Besut, 'Malaysia', 'Pahang', 'Besut', 'Xnstp'

Besut, 'Malaysia'

Lelaki bina 11 bonggol atas jalan mohon maaf

#besut Lelaki yang menimbulkan kekecohan di daerah ini kerana membina 11 bonggol di atas jalan di tepi rumahnya di Kampung Padang Luas, Jertih di sini Isnin lalu, memohon maaf atas perbuatannya.

14/1/2021 6:16:00 AM

besut Lelaki yang menimbulkan kekecohan di daerah ini kerana membina 11 bonggol di atas jalan di tepi rumahnya di Kampung Padang Luas, Jertih di sini Isnin lalu, memohon maaf atas perbuatannya.

Besut : Seorang lelaki yang menimbulkan kekecohan di daerah ini kerana membina 11 bonggol di atas jalan di tepi rumahnya di Kampung Padang Luas, Jertih di sini Isnin lalu, memohon maaf atas perbuatannya.

"Pagi semalam ada pegawai polis datang jumpa saya. Beliau menasihati saya dengan elok supaya membuang semua bonggol tersebut."Jadi semalam juga saya upah sebuah jentolak untuk meratakan semua 13 bonggol termasuk dua bonggol asal yang ada di situ," katanya kepada Bernama.

RM35.4 million for 3 public halls in Pagoh, says PMO | The Malaysian Insight Malaysia akan lebih teruk jika PKP gagal, kata Dr Noor Hisham | The Malaysian Insight PMO: RM35m is to build three halls in Pagoh, not one

Baru-baru ini tular di laman sosial mengenai seorang invididu berkongsi gambar jalan masuk ke rumahnya yang dibina 11 bonggol baharu menggunakan tar dan menyatakan bonggol tersebut dibina oleh jirannya.Nor Muhamad Roslam berkata, dia membina bonggol tersebut kerana terganggu dengan bunyi kenderaan disebabkan ada segelintir pemandu yang memandu laju di kawasan itu tanpa mengira masa.

"Bilik tidur saya berada di bahagian tepi yang berdekatan dengan jalan itu menyebabkan bunyi bising kereta dan motosikal mengganggu tidur. Saya tertekan sangat dengan masalah ini tambahan pula saya mempunyai masalah kesihatan (gangguan mental) tetapi belum lagi mendapatkan rawatan. headtopics.com

"Sebenarnya saya mahu membina bonggol yang landai sahaja tetapi tar itu cepat mengeras menyebabkan ia menjadi bonggol tinggi sehingga tidak boleh dilalui semua kereta kecuali pacuan empat roda," katanya sambil memberitahu membelanjakan RM1,080 daripada pengeluaran RM5,000 wang i-Sinar Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk membina bonggol-bonggol tersebut.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 14 January 2021 @ 11:12 AM Read more: Harian Metro »

Floods in Pahang claim first victim: Man drowns, son missing

KUANTAN (Bernama): The floods in Pahang claimed its first victim when a staff member of Jerantut District Forestry Department Office drowned, while his son went missing while wading through floodwaters in Kampung Gintong, about 100km from here on Sunday (Jan 3) night.

😰😂😂 Ramai yg komen hanya baca tajuk..kahkah Kira dia je 😂😂 Adoiii org mcm ni lah punca i-sinar aku jadi i-malap. Kamonnnnnn..... Saya tertekan sangat dengan masalah ini tambahan pula saya mempunyai masalah kesihatan (gangguan mental) tetapi belum lagi mendapatkan rawatan. Lebih baik dapat rawatan secepat mungkin sebelum ada pengguna jalanraya 'dibonggolkan'

Semoga dipermudahkan urusan semua kita amin Ya Allah Kesian.. sakit.. tlg dapatkan rawatan secepat mgkn.. Lahanat punya manusia sial Chad move right there Ooooooo MELAYU ISLEY TUUU..ingatkan Dap!! Gilanya Cerdik sgt tu Dekat melaka pon ada.jalan kampung menghala ke perindustrian malim.🤣 Bising sgt la tu, kat kampong mat rempit umur 8 9 tahun je wei, sound pon esok dia buat lagi. Jerkah pakai suara godzilarona pon xjadik oiii

cuba check mana tau sebenarnya tu kubur oh tak boleh rupanya. kat tempat aku ni ada orang kampung buat road bump tinggi dekat sekaki kat jalan awam. habis bawah kereta calar bila lalu. nanti boleh buat complain juga. cc to abe FirFirmi Mcm kubur dibuatnya. Gedekgedekgedek Kalau buat kubur palsu tepi jalan tu bagus biar org yg lalu laluan rumah pakcik ni reti hormat sikit org dkt dalam rumah tu

Nak gelak kesian. Tapi memang annoying la kalau kena gangguan bunyi macam tu, tambahan kalau ada anak kecik. Boleh jadi stress. membazir duit ja.sedekah kt masjid lg helok.kes marah dak2 rempit la ni ? bila tak ada kerja🤦🏼‍♂️ Laju buat keje lagi laju dari jkr 🤣 Jahanam rim tayar kalau camtu.... hahahahahaha

Kesian dia, sakit mental. Jangan buang bonggoi tu,tambah lagi smpai kat kepala jalan masuk kg 👌🏻 Jalan kampung lurus mcm tu mmg top speed la😂 Ni betul² taknak bgi orang lain lalu ni, baik buat tol je terus. Mcm boleh lulus pelan rumah ni...itu soalan pertama Pecah semula bonggol tu segera. Hahaha..naknbuat ko JKR ke? Papan tanda takda...lepas tu takda cat kuning..ikut suka

Kalau aku korek lubang kat jalan tu.. Baru ada akai mat2 rempit ni Kalau aku baik buat lubang byk2 tak pun beli cat jalan yg kuning tu Arwah emak dulu pernah laa trpksa keluar duit buat bonggol tp satu jelah, rumah kg mcm ni. bilik pun tepi jalan.. kete,lori moto bawak laju..sakit hati!! pernah sekali. lori langgar bucu hujung rumah!! senget bilik aku😅😅

sofeaasmawi_ dah rupa bonggol lesen moto 😂 Pakcik mohon apply kerja JKR. Efficient sangat ni duit hangus gitu je Betul2 marah kot sampai buat bonggol macam tu terbaik punya idea..hahaha......bonggol 2021.. Brader tu rumah kt tepi jalan. Mesti dah fedup dgn bunyi motor budak² rempit. Itu je. Pasang la soundproof kat rumah. Settle masalah

Banyak saluran lg yg dia bole buat..buat repot la dlu.. bersifatkan penting diri sendiri dan bodoh tahap babi ni Duit isinar abis camtu je 😂😂 Mmg silap besar brother nie.. Bonggol asal ada dua.. Kalau nak perabis duit i sinar tu.. Hired lah contractor buat line kuning kt situ.. Tak r membazir sgt.. Haihhh..

Dia nk buat litar motocross kot kesian dia nak tidur tak lena... YB KJ sila dtg dan jatuh. Boleh dpt hump baru... Ada bonggol lagi lama masa utk kenderaan beredar dari situ, lagi lama la kena dengar bunyi tu Hantar hospital tanjung rambutan... psychopath ni Baik mari tapung lubang lubang depan rumah aku ni. Alang alang orang pdg luas tu jah, dekat dh kite 😩

Baik tolong tanam jalan yg berlubang tu mesti lalu jadi wow, wow, wow, woww, woww, wow but bonggol yang dia buat lagi lawa dari yang ada kt rumah aku, dahlah petak pastu bila langgar rasa macam kereta turun tangga 😅 😂 Weyhh.. Terhibur.. Ni mesti kes tak puas lagi buat latihan jalan tak rata masa amik lesen moto.. 😂

Fulamakkk... 11 bonggol di letak tu.. 😂😂😂 Sygnya dia guna duit iSinar tu, boleh claim balik tak duit tu dgn PBT atau JKR🤭 Ini semua dalam hati ada penyakit jiwa ha2 Mest nk elak bdk motor main kat sini ahahah encipwan_ apelah orang besut ni Oh my what in a world 😂😂 Bila tak ada kerja time PKP be like : bina bonggol

Semoga terus insaf Lelaki tersebut patut minta bantuan ketua kampung.. jika ketua kampung main peranan masalah ini dapat diatasi.. KPLB ada peruntukan dibawah ICU.. I sinar untuk tampung perbelanjaan barang dapur bukan untuk belanja ikut kehendak... contoh rakyat Malaysia masih rendah dalam etika perbelanjaan

Proton boleh buat testing suspension kat sini 😉 Tinggi sikit dah macam tanah perkuburan AHAHAHAHAHAAH cannot brain bila keta lalu Palui ingt nk wat litar motocross ke😆😆 Tapi kalo bab segelintir spesis anak sundal yg bawa motor kat kawasan perumahan ngan bunyi ekzos cam gampang tu mmg aku faham sangat...yg paling aku benci, jenis yg rem enjin x sudah x kira waktu😡...time tu bermacam sumpah seranah jiran² termasuk aku tabur cukup²😡😡

lando Lagi elok takde bonggol. Bila ada bonggol org tekan brek, tekan minyak balik. Lagi bising camane laaa klau tengah laju nak elak bonggol banyak tu.. 😂😂😂😂 Macam test jpj..... nak ambik lesen P motor 😂 Over betul Dapat i sinar buat bonggol waw unimaginealekshrbskbf yelah membantu ekonomi kan. Wt fish

He deserves some position in JKR i guess Stupid...baik buat kubur je kt situ...kan senang