Perintah Kawalan Pergerakan

Perintah Kawalan Pergerakan

KP Kesihatan sahkan beberapa politikus positif Covid-19 | The Malaysian Insight

KP Kesihatan sahkan beberapa politikus positif Covid-19

1/10/2020 5:41:00 PM

KP Kesihatan sahkan beberapa politikus positif Covid-19

Identiti mereka tidak boleh didedahkan kerana ia maklumat sulit perubatan pesakit, katanya.

Salin URLBeberapa orang politikus yang berkempen pada PRN Sabah disahkan positif Covid-19, kata Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah. – Gambar fail The Malaysian Insight, 1 Oktober, 2020.KETUA Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah mengesahkan beberapa orang politikus yang pergi ke Sabah untuk pilihan raya sah positif Covid-19.

Mulianya Khabib kasihani Gaethje Wan Fayhsal on cabinet reshuffle: If it's not broken, why fix it Muslim world needs no lecture from you about free speech, Anwar tells France’s Macron | Malay Mail

“Kita ada beberapa ahli politik yang disah positif dan untuk kontak rapat kes positif kami kuarantin mereka selama 14 hari,” katanya pada sidang media mingguan, hari ini.Bagaimanapun, Dr Noor Hisham tidak mendedahkan identiti politikus yang positif Covid-19 kerana ia melibatkan dasar kerahsiaan maklumat pesakit.

“Saya tak boleh beri nama sesiapa kerana ia bercanggah dengan kerahsiaan maklumat pesakit tetapi yang pasti beberapa orang ahli politik diuji positif.”Tambahnya lagi, Kementerian Kesihatan akan terus memantau situasi kerana tempoh dua minggu akan datang dianggap penting untuk menilai situasi penularan Covid-19.

Sebelum ini dilaporkan yang Ahli Majlis Tertinggi Umno Mohd Razlan Rafii dan Ketua Penerangan Umno Shahril Hamdan antara politikus yang sah positif Covid-19 selepas dijangkiti ketika berkempen di PRN Sabah.Manakala, calon Barisan Nasional DUN Pitas Sufian Abdul Karim menjadi calon pertama yang disahkan positif Covid-19. – 1 Oktober, 2020.

Read more: TheMalaysianInsight »

Oxford's Brazil vaccine trial to continue after volunteer dies - university

LONDON (Reuters) - The University of Oxford's Brazilian trial of its vaccine candidate will continue after the death of a volunteer, the university said on Wednesday, adding an independent review had revealed no safety concerns.

Wajar didedahkan nama ahli politik kpd umun untuk penjarakan awan yg lebih selamat. Mereka ini bukan tahu nak kurantin pun Alhamdulillah Bila nak mampos elok sangat tu...dah tua pon bodoh nak mampus Their names please.... kluster PN/MN 😱 Bukan politikus, tapi beruk poltik UMNO & BERSATU CLUSTER? WHEN WILL REVEAL THE DETAILS FOR IT DG KKM mengesahkan beberapa orang politikus yg pergi ke Sabah untuk pilihan raya sah positif Covid-19. Kita ada beberapa ahli politik yg disah positif dan utk kontak rapat kes positif kami kuarantin mrk selama 14 hari.

Jadi tikus makmal je la terus fahmi_fadzil Kalau mati pon ok juga kalau boleh minta buat perbezaan graf atau info grafik politikus dari parti mana yg positif. Cantik headline padu -US banned import sawit Malaysia, Menteri Khairuddin senyap. -2 sekolah kena tutup pasal Covid-19, Menteri Radzi Jidin senyap. -Lagi kes pemandu mabuk, Menteri Wee Ka Siong senyap. -260 kes Covid sehari, Menteri Adham Baba senyap. -Rakyat risau dan marah, Perdana Menteri senyap.

Karma? Like how many beberapa tu!!

Penularan Covid-19 masih terkawal, kata KP Kesihatan | The Malaysian InsightDr Noor Hisham berkata kadar kebolehjangkitan ketika ini adalah 1.39.

2 minggu sebelum PRN Sabah, kami sudah buat kerja, kata KP Kesihatan | The Malaysian InsightPasar ditutup, sekatan jalan raya dan sempadan diperhebat dan pegawai perubatan dihantar ke Sabah untuk menghalang lonjakan kes.

Kes 1MDB perlu kerjasama negara luar, kata KP SPRMSiasatan kes 1MDB masih panjang dan belum selesai kerana ia melibatkan bidang kuasa di luar negara. FMTNews 1MDB SPRM Apa yg belum selesai? Kasi masuk lokap si Ah Jib tu.. 12 tahun.. U slow slow la ambik masa 12 tahun siasat.. Lepas 12 tahun.. Bicara.. Extend lagi 10-20 tahun.. Senang.. negara luar yg trlibat dgn imdb skjp je bt siasatan, knp negara kita yg start imdb war plk lmbat sdgkn suspek utama di tgn kita...ke ade 'makna' diseblik 'msih pnjg' tu....🤔 Kali pertama dlm tempoh 2 tahun bunyi lain mcm, another twist...?

Penularan Covid-19 masih terkawal, kata KP Kesihatan | The Malaysian InsightDr Noor Hisham berkata kadar kebolehjangkitan ketika ini adalah 1.39.

Covid-19: Kontak rapat ahli pusat kecergasan Suria KLCC negatifPengesanan kontak dilakukan segera sebaik diberitahu terdapat kes positif Covid-19 melibatkan seorang ahli Babel. FMTNews KLCC Covid19 Negatif

Bayi lelaki mangsa terbaharu Covid-19 di KelantanKota Bharu: Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan mengesahkan bayi lelaki berusia setahun lima bulan antara dua mangsa terbaharu positif Covid-19 di Kelantan. Semoga cepat sembuh Nak tunggu satu kampus uni positive ke baru nak PKP? Allahu... Semoga cepat sembuh