Malaysia, Polıs, Durian, Siasatan, Tular, Petaling Jaya, Selebriti, Ppn, Langgar Sop, #Bernama, Xnstp

Malaysia, Polıs

Makan durian beramai-ramai, pengusaha kosmetik akan dipanggil polis | Harian Metro

#KualaLumpur Gara-gara bersiaran langsung di media sosial sambil menikmati durian bersama beberapa individu, seorang pengusaha kosmetik akan dipanggil polis kerana dipercayai melanggar SOP PPN.

31/7/2021 5:43:00 PM

KualaLumpur Gara-gara bersiaran langsung di media sosial sambil menikmati durian bersama beberapa individu, seorang pengusaha kosmetik akan dipanggil polis kerana dipercayai melanggar SOP PPN .

Kuala Lumpur: Gara-gara bersiaran langsung di media sosial sambil menikmati durian bersama beberapa individu, seorang pengusaha kosmetik yang juga selebriti media sosial akan dipanggil memberi keterangan kerana dipercayai melanggar prosedur operasi standard (SOP) Fasa Satu Pelan Pemulihan Negara ( PPN ).

Read more: Harian Metro »

First batch of tourists arrives in Langkawi under travel bubble

LANGKAWI: Malaysia Airlines flight MH1432, carrying the first batch of fully-vaccinated tourists from Kuala Lumpur, landed safely at Langkawi International Airport here at about 10.40am on Thursday (Sept 16).

Padah....dah langgar SOP ambil gambar tayang pula..... Tu yg kat dataran merdeka, buat laa headline cun sket Makan tak ajak ramai lagi join, tu lah... what a shame Hahahaha sampah mana plak ni. Sembang kimK, orng g solat jemaah sebokk nk kutipp... Ahli politikus dgn set2 produk nk panggil jeee? Bodo lemak babi

Cari Bala.... terlajak samannn...je terus depa tak heran pun…habih kuat kena kompaun …harga celah gigi ja pun..tak kemana la undang2 camni…mau bagi penjara ja untuk orang kaya langgaq sop baru depa ada akai…ni undang2 sop pukui rata sekali dengan rakyat marhaen….mangkuk ubi betui la

Bertumbuk gara-gara tidak tahan dengar bunyi rakan mengunyah makanan - Utusan DigitalBertumbuk gara-gara tidak tahan dengar bunyi rakan mengunyah makanan

Degil😔 Alah Alah Alah, nok nunjuk ko sapo la yg dio buleh make duyan. Dusun duyan aku tok abih nok make kt kg, v sedekoh jah ko oghe² kg nyo. Marketing nate apo lah time² mace ni. Bodo sungguh laaa sek² nih Siasatan serta tindakan mengikut kasta.Pekerja asing, marhaen biasa, marhaen kayangan, artis2 serta menteri2...kena ikut protokol..

Musim org pandai org bnyk duit jd bingai Perangai cam ni yg menyebabkan ramai tak kerja 2 bulan. 2 bulan tak de gaji. Penjara je tak yah kompaun. Saman terus jela, beria nak borak bukak kertas lah apa lah Sapa tu Kenapa panggil? Kenapa tak pergi tangkap, tahan di lokap, bw ke mahkamah dgn bergari dan berkaki ayam utk proses reman sama spt yg solat aidil adha?

SOP violations: Police issued compound notices to 219 people, says HishamKUALA LUMPUR: Police have issued 219 compound notices to individuals for standard operating procedure (SOP) violations on Friday (July 30). HishammuddinH2O fyi Don't you think you are overpaid for this job ? HishammuddinH2O

Panggil menteri2 yg KELUAR kawasan 'lock-down' & berkumpul di rumah Muhyiddin juga. Tak habis habis langgar sop. Suka pulak tu tayang pada orang ramai. Siasat lg.... Booooriiiing... Dato Alif syukri ke tu... Wawawawawa...itu la menunjuk sangat Makan durian ni memang kena beramai ramai kah? Bila nak panggil Rashid durian?

Beza betul undng2 malaysia Rakyat miskin -terus saman tanpa ragu2 Bangsa kayangan-macam2 kertas nak kena buka Buka kertas siasatan..alahai dah hapal la cerita ni... Terlajak laris

Police halt durian give-away in Parit Buntar for SOP violationsIPOH: A free durian distribution event had to be halted by police in Parit Buntar as the crowd failed to observe the standard operating procedure. Unnecessary kindness. More harm than good.

SOP masjid di Kuala Perlis diperketat - Utusan DigitalPerkara itu mendapat perkenan Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail setelah meneliti perkembangan penularan wabak Covid-19.

61 premises ordered to close due to SOP violation | New Straits TimesKUALA LUMPUR: A total of 61 premises were ordered to shut down for failing to comply with the standard operating procedures (SOP).

Cops to take action against #Lawan rally protesters for violating SOP | New Straits TimesKUALA LUMPUR: Action will be taken against protesters who participated in the Lawan peaceful rally held in the city centre this morning. Why “peacefully” also tangkap? Yang makan duit tu masih lagi berjalan-jalan