'Heineken', 'Annuar Musa', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

'Heineken', 'Annuar Musa'

Kebenaran beroperasi kilang minuman keras dibatalkan

KEBENARAN beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diberikan kepada kilang minuman keras, Heineken sudah pun dibatalkan.

6/4/2020 8:00:00 AM

kualalumpur Kebenaran beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diberikan kepada kilang minuman keras, Heineken sudah pun dibatalkan.

KEBENARAN beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diberikan kepada kilang minuman keras, Heineken sudah pun dibatalkan.

“Sudah dibatalkan pagi ini kerana tidak selari dengan dasar kerajaan,” katanya.Terdahulu, beliau meminta tindakan diambil segera ke atas kilang minuman keras Heineken yang dibenarkan beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).Katanya, ia tidak selari dengan dasar yang diambil dan diputuskan kerajaan dan tindakan perlu diambil segera berhubung isu berkenaan.

Pelajar tingkatan 5 dan 6 akan ke sekolah dulu 'Kalau ada lagi perebutan kuasa, saya bubar DUN' - Sultan Johor Musa Hassan appointed as USIM director two days after GLC tweet

Semalam tular di media sosial surat yang didakwa dikeluarkan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) memberi kebenaran kepada kilang terbabit beroperasi ketika PKP.Ia bagi memastikan bekalan minuman keras mencukupi sepanjang tempoh PKP dilaksanakan.

Surat berkenaan mengundang pelbagai pendapat umum yang mahukan penjelasan pihak berwajib berhubung isu itu.Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 6 April 2020 @ 12:57 PM Read more: Harian Metro »

Alhamdulillah.. Dh dibatalkn.. 👍👍👍👍 Hahaha, kan bagus kalau kerajaan terus tutup jer kilang arak ni kan? Saya tahu mmg arak banyak bagi pendapatan pada negara tapi satu soalan yg penting lagi ialah mampukah kita menjawab di hadapan Allah jika golongan dibawah pimpinan kita mabuk di pub, memandu secara membabi-buta.

🤣🤣🤣 Ok lah tu dh batal kan... dapmampusxtarikbalik Tu la sebab bila jawatan lantikan politik, bila politik bertukar, lantikan tak bertukar, so diorg test water la,... kan.... Ya Allah.. Kau letakkan lah covid19 ni didlm rongga mulut si peminum arak tanpa dpt dirawat kecuali maut. SYABAS ANAK MUDA (PAPAZOLA) EH.. SILAP SYABAS MENTERI

Apa relevannya kebenaran beroperasi? It's not essential service pun... Lid o Lid, habislah kilang Carlsberg dah kena batal 🤣 PANkhianat TQ netizen. Kita jaga kita. sekurang-kurangnya, mereka bertindak sejurus dpt tahu kelulusan tersebut. Bukan tunggu seminggu bahkan setahun smpai dilupakan sendiri oleh kita orang awam. 😂

kerajaan PN u-turn lagi 🤣 ayoyo. tarak kerja, kalo rumah dudik saja... minum bgi mabuk ka... elok sgtlah tutup tu Semoga dipermudahkan segala urusan kerajaan dan rakyat Malaysia. Arak merosakkan. Alhamdulillah teruskan.. Perlu tak SPRMMalaysia siasat berlakunya kickback KSU-Heineken? Haha netizen terbaik.. Nak harapkan pas umno xde la.. Kata je negara isle😂😂

tutup terus la kilang arak tu,bukak buat ape? yg pegi luluskan pun org Islam...dalil mana dua pakai? Lepas kecoh baru batal....sblum llus x fkir plak... Aduhh.. U-turn pulak.. Mujuq ada jabatan netizen bongkaq, kalu x, terus la gamaknya.. Tahniah, pasni hangpa xleh kata ka org dh kaki u-turn.. Hangpa pon kaki jugak.. Hahaha..

Macam biasa. KSU jadi korban. Mungkin menteri arak boleh buat rakyat khayal tgh2 covid ni alhamdulillah...marilah kita umat Islam mendoakan agar semua kilang2 arak di Malaysia ini ditutup terus. semoga tidak ada lagi org mabuk, hilang akal sbb arak dsb. aminn. Pehh.. The pawer of nitezen. Alahai..nanti lid frust menonggeng tu

Ayat tu kata sbl ni lulus sbb nk pastikan bekalan ckup. Wth... Sendiri luluskan, sendiri bantah, sendiri batalkan. Lol. Carlsbelg dah batalkan belom? Baik tutup je...... AmanBasri_ stok minuman harian kau dah tak dew... Boleh hidup tak kau lepas ni ? 👍👍👍 Mengamuk la non islam 2x5...uturn uturn uturn Aku tau sbb ape sblm nie kerajaan benarkn..sbb nk counter balik duit2 cukai...tp skng nie bkn masa sesuai utk kejadah mcm tu..wlaupon cukai arak antara yg tertinggi dlm malaysia nie...

Pentingnya tukar lantikan politik kerajaan terdahulu. Duri dalam daging. Hahah.. U-turn jugak 😂 😂 😂 ' satu je nak kabo 'arak' X baik utk kesihatan, MEMABUKAN 😣😈 Pentingnya menukar lantikan politik kerajaan terdahulu... Just wondering sebelum memberi kebenaran, tak akan fikir panjang dulu ke? Takkan asyik nak yang netizen buat keja? Hal artis pun tak selesai lagi. 😏

Baguslah... kerajaan dgr suara rakyat... Ini yg kita mahu... 👍 yg approved kpdnhep. yg batalkan menteri wilayah? nadzwan_ali tengok tu wan hope kau dpt bertenang 👍 Chewaaahhhh... 😂 🤣 Kalau netizen tak kecoh .memang tak tutup la. 😂😂 Yeahhh Terciduk le tu...

Annuar Musa kecam kilang arak dibenarkan sambung operasi | The Malaysian InsightKilang Heineken diberi kebenaran beroperasi dalam tempoh PKP dengan jumlah kakitangan terhad. Ye ke kecam semacam je take beerr😂 let the beer and cig company run during this mco..somebody need to drink and smoke too

Kerajaan Melayu-Islam Perikatan arah syarikat arak operasi waktu PKP, kata Bersatu | The Malaysian InsightPadahal, banyak perusahaan syarikat Islam dan bumiputera dilarang keras beroperasi waktu krisis ini. Hahahaha Dah tukar macam2 jenis kerajaan dan pembangkang pon kilang arak dan akta pemansuhan arak tetap tak menjadi kenyataan. Selagi politician dlm malaysia ni masih menyanjung & mengamalkan sistem pentadbiran penjajah memang tak kemana la isu arak ni. Kalian semua 2 kali 5 ; 5 kali 2 Ahahahahaha yang rokok tu haram isap jugak

2 kilang diarah henti operasiMAJLIS Daerah Hulu Selangor (MDHS) mengeluarkan notis amaran memberhentikan operasi dua kilang kitar semula di Rasa dan Bukit Beruntung yang tidak mendapat kebenaran kerajaan sepanjang arahan Perintah Kawalan Keselamatan (PKP).

Pemuda PPBM persoal kilang arak Heineken dibenar beroperasi semasa PKPPemuda PPBM berkata, pada masa sama banyak perniagaan halal milik Bumiputera diarahkan tutup, terutama industri kecil dan sederhana. FMTNews PKP Kelulusan dr syurga kot 😊😊. Apa pemimpin PAS buat tu? 🤭🤭 Anjing-anjing gila kurang ajar. Ni memang perkhidmatan kritikal. Alkohol bunuh virus Covid19, bodoh. Relax lah bro, Heineken nak buat hand sanitiser kot?

Covid-19: Pakistan kesan puluhan ribu jemaah tablighKira-kira 100,000 orang menghadiri perhimpunan Tablighi Jamaat yang diadakan walaupun kerajaan meminta ia dibatalkan. FMTNews Pakistan TablighiJamaat 2:6. Sesungguhnya orang-orang yang TIDAK PERCAYA, sama sahaja bagi mereka, sama ada kamu memberi amaran kepada mereka, atau tidak memberi amaran kepada mereka, mereka TIDAK MEMPERCAYAI. inilah jadinya bila nak patuh agama tapi tak paham agama. hanya ikut saja org dulu2 buat dan malang lagi menokok tambah hal2 dalam agama. Allah turunkan ujian utk membersihkan Wtf... Crazy.. Let the whole nation die. Don't rescue them. Don't let them in.

F1 sepatutnya dibatalkan - Ecclestonef1 covid19 Bernie Ecclestone mengakui bahawa saingan Formula Satu (F1) musim ini sepatutnya dibatalkan kerana jumlah perlumbaa yang tidak mencukupi berikutan pandemik Covid-19.