Kedah govt to fight rice 'cartels', ensure better yields, says Sanusi

18/5/2022 5:01:00 PM

Kedah govt to fight rice 'cartels', ensure better yields, says Sanusi

Muhammad Sanusi, Kedah

Kedah govt to fight rice 'cartels', ensure better yields, says Sanusi

ALOR SETAR: The Kedah state government will fight against any ‘cartel’ found in the rice industry in the state to ensure better yields as well as to protect the interests of farmers, says Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor.

"The capital used by LZNK can give a higher yield compared to the existing average rice yield of six tonnes per hectare. They cultivate their own rice fields on a land area of ​​about 30 hectares and the first harvest reached 7.8 tonnes per hectare.

"Why can we only get six tonnes per hectare but LZNK can achieve a higher yield. There must be a reason why this happens, because both use the same resources, seeds, irrigation and machinery” he told reporters after the state executive council meeting at Wisma Darul Aman here on Wednesday (May 18).

Read more: The Star »

Henti julang Najib, Pakatan terus kempen tolak rasuah, kata Mujahid | The Malaysian Insight

Naib presiden Amanah akui malu ada Melayu julang Najib sedangkan mahkamah sudah jatuhkan hukuman kepadanya. Read more >>

Who cartels there Who are you say

Sanusi tidak mahu wujud 'tokong' dalam bola sepakSatu daripada kejadian itu katanya, adalah tambahan masa kecederaan selama 10 minit yang diberikan pengadil sewaktu berlangsung perlawanan antara Negeri Sembilan dan JDT di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. mohon tengok balikla game tu drama,injured bukan men banyak.. SanusiMNor ..siap dan sembang ngan budak milo .la ni pasai official_kfa tak menang menang apa cerita semalam pn seri ja ..camna nak bersaing kat afc ni ..tak ketaq ka tu la orang suruh tengok full game.. ni tgk highlight game jer 😁 Contoh ckp besar,tp tin kosong..tmj tolong smash kepala die ni..politik ckp bkn2,bola pon sama

Kedah MB: Proposal paper on export of ketum leaves completed | Malay MailALOR SETAR,  May 18 — The Kedah State Economic Planning Division (BPEN) has completed the proposal paper to export of ketum leaves for medicinal purposes to Thailand, and fine-tuning it before tabling it to the State Executive Council. Mentri Besar Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor said the... Malaysia memang boleh! While Indonesia is rapidly going towards higher tech and higher skills, Malaysia is .... oh well, with political leaders like these what else can we expect?

Kedah siasat kemungkinan wujud kartel dalam industri padiMenteri Besar, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, siasatan itu perlu dilakukan apabila purata hasil padi di Kedah masih rendah dan mencurigakan sejak sekian lama.

Kedah completes proposal paper on export of ketum leaves | The Malaysian InsightIt is being fine-tuned before being tabled to the state executive council, MB says. Populasi doktor barua talibarut pharmaceutical industrial complex telah lama wujud Negeri Indera kayangan dah ada....Negeri indah khayalan boleh wujud jika salah guna bahan terlarang berluasa

Kedah terus kempunan buru kemenanganHasrat Kedah memburu kemenangan selepas empat perlawanan tidak kesampaian apabila sekadar seri 0-0 pada aksi menentang Negeri Sembilan

Floods: Three relief centres opened in Kedah, Negri to house 138 evacueesKUALA LUMPUR: Three temporary evacuation centres (PPS) have been opened in two states to accommodate 138 flood victims from 48 families.

The Mentri Besar said it was possible that such a cartel existed when the rice cultivation undertaken by the Kedah State Zakat Board (LZNK) was able to achieve a higher yield than the existing average in the state.ALOR SETAR: Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Datuk Seri Muhammad Sanusi Md.Telegram channel for the latest updates.Menteri Besar, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, siasatan itu perlu dilakukan apabila purata hasil padi di Kedah masih rendah dan mencurigakan sejak sekian lama.

"The capital used by LZNK can give a higher yield compared to the existing average rice yield of six tonnes per hectare. They cultivate their own rice fields on a land area of ​​about 30 hectares and the first harvest reached 7. Beliau yang juga Menteri Besar Kedah berkata, sukan bola sepak di negara ini bukan milik mana-mana individu tertentu sebaliknya dimainkan untuk semua golongan.8 tonnes per hectare. “It is an application from us for the federal government to consider,” he told reporters after the state executive council meeting today when asked on the latest development pertaining to the state government’s proposal to export ketum leaves. "Why can we only get six tonnes per hectare but LZNK can achieve a higher yield. Jangan ada tokong dalam bola sepak sebab bola sepak ini sukan untuk semua orang. There must be a reason why this happens, because both use the same resources, seeds, irrigation and machinery” he told reporters after the state executive council meeting at Wisma Darul Aman here on Wednesday (May 18).8 tan.

He said Kedah also lagged behind Selangor, which could produce between nine to 12 tonnes per hectare. Semua nak kena tanya dia dulu, ‘mampuih’ lagu (macam) itu, nak main macam mana,” katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco di Wisma Darul Aman di sini hari ini. He said if there was such a cartel, it would have to be eliminated. He also urged all parties involved in the rice industry to be honest, as it was important for the country. Satu daripada kejadian itu katanya, adalah tambahan masa kecederaan selama 10 minit yang diberikan pengadil sewaktu berlangsung perlawanan antara Negeri Sembilan dan JDT di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. "I am sceptical of the networks in this industry that are likely to be dishonest at any level. So, we will use this LZNK capital to challenge the existing system in the state to see if the production is still at the same level or not. “Sebagai ahli gabungan FAM, kita nak perkara menggelikan hati begini ditangani segera. “Apabila zakat buat sendiri, timbang sendiri dan jual di kilang sendiri, hasilnya mencecah 7.

"Furthermore, the food crisis is expected to occur in 2025, so I have instructed the relevant state government council members to take immediate action on the issue of rice production in the state," he said. In another development, he said the Agriculture and Food Industries Ministry had allocated RM2. Dalam perlawanan itu patah jari pun tak ada, tetapi masa tambahan sampai 10 minit.5mil for repair works on a collapsed bund at Terusan Tengah, Struktur Alor Limpah, Sungai Santap, Pelubang near Jitra, and that the process would take 14 days. "We just need to look at it carefully as there are three places where water overflows. Tambahnya, ketika ini semua orang tahu mengenai apa yang berlaku namun mereka tidak bercakap mengenai perkara itu. We have asked the Muda Agricultural Development Authority (Mada) engineers to have a look at it and they will monitor the river because there is rain in many areas so the soil is soft and we are worried about more landslides,” he said. “Hanya dengan cara itu, barulah nasib petani berubah dan pengeluaran makanan akan meningkat.

In the incident at about 12. Apa yang saya katakan ini baru permulaan dan kalau keluar semua sekali, habis.15 pm on May 9, the bund collapsed causing the raw water in the canal to decrease, resulting in more than 30,000 account holders with Syarikat Air Darul Aman (Sada) experiencing water supply disruption.- Bernama Article type: metered . Saya cakap untuk kebaikan bola sepak dan kalau betul nak tingkatkan mutu bola sepak negara, perkara ‘rare‘ begini perlu dilihat dengan mata terbuka,” katanya.