Langkawi

Langkawi

Keputusan wajibkan pelancong jalani ujian pengesanan Covid-19 tepat | Harian Metro

Langkawi: Keputusan mewajibkan pelancong ke Langkawi menjalani ujian pengesanan Covid-19 terlebih dahulu dianggap tepat bagi menghalang individu positif menjejaskan pengunjung yang lain.

17/9/2021 3:38:00 PM

Langkawi Keputusan mewajibkan pelancong ke Langkawi menjalani ujian pengesanan Covid-19 terlebih dahulu dianggap tepat bagi menghalang individu positif menjejaskan pengunjung yang lain.

Langkawi : Keputusan mewajibkan pelancong ke Langkawi menjalani ujian pengesanan Covid-19 terlebih dahulu dianggap tepat bagi menghalang individu positif menjejaskan pengunjung yang lain.

Read more: Harian Metro »

Dirty factories: Two Penang food manufacturers shut down for two weeks

BUTTERWORTH: A tofu factory and a shrimp paste manufacturer have been ordered to close down for two weeks due to unhygienic conditions at their factories.

Klu bole rentas negeri pun - buat ujian kendiri - sebagai rakyat yg bertanggong jawab kepada diri sendiri , keluarga dan frontliners Memang tepat , to n fro plz Kata nak wujudkan 'bubble', mestilah tapis dahulu keluar masuk.... Kalau tak, jadilah buih di lautan aje, tunggu je ombak mana yang pukul... Baik rentas negeri balik kpg.. Lama dh x balik kpg jumpa adik bradik.. 😪

Lagi tepat jika diapply semasa prn What's the difference between going to Langkawi and going to shopping mall. Open up other destinations too. Adhere to SOP. Pungkoq! Aku dah 'bising' pasai Covid19 screening mana2 individu nak travel dlm luaq negara awal tahun lepaih lagi. Keputusan mewajibkan....terlebih dahulu, pasaipa ramai org besaq bengong bila bercakap 🤦🏼‍♂️ Sebab tuu Kedah dah berbulan kes +ve 1k keatas...🧠 lembab, tak effective.

Jom ke Langkawi! Tapi SOP kene jaga dan buat test yea guys!! Lepas rakyat bising baru nak implement. Bodoh punya kerajaan. Benda simple pun tak boleh fikir. Buat saringan pun tak tentu selamat.. masa swap -ve dah sampai sana br +ve so apa action?😒 baguslah..dh divaksin xsemestinya free from the virus..kesian kt lokal & innocent tourist yg bkn pembawa..yg tak bergejala ni yg bahaya sebenarnya..kalu xbuat apa2 law nanti rakyat salahkn kerajaan plak..sume benda serba xkena..tahpape🙄😏

Wajib buat ujian Covid-19 sebelum ke Langkawi - Utusan DigitalWajib buat ujian Covid-19 sebelum ke Langkawi

DGHisham Disaster averted...and yet just imagine 2nd decision following the mess of Sabah election was made, communicated. Habis yg mati hari2 akibat Covid tu keputusan yg bagus ke DGHisham Back from Langkawi also test la ; can avoid t probability of spreading it elsewhere; better be safe than sorry Khairykj DrDzul

Saya share sini ya Anyone nak we come to your place to do PCR & RTK Ag let us know yeah🙏 Hahhh nasib baik la boleh guna otak jugak last² minute. Kalau tidak mimpi ngeri mungkin berulang. Betul. NancyShukri terbukti IsmailSabri60 2.0 Kebodohan mereka boleh membunuh So yg masuk masjid untuk sembahyang jumaat dgn kapasiti 500 jemaah tanpa buat ujian saringan langkah tepat juga?

DGHisham Kalau sayang nyawa rakyat, semua pelawat perlu menjalani ujian pengesanan Covid-19, kalau sebaliknya, abaikan je, yang nak kena orang2 yg tinggal dilangkawi, sebab yang datang entah daripada pelusuk mana. Kalau la lps PRN sabah pn wajib test NajibRazak IsmailSabri60

Health Ministry monitoring around 12,000 recovered Covid-19 patients for Long Covid symptoms, says KJKUALA LUMPUR: The Health Ministry will continue to monitor some 12,000 recovered Covid-19 patients for Long Covid symptoms, including at a comprehensive rehabilitation programme in Hospital Sungai Buloh. Now they have an excuse for mass surveillance. This covid is just the perfect smokescreen for everything huh?

Keputusan melaksana ujian pengesanan Covid-19 dibuat demi keselamatan | Harian Metrolangkawi Keputusan kerajaan mewajibkan pelancong menjalani ujian pengesanan Covid-19 sebelum dibenarkan masuk ke pulau peranginan ini dibuat bagi memastikan keselamatan semua pihak terjamin. Kiranya lepas ni nak melawat ibu bapa merentas negeri perlu buat test jugak ker walaupun dah divaksinasi Keputusan ni macam was was atas keberkesanan vaksinasi .. penduduk langkawi majoriti dah vaksin.. yg pergi pun dah vaksin baguslah..dh divaksin xsemestinya free from the virus..kesian kt lokal & innocent tourist yg bkn pembawa..yg tak bergejala ni yg bahaya sebenarnya..kalu xbuat apa2 law nanti rakyat salahkn kerajaan plak..sume benda serba xkena..tahpape🙄😏

Covid-19: 19 new clusters reported on Friday (Sept 17), 11 linked to workplacesPUTRAJAYA: The Health Ministry has identified 19 new Covid-19 clusters, taking the active number to 1,387.

Large-scale drive-through Covid-19 screening centre to open in Langkawi next monthLANGKAWI (Bernama): A large-scale drive-through Covid-19 (DTC) screening centre capable of handling up to 5,000 swab tests per day will begin operations here next month to support the reopening of Langkawi under the tourism bubble pilot project.

On first day of Langkawi travel bubble, 5 tested positive for COVID-19 before boarding - SoyaCincauUntil 12pm today, 2,546 individuals heading for Langkawi were screened and 5 were tested positive for COVID-19. All positive cases were category 1 and asymptomatic.