Langkawi, Malaysia, Kedah, Langkawi, Kes Baharu, Koronavirus, Covid-19

Langkawi, Malaysia

Langkawi catat 113 kes baharu Covid-19 hari ini | Harian Metro

Langkawi: Pulau ini merekodkan sebanyak 113 kes positif baharu Covid-19 membabitkan penularan tempatan pada hari ini.

27/9/2021 5:09:00 PM

langkawi Pulau ini merekodkan sebanyak 113 kes positif baharu Covid-19 membabitkan penularan tempatan pada hari ini.

Langkawi : Pulau ini merekodkan sebanyak 113 kes positif baharu Covid-19 membabitkan penularan tempatan pada hari ini.

Read more: Harian Metro »

Covid-19: Booster shots will not be mandatory, says KJ

KUALA LUMPUR: The government will not make it mandatory for people to obtain Covid-19 vaccine booster shots, says Khairy Jamaluddin.

syamilasbri this news is sooooo misleading ye. cases ni melibatkan langkawi local people ok 😃 before this travel bubble usually 2/3 angka cases jugak. SPREAD THE RIGHT INFORMATION LA WEI, eh nyampah aih. Huks 🤭 azmalicht ape cite ni mal Bg aku, dh masuk fasa endemik ni, bila kes covid dah x perlu dah setakat simple & malas report as “jumlah kes baru hari ini di XX”. Ianya perlu “xx merekodkan sebanyak XX kes positif bervaksin, XX kes positif tak bervaksin, XX kes kategori 1/2/3/4” Padat dengan maklumat

Kalau ada kes pun tapi kalau majority yg kena stage 1 or 2 its a success already . New normal u kena anggap mcm u kena flu/ demam and u makan panadol lepas beberapa hari pulih. Kt negara musim sejuk ada flu, ada jugak kematian but as long as you are shot you will be Fine mostly The cases will increasing day by day, same goes with eu, their not closing down the sectors, either football or any entertainment, because the health immunity has over than 80% of first dose, same with Malaysia ah. Dah tu benda kecoh lagi pasal kes covid ni bangang?

Terima kasih kepada pelancong yang datang di Langkawi. Yeayy Hahahahaa 🤪🤪🤪 Msh terkawal..

Perkeso bayar pampasan lebih RM11.19 juta untuk pekerja positif Covid-19 | The Malaysian InsightSelain itu lebih RM3.5 juta bagi pengurusan jenazah Covid-19 membabitkan 1,792 pekerja tempatan, kata timbalan menteri sumber manusia.

malaylingwist Semangat pulih Langkawi ❤️ Tulah. Sepatutnya sebelum start gelembung pelancongan, pastikan penduduk tempatan 80-90% vaccinated. Dah bila ramai pelancong org tempatan pun keluar la mencari rezeki. Kan dah jadi gini. Pegawai Kesihatan Daerah Langkawi Dr Mansor Ismail berkata, semua kes yang direkodkan adalah hanya membabitkan penduduk tempatan dan tiada pelancong terbabit.

kdg semak dah baca kes2 ni. tak dibuka mcm dikurung sruh buka. dah buka kes ada balik. cuba cerita nak buat apa skrg ni? hang tak penat ka? cuba bygkan stop je buat swab ni semua dan full kan vaksin dan buka semua mcm biasa. hidup normal semula. Yoko yoko Nak buat mcm mana, kalau tutup kesian industri tempatan. Bukak, penularan covid. Anyhow, kalau dah herd immunity probably xde isu besar pun. Treat it as other illness.

The comments. How are you going to live and treat it as endemic. Tak kan smpai kiamat asal ada kes ttup, lockdown? Cuz shit still there. The virus won't dissappear iffahs_ Langkawi dah mmg tinggi pun kes. Cuma media baru nak lapor time pelancongan. Penularan tempatan. Orang sini tak betul2 jaga Owh yeke? Baguslah.

Langkawi pernah catat daily cases lagi tinggi dari yang semalam, tak kecoh pulak? Kes dekat Langkawi memang camni pun & semua involved local cases sahaja.

Dutch protest against Covid-19 vaccine pass to enter bars, restaurants | Malay MailTHE HAGUE, Sept 25 — Hundreds of protesters marched against the introduction of a “corona pass” in the Netherlands today, as proof of Covid-19 vaccination became compulsory to get into bars, restaurants, theatres and other venues. The new requirement to show the pass or a recent negative...

Pembukaan sektor dan masih membenarkan aktiviti maksiat dan mungkar berulang kembali tidak akan menghapuskan pandemik ini. Sia2 lah kematian berjuta manusia tapi tiada pengajaran yg diambil. Just in case anyone nak we come to your place to do PCR & RTK-Ag let us know yeah . So langkawi bole jadi pusat penyebaran covid kepada pelancong? Apa tindakan MKNJPM KKMPutrajaya utk membendung masalah ni? Tutup langkawi ke?

👀 Ooo Sebab pelancong tak stay di langkawi lama2, jadi klau positif covid pun tak stay di langkawi, akan balik ke tempat masing2, rekod covid di rumah, bukan di langkawi Nak kata vaksin tak membantu ataupun taknak bagi org rentas negeri? nak paksa org amik dos penggalak enn? Pelik jugak tiba² ni.. 🤭 Mahsuri dah lama rancang. Kite je yg lalai🙄

Socso paid RM11 million to Covid-19 positive employees, deputy minister says | The Malaysian InsightSocso paid RM11 million to Covid-19 positive employees, deputy minister says

No place for arrogance, ignorance in Covid-19 fight | New Straits TimesNSTletters Should you come across another person not abiding by the SOP, you have a civic duty to remind the individual to do so by informing in a polite manner. coronavirus covid19

Perkeso bayar pampasan RM11.2 juta kepada pekerja dijangkiti Covid-19 - Utusan DigitalTimbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Awang Hashim berkata, Perkeso telah membayar sejumlah RM10.2 juta membabitkan 13,170 bagi kes pekerja tempatan manakala pekerja asing pula seramai 1,866 yang terbabit dengan Covid-19 dibayar sebanyak RM1 juta.

13,104 kes baharu Covid-19, paling rendah sejak 22 Julai | The Malaysian InsightBeban jangkitan ditanggung Malaysia kini sebanyak 2,198,235 kes sejak pandemik Covid-19 melanda.