Alorsetar, 'Polıs', 'Lelaki', 'Mabuk', 'Rempuh', 'Sekatan', 'Nyaris'

Alorsetar, 'Polıs'

Lelaki mabuk nyaris rempuh sekatan polis [METROTV]

LELAKI dipercayai mabuk nyaris merempuh sekatan pemeriksaan polis di Kilometer 40.8 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Plaza Tol Hutan Kampung dekat Alor Setar, malam tadi.

28/5/2020 6:30:00 AM

alorsetar Lelaki dipercayai mabuk nyaris merempuh sekatan pemeriksaan polis di Kilometer 40.8 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Plaza Tol Hutan Kampung dekat Alor Setar, malam tadi.

LELAKI dipercayai mabuk nyaris merempuh sekatan pemeriksaan polis di Kilometer 40.8 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Plaza Tol Hutan Kampung dekat Alor Setar, malam tadi.

Bagaimanapun kereta yang dipandu suspek yang dipercayai menetap di Butterworth, Pulau Pinang itu dikatakan terbabas sebelum melanggar penghadang di tengah jalan lebuh raya berhampiran Plaza Tol Hutan Kampung.Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin berkata, hasil ujian dijalankan mendapati paras alkohol dalam badan suspek positif 167/Mg/100ML.

Tidak berniat menipu RM64,000 lesap dilarikan amah Anwar: Different approach to tackle poverty needed, or it will remain

Beliau berkata, hasil ujian pernafasan dengan menggunakan mendapati suspek positif dengan bacaan 114MG/100ML dalam badannya."Suspek yang juga peniaga ditahan di lokap Balai Polis Alor Setar untuk membantu siasatan," katanya.Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 28 Mei 2020 @ 11:26 AM

KENDERAAN lelaki dipercayai mabuk yang remuk dan terbabas di Kilometer 40.8 Lebuhraya PLUS dekat Plaza Tol Hutan Kampung. FOTO Zuliaty Zulkiffli Read more: Harian Metro »

Allahuakhbar Ini Kluster Mabuk, Kita kena putuskan rantaian. Yang 'penyakit' ni, tiada SOP utk halangkan bg org sihat krn ia dtg dgn tiba2. Jarakkan sosial pun, ia akn dtg sendiri. Lagi Bahaya drpd COVID19. ni ni ni. lagi satu kes. Undang2 Malaysia paling lemah kotttt Singapura pon kenakan denda 20k utk kesalahan pertama tapi klu kau buat lagi kesalahan yg sama trus naik jadi 100k ! Negara Pakistan tentu2 dah haram so diorg declare kau as penjenayah !

Bodoh...tu pn krajaan xnmpak lagi ka arak merbahya...klau mnum ketum kena tngkap nie org mabuk siap lngar org rilex je...siall Ingatkan dh tukar kerajaan kes mabuk dah kurang 😔 Nak tunggu sampai bila lagi.... Haramkan arak. Hahahahaha every week ada kes mabuk bodoh bangang ni, aku bawa motor pun jadi takut sekarang seminit 3-4 kali aku toleh belakang. Aku nak pesan sikit ni pada rider-rider kat luar sana sambil ride motor tu rajin-rajin berselawat sebab esok benda ni akan tolong kau, Insyallah

kalau nak haramkan arak, haramkan sekali siti kassim. eh lupa babi dah memang haram TSMusaHassan Asal mabuk langgar org. Pandai pulak dia cari target utk di langgar. Heran aku.takde pulak aku dgr jatuh gaung ke jatuh dari jambatan ke.. oh mungkin dlm keadaan mabuk pun dia masih lagi ada sifat pentingkn diri sendiri! Jahanam!!

Tak sampai semgu kes org mabuk ni. Ni nasib baik tak langgar mati org. Klu tak naya je. Boleh tak kerajaan haramkan arak kat Malaysia ni 😫😫😫 Dah takda doa semoga menteri dilanggar pemandu mabuk ke? walaun Cam xde kesudahan jer news gini. Tah2 esok ade lagi😢 Agaknya mereka ada FB grup 'Hari Ni Mabuk Langgar Apa...'

nurulaminhamid isu balak hg kalut sngat isu nyawa orang buat taktau pulak? Butoh Sir_Azri mana geng pasumno. Haritu kemain menyalak, putrajaya dh dapat, takkan diam saja. Nampak duit bnyak, terus lupa rakyat bawah? Butoh Aku menyampah betul dengan orang mabuk bodoh yang bawak kereta ni, memang jenis manusia apa ntah. Eeee sakit betul hati aku. Tak habis2 kes orang mabuk. Bodoh betul manusia berotak tapi tak berakal ni.

Mabuk lagi! PASPusat buat apa? Goyang telor ke? DAP punca.. TQVM Mana pengeluar dalil dalil sebelom ni.dulu bkn main hebat hentam kerajaan ph bab pemandu mabuk.bila dpt jawatan hilang terus..........xde lgsung pon sorg yg bsuara.....kah3 janji melayu isley takbir 1000x Mati tak pemabuk tu? Mestiiii hidup kaaannnn? Yeaayyyy

Orang mabuk kalau kita hukum bunuh on the spot takleh ke? Mabuk mabuk mabuk.. byk duit beli air kencing setan tu.. Lagi..lagi..n lagi..huh Mak kau dipercayai mabuk, get your facts corrected ! Makin menjadi-jadi...jatuh hukum terus, x perlu di bicarakan epapuaa blakang rmh aku tu Mabuk lg........ Elok Kita org ramai ni kalau dpt pemandu mabuk ni Kita lunyaikn dl

Mabuk lagi..sampai bila harus begini.. Laksanakan hukuman yang maksimum kepada pemabuk! Lepas satu satu kejadian memandu dalam keadaan mabuk.kaki mabuk dh mcm tk takut undang undang di malaysia.berapa byk mangsa yg perlu dikorbankan utk kerajaan pinda hukuman. makin berleluasa pemandu mabuk era PN ni.nak tunggu ramai lagi terkorban ke baru gubal DASAR yang lebih ketat? ke..nak tunggu survei dulu camana?

Pemandu mabuk ialah babi Orang mabuk tak sedar diri ni stupid. Bodoh takleh bendung FaisSubri ish ish ish paihnot. Ni mesti salah DAPig selagi tak jatuh hukuman keras pada pemabuk, selagi tu xkan abes issue ni Takpa kita buat soal selidik dulu Dah mcm kpi dh ni, 1 day 1 case tak habis2 cerita pemandu mabuk.. apa kesudahannya?

Aku..bila pemandu mabuk nak langgar! Kot sempat lah 🤣🤣 Siti kassim proud of u Saja tanya, pemandu lepas dari tindakan ke tu🤔🤔🤔 Bodoh! Sejak zaman PN lagi teruk kan. Ni semua salah DAP tlg lah hukum gantung sitikasim tgh cari content psl sekolah tahfiz nak counter balik..cepat2 jgn lambat2 Mana PAS ni?

Takda berita lain ka?! Ulang recycle berita sama je! Kalau mabuk tidur bodoh bangang Kerajaan PN kan dah berkuasa. Tunggu apa lagi? Dah jadi trend dah haihhhh.😠 limguaneng pedoqpop Rilek, kerajaan melayu islam PN dah pegang Malaysia sekarang. Korang rilek je Mabuk² takyah gatal memandu. 🥴. 🤦🏻‍♀️. Tido je dekat tempat mana yg kau minum tu.

Pas senyap je xhabis2 pmandu mabuk..brp bnyk nk dia langgar baru nk halang pmandu mabok bodoh ni tangkap,penjara 50thun Penat la asik tgk mabuk langgar org,langgar sana langgar sini . Bila nak ada tindakan keras n sepatutnya . Menjadi2 kes memandu mabuk skrg. Mohon kerajaan bg maksimum yg boleh hukuman memandu bagi pemabuk. Kalau bole gantung lesen memandu 20tahun ke.. denda rm100k ke..

Aduhai... Makin menjadi jadi mabok nye ni...ini mcm mencabar.. Can i tag siti kasim? Lol. Orang mabuk hukumnya tembak di kepala di tempat kejadian, jangan sampai family kita jadi mangsa, sekian. Selagi menteri atau keluarga menteri x kene dgn pemandu mabuk ni,selagi tu la aku rasa depa buat dunno je SolihinYasin Kalau law tak boleh take action, takkan ak tunggu rakyat buat law sendiri. Ape benda ni. Tak bertamadun punya law.

Hoi.. Kalau ada yang mati macam mana😡selagi arak Ada Di kedai kedai memang akan Ada mabuk nak tunggu siti kasim kena langgar dek org mabuk baru ada hukuman lebih ketat kot suhaimisamad1 Mohon hukuman setimpal dan sama dgn apa yg berlaku pada mangsa. Hukuman tersebut wajar, agar jadi pengajaran buat kaki mabuk... ayuhh Malaysia nk tunggu sampai bila

Jangan jual arak lah di Malaysia Senang cerita ban arak Again and again and again Kerajaan PN tak buat apa2 ? Kesian Bila nk mati geng mabuk2 ni So byk la evidence ttg org mabuk. So yg huffaz² tu ade tak bukti baca quran bole langgar pulis? BABI HUTAN Pemandu Mabuk See. Tak habis-habis. Lepas reman 3 4 hari, kes senyap. Nyawa yang melayang meningkat. Tak ni mabuk-mabuk ni, PUB buka ke sampai malam? Haihhh buat je lah PKP ni balik. Rakyat Malaysia ni kebanyakannya tak berotak. Jd buat je lah balik PKP. Nak mabuk ke nak apa ke dekat rumah je.

makin menjadi² kes mabuk bawah kerajaan negeri PAS PN MN ni.... Laaaa ada lagi mabuk rupanya bawah PN Kian menjadi² pula pemandu mabuk ni Semoga TakiTakiRumba gubal undang2 sebab dia kan JPM Undang2 ke Udang2 pedoqpop Semenjak PAS perintah makin ramai pemandu mabuk di Malaysia, take beer! Sampai sekarang menteri banyak senyap kes kena langgar orang mabuk ni.

mabuk lagi. tahap bahaya dia dah saing saing Covid19 dah ni Haram jaddah Hutan Kampong tak selamat dh mat megatnabill irfannizhar NikMuhdBadrul Fikrilakbar Drunk because of stressful life due to MCO, lot of debts to settle without much income Makin di kata makin menjadi-jadi pulak..mmg saja nak naik kan kemarahan org ke apa

Takkan berhenti selagi takde hukuman paling berat Orang lain raya, orang lain yang mabuk. Gila! Dah byk kali kes pemandu mabuk ni. Kita pun mabuk baca berita kematian. Aku rasa SOP roadblock PDRM kena ada penambahbaikan. Penjarakan selamat & 50m nampak kereta tak henti, campakkan rantai berpaku. mohon MKNJPM bertindak segera sebelum ramai lagi yg mati katak di sbb kan puak2 mabuk todi ni

Berapa lama lagi masa ke nak gubal akta mabuk ni.. kalau polis kena langgar pastu mati baru la haram kan penjualan arak kan. ke tak ke tunggu menteri atau anak menteri kena dulu baru haram ops RinduKerajaanPH Org mabok nie jgn bgi muka nti jdi lagi langgar polis Mana menteri ni Hari2 ada kes mabuk. Haihh. Semakin teruk ni

lagi....lagi....dan lagi.... Celaka pemabuk laknattullah Rilek la. Ni la yg kerajaan nak. Musim mabuk..... Apa masalah banyak kes mabuk ni? Mana tanggungjawab diorang ni? Dah minum tak payahlah drive. langgar je laa semua ahli parlimen baru dia nak kuat kan undang² pada pemandu mabuk ni tak habis2 dengan mabuk

Hukuman dia kena ubah sikit, kena kurantin bersama mereka yang positif covid 19. Apa benda laaaa, mesti ada kes mabuk. Mesti. Coronomabuk Pemandu mabuk lagi..Pihak berwajib tolongla find any solution to solve this issues.. Spesis2 peneguk arak ni memang ada group wasap eh. 'Ehhh harini kita langgar orang ni. Esok langgar orang tu. Eh takpewww, bukan ada orang berani kat kita pun hik hok hik hok. Kalau kena tangkap pun Bunda Liberal akan bekap kita. Kita kan pembayar cukai tertinggi di Malaysia!!!'

semua minuman arak wajib di bubuh racun roundup supaya tidak membahayakan orang lain.. Lagi dan lagi...klu mabuk mmg tak blh ddk umah jek ehh.. kena memandu keluar jgk ke cmnerrr... Yeah more , more and more Kluster mabuk..sbb asal mabuk confem bunuh org.. Apa lg kerajaan nak tggu terhadap pemandu mabuk. laksanakan segera undang2 semiximun yg blh kpd pemandu mabuk ini.

lagi lagi dan lagi Adoiii la mabuk lagi... Kerajaan tlg la amik tindakan tegas pada pemandu mabuk ni... Dah sampai masa pemandu mabuk di kena kan tindakan yg berat... Pihak yang ada kuasa buat undang-undang tunggu apa lagi... Makin menjadi2 la individu2 tak berakal ni, naya pak karimmmm Punca ialah arak Kalau rokok berebut2 nak halang, tapi x da kes rokok bunuh org lain, arak semua buat dunno ja...

haijhhjj Haramkan penjualan arak sekarang! DPPMalaysia Dan LAGI.. Perghhhh ada lagi😡 bila nak habis daaa Mabuk lagi 🤦‍♂️

Lelaki didakwa positif Covid-19 yang tular sebenarnya sakit jantung, kata polis | The Malaysian InsightLelaki didakwa positif Covid-19 yang tular sebenarnya sakit jantung, kata polis

9 lelaki barbeku di belakang pangsapuri didenda RM1,000Walaupun aktiviti ekonomi dan sosial tertentu dibenarkan di bawah PKPB, perhimpunan awam masih dilarang. FMTNews PKPB Denda Kata kurang dari 20 org di benarkan. Mana yg betul ni. Agaknya polis kira 9 org campur sekali dgn ayam2 barbeku sekali kot. Barbeku satu lagi perkataan baru olih 🇲🇾 Malaysia dah jadi negara polis ke

3 lelaki ditahan tanam ganja | The Malaysian InsightPokok ganja terbabit ditemui selepas pemeriksaan dibuat kediaman suspek. Buku Hijau kembali 👋👋👋

Mayat lelaki ditemui dalam tali air | The Malaysian InsightMotosikal dinaiki mangsa dipercayai hilang kawalan lalu terbabas ke dalam tali air.

Main futsal ketika PKP, 8 lelaki didenda RM1,000 | The Malaysian InsightKetua Polis Daerah Hulu Terengganu DSP Mohd Adli Mat Daud berkata ketika kejadian tersebut , kesemua mereka melarikan diri apabila sedar kehadiran pihak polis.

Lelaki ceroboh kawasan Istana Pasir Pelangi dipenjara 5 bulanHakim berkata mahkamah memandang serius kesalahan bekas pekerja hotel itu kerana ia boleh mengancam keluarga diraja. FMTNews IstanaPasirPelangi