Baling, 'Tangkap Khalwat'

Baling, 'Tangkap Khalwat'

'Kami bincang bab kahwin je'

#Baling Lelaki dan pasangan ditahan kerana berdua-duaan di dalam bilik sebuah rumah tumpangan di Baling dalam operasi dijalankan Pejabat Agama Baling awal pagi tadi.

15.2.2020

Baling Lelaki dan pasangan ditahan kerana berdua-duaan di dalam bilik sebuah rumah tumpangan di Baling dalam operasi dijalankan Pejabat Agama Baling awal pagi tadi.

“SAYA tak buat apa-apa dengan kekasih saya... Kami hanya bincang bab (soal) kahwin saja,” kata seorang lelaki ketika ditahan dalam ‘Ops Potong’ di dalam sebuah bilik rumah tumpangan sekitar Baling , awal pagi hari ini.

Lelaki berusia 20 tahun dicekup sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Baling (PAB) dengan pasangannya juga berusia 20 tahun pada 2.30 pagi. Malah, dia sempat memaklumkan Penolong Pegawai Agama Baling, Sheikh Mohd Rasydan A Rahman yang mengetuai operasi memberi ceramah ketika kursus pra perkahwinan yang dihadiri sebelum ini. Pegawai Agama Daerah Baling, Sheikh Mohd Haizan Hamzah berkata, pasangan itu antara empat pasangan yang ditahan kerana berdua-duaan dalam operasi sekitar hotel murah di daerah ini. “Ketika pintu dibuka pasangan itu berdua-duaan di dalam bilik dan mereka tiada pertalian muhrim. “Soal siasat mendapati remaja lelaki itu penduduk tempatan dan pasangannya berasal dari Perak memberi alasan berehat selepas balik dari Pulau Pinang,” katanya. Mohd Haizan berkata, tiga pasangan lain turut disoal siasat kerana berdua-duaan di dalam bilik ketika serbuan dilakukan. “Kita mengeluarkan notis saman supaya mereka hadir pada hari perbicaraan di Mahkamah Syariah Baling yang telah ditetapkan,” katanya. Menurutnya, operasi selama lima jam bermula 12 tengah malam sehingga 5 pagi disertai lebih 35 anggota termasuk Skuad Al-Ansar. “Bagi pasangan berkhalwat kita mengeluarkan notis mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Kedah 2014. “Jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali,” katanya. Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 15 Februari 2020 @ 9:21 AM Berita Berkaitan Read more: Harian Metro

Bincang nk kawin?alasan basi dah weh.mengaji Quran pun x boleh klu jantan betina berdua tanpa mahram. So aku nak cakap satu ja kalau hampa nak nikah suruh mak mentua hampa check anak perempuan dia tu ada dara lagi ka dak... Ko alasan pun agak2 la HAHAHAHAHAHAHA Cakap la nak test drive..nak beli barang takkan tengok je betul tak?

Oke ni naik mahkamah terus kawin ye. Tayah nak bincang2 lg 😂 Alasan mcm ni budak tadika dengar pun tergelak. Babi klu dengar, terus boleh terbang. Nak bincang pun keluarlah modal lebih sikit untuk cari tempat yang lebih baik. kalau kena mcm ni kawin free ke ? Sekejap je bab khawin tu nanti lepas 5 minit jom sayang kita beralih kepada bab pembiakan sebab macam banyak je yang dah kita covered untuk bab khawin ni

Bincang cara2 nak batal wuduk kot 😅 atau belajar faham makna AmarMakrufNahiMungkar Bincang apa ni? 😂🙈🙈

'Cikgu, tolong ajar saya mengaji'“CIKGU, tolong ajar saya mengaji. Saya nak bawa ibu pergi umrah dan haji satu hari nanti,” kata Khairul Yap, pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur. Terbaek lh. Amiinnnn... Semoga tercapai cita cita adik khairul utk bawa ibu ayah tunaikan umrah dan haji Semoga di permudahkan niat adik ...Insya Allah..

ukur kedalam nak tgk dalam mane..bole pegi bape jauh nak sampai dasar 🤣🤣 Nanti dah break jangan lupe upload video ‘perbincangan’ di twitter yg bagusnya kita ambil iktibar dari kejadian2 begini, bukan nya kutuk2. itu ujian buat mrk. mana tau di masa akan dtg, anak2 kita pulak di uji sebegitu... Inilah salah satu penghujung bercouple. Hati2 yg couple kat luar sana. Nafsu jangan dicabar. Tak terlawan

Nasib baik dia tak cakap buat study group subjek sains Bincang abah kaw dlm bilik tadi dkt sg petani ni dkt baling pulak Ke bincang skill malam pertama bersangka baik.. sesi ngecek alat kelamin tu.. maklum la .skrg mcm2 hal ada...

Saya tak terbabit gerakan kekal jawatan PM, kata MahathirPerdana menteri mengulangi janji melepaskan jawatan selepas Sidang Kemuncak APEC anjuran Malaysia pada November ini. FMTNews MahathirAnwar Susah sgt nak letak tarikh. 1 Jun 2021 atau 1 Mac 2022 atau 8 Mei 2023 pon lepas APEC.

Pentingnya ilmu agama di peringkat kanak2. Daftar ler di PASTI Harian Metro tak patut rakam gambar. Walaupun wajah dikaburkan, gambar yg tidak dikaburkan pasti wujud... Padahal bab kulum batang.... Jadah.. Haah. Bincang je. Mana ada test drive bagai😔 Semoga dipermudahkn urusan kahwin. Brpa la hantaran ? Ada diskaun tak hmmm

Pernah kene tahan dulu masa berCuti bsama family..aku dengan adik perempuan dlm hotel..aku tidur..adek mandi..sedar² ja dr tidur berkopiah depan mata...mcm² kene soal masatu dh diBagitahu sampai marah² diaOrg xPercaya... tengah rehearsel nii kau ape tau Perbincangan meja bulat. Dah kantoi cakap la bincang..kalau dah kena tangkap tak berpakaian cakap mabuk plak tak sedar..mabuk tak salah 😂

Alasan coverline tercyduk

Saya tidak terlibat tandatangan SD sokong Dr Mahathir, kata ZuraidaSebuah portal berita melaporkan 138 ahli Parlimen menandatangani SD menyokong supaya Dr Mahathir kekal sebagai perdana menteri sehingga tamat penggal. FMTNews PKR MahathirMohamad ZuraidaKamaruddin

Ya.. tolong percaya pembohongan mereka Dah boleh buka kelas Tuisyen “Bijak dalam Menipu”.... 😂😂😂 Bincang kawin bab 3 muka surat 45 '' prapersetubuh sebelum begelar suami isteri yang sah '' ker tuuuu Akibat dri sllu sngt layan hfon .. Bincang hal khawin ke buat uji kaji terus. Allah lihat jangan bohong. cakap je la nak rehearsal malam pertama kahwin🤭

sambil bincang sambil kongkek. Boleh plan nak berapa anak sekali Main belen tak payah beriya check in la.

'Saya cuma janji, akan letak jawatan'Langkawi Tun Dr Mahathir Mohamad menafikan terbabit dalam sebarang kegiatan atau kumpulan yang cuba menghalang Datuk Seri Anwar Ibrahim menggantikannya sebagai Perdana Menteri.

Nak bincang pasal kawin kena jumpa fmly. Duk dlm bilik berduaan ni. Nk bincang nk guna skil apa nk buang air 😆

'Saya tetap hadir 25 Feb' - ZuraidaKotaBharu NAIB Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin menegaskan beliau hanya akan hadir pada 25 Februari ini untuk sesi pendengaran oleh Lembaga Disiplin parti.

Saya rasa Rosmah boleh pengaruhi keputusan PM, kata bekas KSU kementerianRosmah Mansor meminta KPM mempercepatkan proses pemberian projek panel solar untuk sekolah luar bandar Sarawak kepada Jepak Holdings Sdn Bhd. FMTNews RosmahMansor MadinahMohamad



It's all up to me, Dr M says on power transition plan

Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar

Jahatnya mulut!

Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar

Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated)

Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place?

'Datang minta maaf pada ibu saya'

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

15 February 2020, Saturday News

Previous news

Campak dadah elak dicekup

Next news

Vietnam says monitoring over 5,000 Chinese workers for Covid-19 | Malay Mail
Covid-19: Pengalaman pesakit ke-13 Air kencing rawat racun obor-obor api? Mini PCs fit on every desk, and even in your handbag Iran shuts schools, cultural centres as Covid-19 kills five Remaja maut dipukul abang angkat Why EPF returns are lower Creator of LEGO figure dead at 78 Woman murdered over property dispute with sibling Rehabilitate 'degraded' forest - MNS US: Russia disinformation campaign fuelling Covid-19 alarm Report: Dr M agrees to meet MCA over Taruc’s matching grant request | Malay Mail NGO calls for enforcement before the next haze hits
It's all up to me, Dr M says on power transition plan Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar Jahatnya mulut! Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated) Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place? 'Datang minta maaf pada ibu saya' Hong Kong protesters mark seven months since brutal mob attack | Malay Mail Stadium tercanggih di Asia Tenggara EPF declares 5.45% dividend rate, 5% for syariah Putting auto on the fast track DAP lauds AG for ‘courage’ to drop LTTE charges, urge immediate release of 12 detainees | Malay Mail