Rap

Rap

Man Raja Lawak nak agih RM50,000 kepada yang memerlukan

#Rap Man atau nama sebenarnya Abd Rahman Kasim mengalu-alukan mereka yang memerlukan dapat menghantar mesej peribadi (DM) di Instagram.

31/3/2020 1:36:00 PM

Rap Man atau nama sebenarnya Abd Rahman Kasim mengalu-alukan mereka yang memerlukan dapat menghantar mesej peribadi (DM) di Instagram.

PELAWAK, Man Raja Lawak menyumbang sebahagian wang kemenangan program Maharaja Lawak 2019 (MLM 2019) sebanyak RM50,000 kepada individu kurang berkemampuan.

“Situasi sekarang amat terkesan kepada semua rakyat Malaysia termasuk saya dari segi emosi dan kewangan. Jadi, sebagai rakyat dengan rendah hati terpanggil untuk berkongsi hadiah wang hasil juara MLM 2019 tempoh hari bagi meringankan beban anda untuk meneruskan kehidupan.

Bercerai kerana kucing 45 tahun hidup dalam hutan Lelaki mabuk serah kad bank

“Sesiapa yang benar-benar memerlukan bantuan saja yang akan saya layan. Sila DM dan berikan maklumat kenapa saya harus membantu anda sehingga bajet RM50,000 habis digunakan sepenuhnya,” katanya.Bagi berlaku adil dan telus, Man berkata, dia terlebih dahulu meneliti setiap permohonan.

“Sekiranya tiada respons bermakna permohonan anda gagal. Semoga bantuan kecil ini dapat dimanfaatkan sebaiknya. Hanya doakan saya murah rezeki dan sihat tubuh badan,” katanya.Pada MLM 2019 lalu, Man yang menganggotai kumpulan Puteh diumumkan sebagai juara sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai RM500,000 berserta trofi.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 31 Mac 2020 @ 6:27 PM Read more: Harian Metro »

ya allah bg la yg tdo2 kt tepi jln.. kt jmbtan tu.. mcm yg ebit lew bw blik rmh tu.. sedih dgt. crikn rmh murah2 tuk sewa nk mulkn hdup. cri ust ebitlew Semoga saudara dimurahkan rezeki yg berlipat ganda dan dikurniakan kesihantan yg baik oleh Allah s.w.t... Aamin ! Jaga diri bro Man belanja skit.. Saploh pon jd

manrajalawak5 .terbaik abg man.saya dah tau lama abg man akan berbakti pada orang lain.semoga Allah memberkati perjuangan seni .saya sokong abg man. Dulu masa jadi fan jambu setiap hari lepas show MaharajaLawak abg man belanja makan... zarulkhan_ Hero Dia ni dr dlu bantu org... Dia sendiri usaha cari modal & sponser bantu org susah...

NAziatie Listkan nama pelawak yg dah lama jadi org kaya... belambak. Tp yg hulur bantuan sampai 50k pelawak yg baru nak naik. Baru nak kaya. Sbb dia jenis ingat time dia susah. Korg artis artis yg dah lama naik ni dah biasa jd org kaya. Sampai lupa mcm mana jadi org susah mcm ni la artis sebenar...bagi bantuan dkt org yg memerlukan...

Apepun komen korang, doakan lah Man ni diberikan Allah rezeki yg lebih lagi. Juga moga Allah berikan kemudahan, kesihatan yg lebih dan keberkatan. Kalau siapa ckp dia menunjuk aku luku kepala hang.🤭 Alhmdulilah 🤲semoga dimurahkan rezeki berlipat ganda ..amin Alhamdulillah...dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan dunia dan akhirat..Aamiinn

Sy rasa kalau arwah Abam masih ada... Mesti dia ambik tindakan yg sama...Al Fatihah (Dgn Bacaan) utk arwah... Alhamdulillah. Macam ni baru betul, jadi role model. Retis lain yang kecoh2 tak guna satu sen pun. TAHNIAH man...... aku nak mintak rm10 agak2 dia kasi tak Sempoi terukk mann haritu datang kolej buat ceramah naik gt128 je beb semoga panjang umur and murah rezeki

Org yg betul2 susah x akan ada insta...g la cari di ceruk2 kpg...mmg ramai mak bpk yg di tgglkan ank2... Hat ni baguih... Org yg besederhana... Mahu membantu... Walau bkn org yg kaya dan mewah.. steady bro Tuan Man, cari yg betul betul susah utk bg bantuan. ini bru betul.give and take.rakyat dah tolong,bila rkyat susah tolong blik.mcm nie xde spe pn bising.good job.salute

Alhamdulillah..semoga dimurahkan rezeki Ini baru hero Silalah dm rakan2 artismu. Tak tau la apa depa makan tah ka makan rumput la ni RM50,000 Bagi la diorang ni sorang RM10,000. Baki lagi RM10,000 bagi la kat persatuan seniman. Pandai2 la diorang agihkan kepada artis lain. Yang paling penting 4 orang kat bawah ni, aku simpati dengan kesusahan yang diorang alami. 😭

norris_anggun71 X payah sembang la Moga.Allah rahmati dan berkati keatas rezeki yang yg disumbangkan beliau. Blh suruh da Black DM Man ni...Salute terbaik man hmdirmn Steady man.moga murah rezeki man ni teringat saham akhirat seperti yang dilakukan oleh arwah ABAM bocey.. Alhamdulillah, semoga dimurahkan rezeki man dan terus berjaya dan terus membantu orang yang memerlukan..

salute bro... malizaa_yusof alhamdulillah ,ARTIS ARTIS BODOH yang nakkan bantuan tu kau boleh contohi dah man ni Man nak agihkan RM50K pd yg memerlukan? Nmpknya tindakan ni seakan menidakkan kredibiliti zed zaidi sbg Presiden SENIMAN yg telah bg senarai pjg kpd kerajaan utk beri bantuan pd golongan artis. Adakah Man bakal disingkir dari persatuan?

Dia ni teqa ada mslh pn still boleh bantu org.. Hat tkdk mslh ni nk meroyan mcm spnjg hdup hdup merempat kenapa tahniah sahabat! anda bjaya mbersihkan nama arrrtis ! Mungkin golongan yg memerlukan tu tak de ig.. Bolehlah agihkan kpd rakan2 artis anda yg duk mengais tu. Even better bgi kpd artis2 veteren yg mmg betul2 memerlukan bantuan untk kelangsungan hidup. You do great thing 👍🏻

Alhamdulillah, moga dipermudahkan rezeki Man Malu siak dgn man ni. Padahal 1malaysia tau dia dulu susah.. Yg skrg ni retis di kenal 1 malaysia pula sibuk nk minta bantuan.. Skrg nmpk kn.. dia sederhana, dia tak mewah, tp mampu untuk membantu yg lain. Artis malaysia yg kecoh 'tunjuk' mewah dalam SocMed mana Kecoh mintak bantuan sbb roti gardenia x mampu nak beli, tp yg lain mampu plak..

Minta dia agih2kan KHUSUS kpd kalangan artis yg kais pagi makan pagi tuh..bantu sesama artis Malu la ogy Pegi tolong artis dalam SENIMAN tu bro man.. ntah dh makan ke blom si black tu.. awal dulu aku igt kat mana special Man ni. bila dgr cara dia cakap lepas menang MLM baru ni. respect manrajalawak5 Agihkan pada kawan2 artis yg sempit nk byr alphard vellfire mustang tu

Boleh lah dm black,tomok,shuib,zed zaidi. Tak tahu lah apa nasib diorang hari ni. Good job man raja lawak semoga Allah membalas jasa2 anda Kdg kita nmpk org ni mcm x de apa2 tpi snyp2 duit bnyk sbb pandai menyimpan sementara itu.. Orang macam ni patut disokong Perghhhhh kalau nak ikut kan baru ja dalam industri. Yang duk lama sampai kerepot tu camna pula.

Man ni orang yg iklas membantu. Nampak riak muka pun tau dah terbaik

Chong Wei, a man denied by error in eraPETALING JAYA: Lee Chong Wei may have been retired for more than nine months now, but the Malaysian legend has indeed left a lasting legacy. He's history!

Man eating at bus stop among 137 detained since the start of MCO in MelakaMELAKA: A man who was enjoying his meal at a bus stop here is among those detained by Melaka police for violating the movement control order (MCO).

Man City’s Gundogan says Liverpool deserve title if season cancelled | Malay MailMANCHESTER, March 30 — Manchester City midfielder Ilkay Gundogan says it would only be “fair” for rivals Liverpool to be awarded the English Premier League trophy if the season cannot be completed due to the coronavirus outbreak. Gundogan told German broadcaster ZDF that Liverpool deserved to... don't be greedy

Man in Penang under police probe for claiming MCO enforcement failure, bias | Malay MailGEORGE TOWN, March 30 — The police are investigating a man over a social media post accusing authorities of failing to implement the movement control order (MCO) at a market here. Northeast District Police chief Assistant Commissioner Soffian Santong confirmed receiving the police report... Trained under cardiologists.

Man jailed 17 months for obstructing Rela during MCONSTnation A man was jailed 17 months for not complying with the Movement Control Order (MCO) Covid19 Coronavirus MCO MovementControlOrder JustStayAtHome DudukRumah I hope he doesnt have the virus.

Man dresses as 'pontianak' to make people comply with MCONSTnation: “Many people, especially, youth are still going out at night. This prompted me to take the initiative by posting a picture of myself dressed up as a pontianak on Facebook. Covid19 coronavirus MCO MovementControlOrder JustStayAtHome Chaotic neutral 💪🏾 Modern youth problem meets folklore solutions. Why not 😂 Where are the parents who allow this?