerjanya maut selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 8, Jalan Sungai Choh – Bukit Beruntung di Hulu Selangor, jam 6.10 pagi tadi. Innalillahiwainnalillahirajiun.. Masa pkp lama tak bawak kenderaan ni... Banyak betul kes kemalangan berlaku...🤔 Semoga Allah tempatkan arwah Bersama orang2 beriman.. aamin..

Maut rempuh kereta buat pusingan Ukulim SEORANG penunggang motosikal maut selepas merempuh kereta yang membuat pusingan U di tempat yang tidak dibenarkan di Lebuh Perdana Hi Tech di Kulim, hari ini. Use your side and back mirrors people. 😔 😔