Alorsetar, News, Malaysia, Kedah, Alor Setar, Berita, Menterı Besar, Muhammad Sanusi Md Nor, Sidang Dun Kedah, Tak Untung, Tutup Glc

Alorsetar, News

Kedah pertimbang tutup GLC tidak catat keuntungan | Harian Metro

Alor Setar: Syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri yang didapati gagal mencatat keuntungan dan membawa pulangan kepada pendapatan Kedah akan dipertimbang untuk ditutup.

20/9/2021 11:47:00 AM

AlorSetar Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, GLC tidak lagi boleh hanya bergantung kepada projek diberi kerajaan sahaja, sebaliknya perlu melebarkan perniagaan mereka ke luar negeri bagi menjana pendapatan.

Alor Setar : Syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri yang didapati gagal mencatat keuntungan dan membawa pulangan kepada pendapatan Kedah akan dipertimbang untuk ditutup.

Read more: Harian Metro »

PKR MP proposes distribution of birth control pills to reduce wild monkey population

KUALA LUMPUR: A PKR lawmaker has proposed the government address the increasing population of wild monkeys by distributing birth-control pills to the primates.

GLC yg byk bantu gov dan rakyat.. Nak bunuh glc sama tikam anak sendiri Dah tentu GLC state ni buka utk control projek dlm negeri hahaha Masanya akan tiba ketika kekuatan jahat akan menyebarkan gambaran yang tidak betul ke atas umat Islam & Islam. Banyak orang Islam yang tidak bersalah akan binasa kerana ini, dan keamanan dunia akan hancur. Mimpi Qasim dari 2013. Lebih banyak lagi di

Kerajaan elok hanya bantu dan mudahkan rakyatnya yg nak menjalankan perniagaannya, bukan menggunakan GLC utk bersaiang dgn perniagaan yg sepatutnya boleh diusakan rakyat. Kalau zaman ph dulu mana2 glc yg rugi walaun ckp dap yg buat rugi lepastu tutup perniagaan melayu bumiputera. Duit Terakhir saya untuk jual pulut kuning dan mee kari . Semoga ada yang sudi support saya untuk jualan ini 😔 Cod area selangor kl cas mengikut kawasan . Kalau ada yang nak infak pun dialukan , Mee kari RM6 Pulut Kuning daging/ayam RM12 . Mohon share 💕

Penyabar betul rakyat kedah dapat MB macam ni ya.. takziah

523 daftar masuk premis oleh individu positif Covid-19 di Kedah | Harian Metro Alor Setar : Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesan terdapat 523 daftar masuk premis termasuk pasar raya membabitkan individu positif Covid-19 yang diarah menjalani Perintah Pengawasan dan Pemerhatian di Rumah (HSO) di negeri ini. Premis kena tutup . Tutup. Jangan tak tutup. Denda dan tutup terus premis tu…

Feri Kuala Kedah-Langkawi beroperasi semula 23 September | The Malaysian InsightPerkhidmatan feri bagi laluan itu akan dibuka dengan 2 perjalanan sehari.

Sherman, Ataya kembali mantapkan Kedah - Utusan DigitalSebelum ini Sherman dan Ataya terlepas empat perlawanan terakhir Liga Super setelah dipanggil membantu pasukan negara masing-masing untuk pusingan kelayakan Piala Dunia 2022.

Kuala Kedah - Langkawi ferry service to resume next week | New Straits TimesNSTnation The ferry service from the Kuala Kedah Ferry Terminal to Langkawi will resume operations on Sept 23.

Kuala Kedah-Langkawi ferry service to resume September 23 | The Malaysian InsightPassengers are advised to be present at terminal two hours before departure for Covid-19 screening.

Terminal Feri Kuala Kedah dibuka 23 September ini - Utusan DigitalPenumpang diingatkan dapat merancang perjalanan dan datang ke terminal sekurang-kurangnya dua jam awal bagi mengelak kesesakan di pusat ujian saringan Covid-19. Tentu lah sesak jika hanya buka langkawi!🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️👎🏻