Top

Top

Jawatankuasa khas ditubuh siasat isu ciapan Twitter SKMM - Utusan Digital

Jawatankuasa khas ditubuh siasat isu ciapan Twitter SKMM

14/1/2021 3:45:00 PM

Jawatankuasa yang ditubuhkan hari ini dikenali sebagai Jawatankuasa Siasatan Kes Ciapan Tidak Senonoh Tahun 2014 di Akaun Rasmi Twitter SKMM.

Jawatankuasa khas ditubuh siasat isu ciapan Twitter SKMM

Jawatankuasa yang ditubuhkan hari ini dikenali sebagai Jawatankuasa Siasatan Kes Ciapan Tidak Senonoh Tahun 2014 di Akaun Rasmi Twitter SKMM.Ketua Setiausaha Kementerian, Datuk Seri Mohammad Mentek berkata, jawatankuasa itu akan dipengerusikan Timbalan Ketua Setiausaha (Infrastruktur Telekomunikasi dan Ekonomi Digital), dan dianggotai oleh empat orang ahli jawatankuasa.

Tajuddin: ‘Meat cartels’ exist, controlled by non-Bumiputeras | Malay Mail Non-Bumiputeras control meat cartels, says Tajuddin Zahid: Umno will never surrender, be bullied or bought | Malay Mail

Beliau berkata, jawatankuasa ini akan menjalankan siasatan dengan terperinci bermula esok khususnya mengenai isu ciapan tidak senonoh akaun Twitter SKMM tersebut.“Kami akan mengenal pasti punca melalui penelitian dokumen, peraturan, kaedah pengendalian dan pihak-pihak yang terbabit serta kemungkinan wujudnya unsur-unsur penyalahgunaan atau penyelewengan.

“Jawatankuasa ini juga mengesyorkan tindakan yang bersesuaian, antaranya tindakan tatatertib, surcaj, membuat laporan polis atau laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).“Tindakan sivil di mahkamah juga akan dibuat sekiranya wujud kecuaian atau salah laku dalam isu ini,” katanya menerusi kenyataan akhbar hari ini. headtopics.com

Katanya, langkah-langkah penambahbaikan juga akan dicadangkan bagi memastikan perkara seumpama ini tidak berulang di masa hadapan. Read more: Utusan Online »

‘Hotpot Datuk’, another suspect freed on police bail

PETALING JAYA: The Datuk and another suspect allegedly involved in an assault at a hotpot restaurant have been released on police bail.

Tubuh lagi byk2 ye, guna semua Duit tu sampai masuk kubur korang ye Ihh apa ni fikir org ni bodoh sangat ka? Ala bodo la kalau korang habiskan duit rakyat untuk perkara memang rakyat tahu SKMM beli akaun twitter.. SPRMMalaysia buat kerja.. ni adakah ada unsur politik wang sebab buat benda yang sia sia.. rakyat tengah menderita ada orang buat kerja bodo ni

Takpe kitaorang tau awak beli account tu. Lek dah la takpayah sampai nk tubuh jawatankuasa 😂 tak boleh panjangkan lagi ke nama jawatankuasa tu? baru nampak macam terpaling buat kerja dan tak bersalah. kah! Malaysia ada banyak lagi masalah besar. Jangan buang masa untuk perkara tak berfaedah macam nih . Masalah ' study online tak paham² ' lagi besar tau tak.

Kroni mana lead ni? Memang suka membazir eh. Selow betul buat keje Jgn tiberr ada dana pulak utk jawatankuasa mcm ni. Isu banjir, covid, pembalakan, rasuah x de jawatankuasa khas nk siasat? Harap pemimpin2 yg zalim mati terseksa nnti. The next episode of our dumb government Keluar duit tutup lubang hm. Dari bayar gaji jawatankuasa tu baik lah aok nya bayo keh ni ha. Dari a-z boleh dapek di twitter

Membazir masa. Isu kecil je . Patut terus tutup dn buat akaun baru. ni namanya bukak tender nak songlap duit. lepastu nanti mintak kerajaan duit juta2 konon buat kerja padahal masuk poket sendiri. Jawatankuasa konon. Pigidah Nak salur duit ke kroni ke tu? Bellend Its understandable. Beli budak wechat punya akaun nak instant followers. Cari lah black sheep, siapa yang boleh nak salah kan. Standard SOP bila dah termalu.

Pudin belon dh xdak keja gamaknya🤭 GerakBudaya cry or laugh ? laugh or cry ? that is the question Hahhaha kan mereka semua kemaruk nak buat MEETING How about don’t waste your time searching for a scapegoat and just apologize for the mistake? kah kah dah terang terang kantoi pun nak tubuh jawatankuasa jugak.. punyalah bangang abadi..

asrulmm Bazir duit lagi. People already know y’all bought the account. Fikir main pondok pondok. Kerajaan bodoh ni kalau kerajaan tak bazirkan duit rakyat sapa lagi mahu lakukan? Paling bodoh WTF. Mengaku je lah dah mess up. Jangan bazir duit rakyat dlm keadaan sekarang. Kan dah Darurat , non essential services kena tutup. Adakah Jawatankuasa ni essential?

Sikit2 nk tubuhkan jawatankuasa,tapi masalah xsettle pun. Bodoh gak ada obat Saja nak duit masuk poket la tu. Hahahahahaha cover malu level KERAJAAN Serious la weyh🤷 boleh like page ni terima kasih This one also need jawatankuasa wei twitter peeps already found out A-Z what happened la go put them on the jawatankuasa

Memang dari famili yg tak senonoh pun P_IMP082 😂😂😂 Waste of time Cipap betui! Sapa ikhmal ? 😂😂 Bodo nya mcmc. Pttla aku buat komplen pasal telco xda tindakan pun Tf 🌚🌚 Bodo bodo bodo. Kabinet penuh dengan bengap macam ni mintak gaji ribu riban. Benda kecik macam ni pun tak boleh setel. Tak efisien langsung. Jawatankuasa konon. Bodo. Mintak maaf jela bodo. Siasat kenapa beli twiter budak 15 thn

Dalam byk2 isu dari internet scam,fraud,national cybersecurity,and etc. Ni yg skmm kecoh bagai sampai buat jawatankuasa. 😧 😂 Wait, is this a parody account? This is a joke, right? Sendiri dah kantoi, mau siasat apa lagi? asrulmm Nama jawatankuasa tu macam skrip filem Mamat Khalid hahahahahahahahahaha nama jawatankuasa pun dah kelako

Habis duit. habis masa. Kah3 ingt org hack sekarang lepastu post utk tahun 2014 ke... apa bengap nya mcmc ni... ptt laa telco kat malaysia service cm anat Tachodd lah baby...tachod..titew tachodd Good..jawatankuasa yang paling penting untuk negara pada masa kini.Keep go on bro's. Macam bukan dibuat-buat bodoh ni.

Aduh. Siap tubuh jawatankuasa. Benda simple pun jadi payah. Memang kerajaan takkan pernah fikirkan solution yg efficient ke? Cadangkan buat lagi satu Jawatankuasa Otak Bernanah supaya boleh kaji otak si pembodoh pembodoh di Kementrian Jujur aku pikir akaun parodi Bila kerajaan di pimpin oleh sibodoh, disokong oleh pembodoh, maka terbodohlah jadinya

Teruskan siasatan, kita nk tahu hasilnya je Ya Allah.. terima kasih atas komedi ini. Terhibur benar rasanya hati ni berketawa tanpa henti. betul punya malu sampai kena tubuh jwtnkuasa kat hal kecik Ya Allah...... Serius ke ni😭🤣🤣🤣🤣🤣. Budak twitter buat siasatan tak sampai sejam. Ni sampai nak ada jawatankuasa. Kejadah. Membazir resources.

Rakyat takde duit. senangje nak buat jawatankuasa utk perkara yg kamu tipu. Duit tu bagi rakyatlah! Benda macam ni pun nk tubuh jawatankuasa ke gila. Banyak duit kau nk bayar. Bangang punya kementerian komunikasi. Sendiri yang salah. Erk. ulyahusamudin Jawatankuasa ni yang tak senonoh sebenarnya. saifuddinabd kamu ni mmg menteri mewa la,😂😂. Abis nnti suma kes semacam ini kamu akn tubuh jwtnkuasa juga ke?

isu begini nak dibesarkan. just release an official statement admitting tht 'yes, we screwed up' and then move on lah. Aduii penatlah tengok kebangangan pemimpin sekarang ni. Ingat ke nak tubuh jawatankuasa siapa yang godam akaun skmm asrulmm Membazir masa betul Tak dapek den nak nolong gomen ni dooooh

Hahaha..dah kau yg beli dr budak tu nak siasat apa lagi..hahaha..