Kebersihan jadi cerminan diri

  • 📰 UMonline
  • ⏱ Reading Time:
  • 30 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 15%
  • Publisher: 51%

Malaysia Headlines News

Malaysia Latest News,Malaysia Headlines

Kebersihan meningkatkan daya tubuh dan akal budi. utusanonline

Kesedaran untuk menjadi bersih secara mutlak dalam segala hal akan meningkatkan keseluruhan diri baik daripada segi jasmani atau rohani.

Pendek kata, kebersihan meningkatkan daya tubuh dan akal budi kepada kemuncaknya. Dengan menjaga kebersihan, manfaat secara langsung boleh diperoleh adalah kesihatan dan persekitaran yang ceria serta kondusif. Persekitaran yang kondusif ini pula akan mewujudkan tatacara atau sistem kehidupan lebih sempurna, pola pemikiran manusia yang baik dan hati bersih.

Ternyata dengan hidup bersih dapat meminimumkan kemungkinan manusia diserang dengan pelbagai macam penyakit. Apabila seseorang itu tidak berpenyakit bermakna dia memperoleh kesihatan rohani dan jasmani.Tag Berkaitan

 

Thank you for your comment. Your comment will be published after being reviewed.
Please try again later.

Kenapa tweet ni tak mendapat sambutan? Memang orang Malaysia tak tertarik dengan kebersihan kah?

Kalau tekor menjual ikan Janganlah diungkit jangan disanggah Kalau kotor sengsaralah badan Banyak penyakit akan singgah

We have summarized this news so that you can read it quickly. If you are interested in the news, you can read the full text here. Read more:

 /  🏆 27. in MY

Malaysia Latest News, Malaysia Headlines

Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.

Di mana ibu bapa Muhammad Habib?JABATAN Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Kulim mengesan waris bayi lelaki untuk membantu proses dokumentasi sijil kelahiran dan pengangkatannya. Ibubapa jenis apa la depa ni
Source: hmetromy - 🏆 26. / 51 Read more »

Kempen Buy Muslim First boleh makan diri, kata bekas timbalan menteri | The Malaysian InsightPengguna tidak faham struktur ekuiti dan jauhi produk keluaran syarikat yang dilihat dimiliki bukan Melayu.\n\u00a0
Source: msianinsight - 🏆 8. / 63 Read more »

Kerjasama Umno-PAS belum sampai pakatan politik, kata Mohd AmarKata beliau, Piagam Muafakat Nasional lebih kepada perjanjian persefahaman sebagai 'tanda jadi' secara rasmi sebab sebelum ini kerjasama seumapam itu tidak rasmi dalam pilihan raya kecil. FMTNews So basically, a very, very slow fock to ensure nobody gets hurt. Sounded the more tragic because they only have peanuts to play with. Inilah insan yg akan menggagalkan segala rencana politik Pas Umno, insan yg punya hati yg gelap. Pulak dah
Source: fmtoday - 🏆 5. / 72 Read more »

'Tak pernah terfikir jadi PM' - MukhrizALOR SETAR 21 Sept. - 'Saja (sengaja) nak cucuk (laga-laga) lah tu, saya tak pernah terfikir pun (nak jadi Perdana Menteri Ke-8)'. Abis xmo ka? Ye ke
Source: UMonline - 🏆 27. / 51 Read more »

Pakai topeng N95 bukannya topeng bedah halang sedut partikel jerebuJerebu merupakan masalah kritikal yang perlu diatasi dengan memberi perlindungan kepada diri agar tidak menghidap penyakit serius. FMTNews Dah berminggu dah. Dah dpt effect sakit pun. Bila nak stop jerebu yg menyusahkan ni. Enough is enough. Save our enviromnent, not keep on ruining it Sebaiknya guna mask N95 tetapi jika terpaksa guna surgical mask, gunakan cara yg betul. Tutup rapat hingga tiada ruang udara masuk. Pakai lapisan putih di dalam dan biru di luar.
Source: fmtoday - 🏆 5. / 72 Read more »

Kamera badan: tindakan tidak bermaruahKUALA LUMPUR 20 Sept. - Keputusan kerajaan untuk melaksanakan penggunaan kamera badan pada pegawai penguat kuasa seperti polis, kastam dan imigresen disifatkan sebagai tindakan yang tidak mempunyai harga diri dan bermaruah. Siapa yg cadangkan,dia yg sebenarnya org yg pertama diletakan camera disetiap badan dia. Polis USA pun dah implement benda ni Idea yg baik ni ie kamera di badan!
Source: UMonline - 🏆 27. / 51 Read more »