Malacca Umno blames DAP, Harapan for state govt's fall

Malacca Umno blames DAP, Harapan for state govt's fall

27/10/2021 6:05:00 PM

Malacca Umno blames DAP, Harapan for state govt's fall

State chief says opposition abetted ex-CM Idris Harun's betrayal.

Oct 27, 2021 3:01 PM⋅:3:01 PMMalacca Umno state liaison chief Ab Rauf Yusoh has taken aim at the DAP for backing the fall of the Barisan Nasional (BN) state government and supposedly foiling former Umno Sungai Udang assemblyperson Idris Harun’s attempt to reclaim the chief minister’s post.

Corrupt leaders likely to make a comeback, Dr Mahathir warns | The Malaysian Insight Hannah Yeoh bertudung santuni jemaah masjid, bukan raih undi - DAP - Utusan Digital Musnah 600 pokok durian Musang King dalam hutan simpan | Harian Metro

Speaking at the launch of Barisan Nasional’s election machinery, Rauf said Idris was played out by the DAP after his success to topple the Malacca state government.“Sungai Udang (Idris) has been played out by the DAP...Unlocking ArticleShow your support for robust journalism

Millions depend on Malaysiakini for the truth. Millions depend on Malaysiakini for quality journalism. Millions depend on Malaysiakini to stand in honour of integrity and justice.Without a mafia owner to dictate our journalism; free from political or commercial influence, Malaysiakini has only one boss - you, the rakyat. headtopics.com

We take this opportunity to thank you for your love for our country, your trust and respect in us to do our job in holding the powerful to account. We depend on your subscription to protect the sanctity of our journalism. Thank you. Read more: malaysiakini.com »

Woman suffers wounds, infections after using unauthorised beauty product

KUALA LUMPUR: A 22-year-old woman suffered severe side effects after using a slimming product with the treatment allegedly carried out by an uncertified individual.

Dia ni lah punca BN never blame themself for umno fall He who lives by the sword dies by the sword , you take in frog , what are you to complaint when the frog jump again , stupid . Hihihi tepuk tepuk umno punya pasal, dap yang dipersalahkan Langkah Sheraton, sapa salah MANGKUK? Dorang rebut pasir,PH pulak jadi salah ! Apa punya orang ni

Wow...ayat yang keluar dari mulut parti Islam di Malaysia ni masih boleh percaya ke? Menyalahkan je la yg korang pandai , dasar mangkok . Yg nyokong pun sama mangkok ayon Kau ni hidup takda kerja lain, asyik salahkn org lain. Utk apa kau hidup ni? Politik memang lebih kotor dari babi

Penang Umno submits objections to proposed RM2b reclamation project in Seberang Perai | Malay MailSEBERANG PERAI, Oct 27 — Penang Opposition leader, Datuk Yusoff Mohd Noor, has submitted objections to a proposed RM2 billion reclamation project that stretches from Bagan Ajam to Telok Air Tawar in north Seberang Perai here. The Sungai Dua assemblyman, who is also the Umno Tasek Gelugor Division...

yup2 kemajuan perot ko kedepan pon salah DAP jugokk I opened the replies just to see if there are comments abt his physique. I am not disappointed Wth.. It was you who said UMNO went begging for nyawa from DAP because 3 UMNO and Bebas idiots was about to pull their support. Now you are blaming them for the Melaka gov fall. Are you intoxicated with Timah? Stop shifting the blame away from your dysfunctional party la wey.

Y the need to blame others?🤔 Ok. Tukar MUDA, ya. Wahai, so botol, siapa tu yg resign Aik Yg merayu hari tu sape Peduli lah ko nak blame siapa pon. Yang penting orang melaka blame ko hawau!! Aiks 1st Round it was DAP Aduns who said 'we are OK with Sulaiman as the Melaka CM'....before Sulaiman claimed he met TYT to dissolve State Dun. So Easily Umno forgotten this FACT

Umno supreme council member sworn in as senator | New Straits TimesKUALA LUMPUR: Umno supreme council member Datuk Arman Azha Abu Hanifah was sworn in as a Member of the Senate today before Dewan Negara Speaker Tan Sri Dr Rais Yatim. Congratulations !!!! but just try not to join the 'slow-witted' list ... too many are on the list already ...

Ab long rauf ni minum ketum byk sgt, dun dun yg menjatuhkan kerajaan negeri tu dari parti umno ngan bersatu, yg kau petik ph dan dap tu knapa? Lupa dia tu speaker lagak mcm KM!!! Sebelum ni umno tarik sokongan keatas PN dan Mahaidin jatuh tapi dia tak cadang bubar parlimen. Tapi bila kerajaan umno melaka jatuh terus dicadang bubar Dewan Negeri. Itulah UMNO punya kerja, habis satu negeri susah

Ko Tamakkk laa der!😝😝😝 Sebab tulahhh lingkup melaka!😆😆😆 Perut buncit ,tak nak salahkan dap Dan pH ke? Biasa ni they always blame others but not themselves. stupidity apabila sampah bertebaran..... Sendiri TAK salah, BETUL sentiasa... Sebab perut dia boroi pun salah DAP. Asyik makan rasuah je. umnoonline dan rasuah berpisah tiada.

Before u point fingers, make sure your hands are clean dude! Patut perut badak ni buncit pm... byak telan pasir...

Melaka Polls: Umno to decide on collaboration with PAS on Thursday (Oct 28), says AsyrafPETALING JAYA: Umno will decide whether it will collaborate with PAS in the upcoming Melaka polls after its supreme council meeting on Thursday (Oct 28), says the party Youth chief. terang² main 2 kolam pas ni. 😆😆

Nokharom gemuk nak mampos anytime boleh kena heart attack tumbang ni. Yep, UMNO's still umno, nothing new to see here What’s new? Macam broken record player je 🙄 Buta, pekak dan bisu, tak sudah2 nak salah kan DAP, tak de modal lain ke? Memang bengap di gendut ni bising betul la babi babi nii Yezza. Aku da agk akan keluaq ayat ni. Steady. Ni kalau kata kena kencing manis pun akan salahkan DAP jugak.

Tula kalau gemok pasir ckp pun merapu Inviting ppl to get angry! Pasir tersendat kot?

Umno supreme council member Arman Azha sworn in as senatorKUALA LUMPUR: Umno supreme council member Datuk Arman Azha Abu Hanifah has been sworn in as a senator before Senate president Tan Sri Dr Rais Yatim in the Dewan Negara. UMNOisPM

Orang UMNO hari² ratib No DAP, tapi bila kerajaan jatuh , dia dulu cari DAP minta nyawa. Kah³. UMNO dah mula bermain cinta dengan DAP. Idris dah bagi bunga² tu. Jangan cakap NO DAP skrg, kang masa depan nanti berpeluk cium dgn DAP, masaklah korang nnt nak jawab dgn akar umbi. Dia gemuk pun salah DAP dia sihat pasal makan seDAP

Reading gula tinggi, jantung block pun salah DAP. Besok kaki kena potong pun salah depa. Yep, perut boroi pun sbb DAP selalu paksa makan Bengong ka apa ni? Can you give us a better excuse ? It’s 2021 dude 🤣 Bak kata idris, apa guna nya gomen melayu asle kalo penuh dgn rasuah & salah guna kuasa! Kebangangan org umno mmg tk bole disangkal. Bercakaran sama dri, mrk yg tarik sokongan dlm kjaan umno sdri tpi masih nk salahkn org lain. TOLONGLAH WAHAI RKYT MELAKA, JGN LA BERI UNDI KPD UMNO LGI. SBB MRK TKKN FIKIR TTG RKYT. APA YG MRK TAU HANYA KUASA UTK KESENANGAN MRK SDRI

Wow. Everything also blame DAP. Who is surprised.

Umno Supreme Council member Arman Azha sworn in as senator | Malay MailKUALA LUMPUR, Oct 26 ― Umno Supreme Council member Datuk Arman Azha Abu Hanifah was sworn in as senator before Senate President Tan Sri Rais Yatim at the Dewan Negara today. Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah has consented to his appointment to take...

So whats new? Everything salah dap, in surprise dorang x cakap covid-19 salah dap gak Hahah- INILAH HASIL ORG KLEPTO UMNO- PANDAI BLAME ORG AJE !! SEMUA PENIPU N PENCURI!! PI MAMPUS LA!! Muka kau buruk pun sebab DAP Jari tu dok tunjuk kat orang..(tak sedar 3 jari tu tunjuk arah diri sendiri)...kalau bukan salah DAP confirm salah Anwar...🤦🤣

Orang kampong mesti percaya dengan gemok ni Naratif 'salah DAP' dah basi la. Guna otak sikit, cari modal baru. Maaf, dia ni ade penyakit ‘brainless’. Ko ingat orang melaka tu bodoh? Start dah salahkan pihak lain... Haram jadah This gemuk cakap tak senonoh DAPig komunis tak guna. Sampah!!

UMNO-Bersatu lambang perpecahan - Utusan DigitalUMNO-Bersatu lambang perpecahan

Orang kampong mesti percaya tak ?! 🤣🤣🤣🤣🤣 UMNO’s logic… Pretentious 'leaders' always blame others, never their fault Yah if you constipation also is DAP problem… what else? Your toe nail cracked? Must be DAP.. your roof leaking? DAP pasal lah Dahla xde leher.. bape kilo la lemak dia ni Salahkan sekali perut buncit badan gemuk kau tu dekat DAP sama. Senang.

oweeeezzz blem samwan els

Who called for dissolution ? Bercakaran sesama sendiri, salahkan org luar pulak. Hullo umno, asal nak pilihanraya retorik umnooo dap dap dap, ph ph ph. Dah tak de isu lain ke? 🤔🤔🤔Raup2 Biasa lah kan…kalau takde DAP kita salahkan syaitan pulak Terlampau banyak minum Timah kut Dia gitu gemuk salah isterinya 🤣🤣🤣

Kasi saman satu kali la dapmalaysia Dh naik membusung cmtu pun maaih nk blame org lain...meno , meno..

🤦 Ha3x...berkawan dgn PAS - jadi wirid dia pun sama, salah DAP. Sapa percaya memang bodoh tahap lubang tahi. Actually UMNO tak bodoh,the real bodohs are us the MALAYs 2-3 weeks ago, you were begging DAP to work with you. Wake up PH! YOU BLOODY FOOLS huuuhhh ? hahaha Dia makan banyak pun sebab DAP jika setiap ahli umno yg lahir ke dunia adalah hasil hubungan dap & harapan...maka ya

Untuk join politik Melaka nanti. Orang ini & seperti ini perlu dibersihkan dahulu. ni maccam salah kan tukang masak...masak makannan sedap..tu pasai aku obes...? dah berpuluh tahun asyik salahkan DAP😂UMNO tumbang 2019 mmg salah DAP dgn Harapan sebab rakyat muak dgn politik rasis urmNO😂

KonshinC Perut dan otak pasir DAP so powerful ka? No wonder all these useless monkeys keeps blaming them..wow.. let's vote DAP more...😄 Dia dah start dah😑 Stupidity is even more dangerous than COVID19. There's no vaccine for this. Lawak betul. Biasa lah orang² kampung semua akan percaya sebab mereka kebanyakan nya racis sangat sampai buta tak nampak RM ribu billion dicuri penyamun dalam umno. Lebih suka undi pencuri asal Dap tak ada dalam Kerajaan. Kebodohan tersangat sampai tahap gaban.

I think that mean he talking about their own group, right. But pretend say (DAP AT) u make the BN govt fall. He is right, (DAP AT) make BN govt fall. Hohohohoho what a crack joker. 🤡🤡🤡🤡🤡🤪🤪🤪🤪🤪 Kepala bapak dia....umno vs umno yg salah DAP jugak Tanda nak kalah

Same old UMNO/BN bullshit reason. Gundu, sotong and crap... UMNO and BN still believe they can cheat people again.... Their game is over.... Yela kn ..sape lg hahaha start la zikir DAP DAP DAP DAP DAP Benda boleh salahkab org ye dak, palat celah kote sendiri tak bleh nampak.. Your own idiots mess it up and you blame someone else for it. If Malacca voters fall for your trick, I fear for the future of the country.

Dia naik badan pun salah DAP tu. Sabor je lah.. Tak masuk akal tapi ramai masih percaya. Kalau bukan salah dap dia tak umno

UMNO tak boleh kawal rumah sendiri, sekarang nak kata rumah orang lain pulak, yang keluar itu dari UMNO, ingat tak? umnoonline I am so fat that the fat has got into my peanut brain. What a logic!!! Where do they find these Carrott IQ leaders Semua salah PH dan DAP Who to blame for BN/Umno to lose pru 14? The goons below?

Their people withdrew support and now blame pakatanharapan_ . As usual not failing to mention dapmalaysia in the narrative. Will this work on the minds of Melaka voters in 2021? Interesting to watch the outcome. ☺️ 🤣🤣🤣🤣🤣 jokers Hears this in every election 😂 Umno masih dengan perangai lama..punca. semua dari umno

Were DAP members the ones who quit your corrupted coalition? mangkok si rauf ni, yg tarik sokongan sapa? aku da penat laaa dgr kebodohan umnoonline

umno gulingkan umno, buat prn, suruh pileh umno, orang melaka must kuburkan umno… Haha .. in t first place mlk is not yours to have Banyak sangat tertelan pasir ni Umno's classic game...blame everyone else except themselves! Melaka folks, do you want idiots like this in power? Berak tak keluar pun kesalahan DAP🤣

Anything also DAP 😒😒😒 What you give, you get back - scorpion It's always ANWAR's and DAP's fault. UMNO are as stupid as PAS aapa benda lah gemuk ni.

We remember what you did to rakyat mandate Dap lagi, atau kentut party sendiri? 🙂 2 x 5 = BODOH Ni. X ada excuse baru lagi ke? umnoonline boring bodoh je Of course, who else if its not DAP. Its 2021, find a better excuse lah! Honestly , it’s the same blaming script. It’s stupid that they keep churning the same comments, but even stupider for those who keep believing them time n time again.

Rumah tangga sendiri masalah,pastu salahkan orang,LOL lawak lah UMNO ni 🤣🤭 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣