KBS sedia tamat kontrak jurulatih atlet terbabit salah laku - Utusan Digital

KBS sedia tamat kontrak jurulatih atlet terbabit salah laku

22/10/2021 4:33:00 PM

Kementerian sudah menubuhkan jawatankuasa khas bagi menyenarai, sekali gus menangani salah laku yang berlaku sejak tahun lalu.

KBS sedia tamat kontrak jurulatih atlet terbabit salah laku

Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ti Lian Ker berkata, tindakan tersebut diambil sebaik sahaja laporan polis dibuat terhadap jurulatih, terutama perkara melibatkan pengurusan atlet negara.“KBS tidak pernah melindungi atau cuba melindungi sebarang salah laku yang didakwa sekiranya ia membabitkan keselamatan dan maruah atlit negara.

Embrassed Moments ! Celebrities are Caught on Camera Like This

“Berhubung dakwaan Datuk Pandelela Rinong, KBS melalui Majlis Sukan Negara (MSN) sudah mengambil tindakan sebaik sahaja menerima laporan rasmi dengan tidak menyambung kontrak mereka sebaik sahaja tamat,” katanya kepada pemberita ketika ditanya pendedahan Pandelela tentang salah laku bekas jurulatih atlet berkenaan di sini hari ini.

Lian Ker berkata, kementerian sudah menubuhkan jawatankuasa khas bagi menyenarai, sekali gus menangani salah laku yang berlaku sejak tahun lalu.Katanya, ia bertujuan memberi ruang kepada semua atlet menyalurkan maklumat salah laku atau apa sahaja sepanjang mereka menjalani latihan. headtopics.com

“Kita tidak pernah berkompromi dengan mana-mana salah laku dan memandang serius jika ada laporan dibuat. Setakat ini tidak ada isu lain timbul dan jika ada, kita galakkan mereka menyalurkan maklumat dan kita beri jaminan akan melindungi pemberi maklumat,” katanya.

Polis India tahan sami Hindu hasut bunuh penduduk Islam beramai-ramai

Sementara itu, semalam, atlet terjun kelahiran Sarawak itu ada mendedahkan pernah mempunyai pengalaman buruk bersama jurulatihnya yang sering membuat lawak berbau lucah.“Dulu saya ada seorang ‘coach’ ni suka buat lawak lucah, saya buat diam je tak pun fake laugh sebab takut dia. Pernah sekali tak tahan saya tegur dia, tapi kena buli balik. 7 tahun kemudian dia buat kes rogol,” luahnya menerusi ciapan di laman sosial Twitter.

Sementara itu, menerusi ‘tandapagar’ #rapejokeisnotfunny, Pandelela menyambung perkongsiannya itu selang beberapa minit menerusi ciapan balas: “Tapi paling sedih dalam tujuh tahun tu dia buat hal setiap tahun. Tapi kami atlet tak boleh buat apa, sebab ‘back up’ besar dia adalah ‘head coach’ kami sendiri.”

Read more: Utusan Malaysia »

Shoplot owner jolted by RM700,000 electricity bill, power theft suspected

KUALA LUMPUR: An elderly man was shocked when he received a notice from Tenaga Nasional Berhad (TNB) claiming he owed nearly RM700,000 for electricity usage.

Iya lah tu. Menteri belia dan sukan tu PejaOfPerak yea tuan-tuan.. boleh percaya Ker tu? 😁😁😁😁

Kementerian Agama Indonesia berusaha kurangkan kos umrah - Utusan DigitalKos umrah sebanyak 26 juta rupiah (RM7,660) sejak Disember tahun lalu.

Pembubaran DUN Melaka salah - Adly Zahari - Utusan DigitalPada 4 Oktober lalu, bekas Ketua Menteri yang juga ADUN Sungai Udang (UMNO), Datuk Seri Idris Haron bersama ADUN Pengkalan Batu (Bebas), Datuk Norhizam Hassan Baktee; ADUN Pantai Kundor (UMNO), Datuk Nor Azman Hassan dan ADUN Telok Mas (Bersatu), Datuk… Pakat Datuk dah semua. Apa sumbangan besarnya? I am really sick of this!!! Geli ak nk tiak Datuk. Geli tau geli

Empat ADUN lompat belum mohon masuk PH - Anwar - Utusan DigitalKetika ditanya mengenai pendirian DAP yang bertegas tidak akan menerima ADUN lompat parti, Anwar menghormati pandangan rakan partinya. Keje nak menjatuhkan orang. Mcm mn la nak maju ini macam. Jatuhkan sesama bangsa plk tu. Ak xpercaya la sebb alasan munkar semata².

Dua cedera, Axia dinaiki lima individu masuk parit - Utusan DigitalKemalangan melibatkan sebuah kenderaan Perodua Axia dipandu seorang lelaki tempatan bersama empat wanita dipercayai warga asing.

INCEIF lantik tiga Ahli Lembaga Pengarah baharu - Utusan DigitalINCEIF lantik tiga Ahli Lembaga Pengarah baharu

36 kawasan di Melaka banjir, lima PPS dibuka - Utusan DigitalSusulan hujan lebat berterusan lebih empat jam sejak pukul 2 petang tadi. Mintak rm5000 daripada setiap parti politik. Kalau dorang tak bagi jangan undi. 😉