Fmtnews, Camry

Fmtnews, Camry

Johor beli 15 Camry untuk exco selepas bincang dengan JKR

MB Johor berkata, ia menggantikan Honda Accord yang digunakan lebih 6 tahun dengan perbatuan 350,000 hingga 400,000km dan ada yang sering rosak.

14.2.2020

MB Johor berkata, ia menggantikan Honda Accord yang digunakan lebih 6 tahun dengan perbatuan 350,000 hingga 400,000km dan ada yang sering rosak. FMTNews Camry

MB Johor berkata, ia menggantikan Honda Accord yang digunakan lebih 6 tahun dengan perbatuan 350,000 hingga 400,000km dan ada yang sering rosak.

February 14, 2020 4:05 PM Sahruddin Jamal berkata, Toyota Camry yang baru itu mula digunakan exco Johor Rabu lalu. MUAR: Pembelian Toyota Camry sebagai kenderaan rasmi exco Johor baru-baru ini dibuat setelah penilaian dibuat bersama Jabatan Kerja Raya (JKR), kata Menteri Besarnya, Dr Sahruddin Jamal. Beliau mengesahkan kerajaan negeri membeli 15 Toyota Camry menggantikan kereta rasmi terdahulu, iaitu Honda Accord yang didapati melebihi 6 tahun penggunaannya dan perbatuan 350,000 hingga 400,000km serta ada yang sering mengalami kerosakan. Oleh itu, penilaian dengan JKR dilakukan bagi proses penggantiannya, katanya mengulas kenyataan Ahli Parlimen Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim semalam yang mempersoalkan rasional pembelian Toyota Camry bagi kegunaan rasmi exco negeri. Sahruddin berkata, Toyota Camry yang baru itu mula digunakan Rabu lalu. “Sebenarnya rancangan untuk penggantian kereta baru dirancang sejak tahun lepas lagi (2019) dengan menggunakan jenis sama (Honda Accord), namun tidak dapat dilaksanakan kerana beberapa faktor,” katanya selepas merasmikan majlis penutupan Taklimat Perluasan Sektor Skim Keselamatan Sosial Pekerjaan Sendiri (SKSPS) Daerah Muar hari ini. Sementara itu, Ketua Eksekutif Perkeso, Mohammed Azman Aziz Mohammed yang turut hadir pada majlis itu berkata, sejak diperkenalkan pada 2017, SKSPS kini melibatkan 19 sektor pekerjaan berbanding hanya 2 sebelum ini. Katanya, kira-kira 700,000 orang bekerja sendiri di Johor, tetapi hanya sekitar 7,000 yang mencarum. “Caruman bagi skim ini serendah RM13.10 sebulan atau 43 sen sehari dengan memperuntukkan 8 jenis faedah iaitu perubatan, hilang upaya sementara, hilang upaya kekal, layanan sentiasa, orang tanggungan, pengurusan mayat, pemulihan jasmani atau vokasional dan pendidikan.” Subscribe to our newsletter and get news delivered to your mailbox. Read more: Free Malaysia Today

Oklah ni, takkan nak bising juga Banyak pilihan lain yg lebih ekonomi. Mmg pun! Kan duit rakyat... Belanja saja la👍 At least you go for Camry unlike hypocrite in Kelantan Aik syarikat toyota yg kibar jalur gemilang terbalik... Mcm mn kerajaan boleh support product mereka? 🤔🤦. Muhskil ni! Siapakah yg mendapat komisyen dri 15 biji camry yg dibeli?

Lalalalalala... Tuihh Why not Perdana? Aren’t govt suppose to support local brands? apa heran sbb mb dari ppbm, iaitu clone umno. patut dibuang mb ppbm (umno) ni dan diganti dengan mb dari amanah Duit rakyat dihabiskan untuk apa,rakyatnya pulak macamna? Kenapa tak beli Mercedes❓😡😠🤬 Camry ok la... Bukan merc

Pembelian Toyota Camry selepas penilaian bersama JKR, kata MB Johor | The Malaysian InsightIa susulan kenyataan ahli Parlimen Pasir Gudang yang mempersoalkan rasional pembelian kereta itu untuk kegunaan exco kerajaan negeri. Johor tak beli Mercedes S Class ke macam kerajaan PAS Kelantan? Negara dikatakan tak ada duit tapi kerajaan masih enjoy duit rakyat

Korang ni semua kerajaan buat salah...Pas beli kereta korang marah, BN beli kereta dulu pun korang marah, PH beli kereta pun korang marah. Memang orang kita ni dasar pendengki. These are all taxpayers's monies that you enjoyed blissfully! So be mindful! No Standard 👎👎👎 Rakyat guna 20 tahun lebih tak tukar2. 😂

Kerajaan Kelantan guna 10 tahun lebih baru tukar, Kerajaan Johor 6 tahun guna nak tukar. Dulang paku serpih.

No order to close Chinese school over Covid-19, says Johor health deptThis comes after a claim that the school stopped classes and barred its students from coming. FMTNews Covid19 Chineseschool Johor

Johor Health Dept denies ordering JB school’s closure on Covid-19 fears | Malay MailKUALA LUMPUR, Feb 13 ― The Johor Health Department (JKNJ) did not order the closure of a national-type (Chinese) school in Johor Bahru nor did it prevent students from attending classes due to the threat of Covid-19 infection, its director Dr Aman Rabu said. “JKNJ refutes claims... lol

Covid-19: Chingay parade cancelled on Johor govt's adviceJOHOR BAHRU: The organisers of the 2020 Chingay Parade Festival here on Friday have called off the event after receiving advice from the Johor Government. It's bettermost to cancel as outbreak haven't settled yet!

Organiser cancels JB Chingay parade on Johor govt’s advice | Malay MailJOHOR BARU, Feb 12 ― The 150th Johor Baru Chingay Parade 2020, slated for this Friday evening, has been officially cancelled, organiser Johor Baru Tiong Hua Association announced today. However, the association said religious events that are traditionally part of the parade will still continue,...

Chingay Festival in Johor Bahru to be scaled down furtherJOHOR BARU: The Chingay Festival that is scheduled to take place on Feb 14 will be scaled down further due to the increased risk of the Covid-19 outbreak here. Safety first



It's all up to me, Dr M says on power transition plan

Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar

Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar

Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated)

Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place?

'Datang minta maaf pada ibu saya'

Hong Kong protesters mark seven months since brutal mob attack | Malay Mail

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

14 February 2020, Friday News

Previous news

KLM apologises after crew's virus toilet note sparks outrage in S. Korea

Next news

Eviction of Malaysian student in Perth 'unprecedented and unfortunate'
Covid-19: Pengalaman pesakit ke-13 'Bencana' WiFi awam Air kencing rawat racun obor-obor api? Mini PCs fit on every desk, and even in your handbag Iran shuts schools, cultural centres as Covid-19 kills five Cenderahati istimewa pengantin Remaja maut dipukul abang angkat Creator of LEGO figure dead at 78 Indonesian in HK jailed for stealing masks Woman murdered over property dispute with sibling Rehabilitate 'degraded' forest - MNS US: Russia disinformation campaign fuelling Covid-19 alarm
It's all up to me, Dr M says on power transition plan Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated) Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place? 'Datang minta maaf pada ibu saya' Hong Kong protesters mark seven months since brutal mob attack | Malay Mail Stadium tercanggih di Asia Tenggara EPF declares 5.45% dividend rate, 5% for syariah Putting auto on the fast track DAP lauds AG for ‘courage’ to drop LTTE charges, urge immediate release of 12 detainees | Malay Mail Dr M: Pakatan gave full confidence in me, transition date up to me | Malay Mail