Sihat, 'Alat Sulit', 'Zakar'

Sihat, 'Alat Sulit'

Jangan sampai merana...

#sihat Kajian menunjukkan 45 peratus lelaki di dunia berasakan zakar mereka kecil dan kurang kejantanan

5/4/2020 4:30:00 PM

sihat Kajian menunjukkan 45 peratus lelaki di dunia berasakan zakar mereka kecil dan kurang kejantanan

SEGELINTIR lelaki menganggap saiz zakar menjadi penentu untuk mencapai kepuasan diri dan pasangan semasa melakukan hubungan intim.

Kajian menunjukkan 45 peratus lelaki di dunia berasakan zakar mereka kecil dan kurang kejantanan.Perunding Klinikal Andrologi Damai Service Hospital Kuala Lumpur, Dr Mohd Ismail Mohd Tambi berkata, trend keinginan lelaki menguatkan tenaga batin sudah berlaku sejak 20 tahun lalu, tetapi kebelakangan ini kaedah yang digunakan semakin pelik.

Third audio recording of Bersatu meeting surfaces, supposedly of Muhyiddin wanting to join forces with Umno Picture of Dr M seated with Perikatan Nasional leaders making its rounds online COMMENT | Is Najib the future of Umno?

“Ada yang sanggup membahayakan nyawa demi memenuhi kemahuan yang tidak masuk akal itu.“Pelbagai cara mereka lakukan untuk tujuan berkenaan (meningkatkan tenaga batin) seperti menggunakan minyak lintah, pam vakum dan suntikan silikon pada zakar,” katanya.

Menurutnya, tindakan paling keterlaluan ialah menanam besi bebola pada zakar disebabkan terpengaruh dengan ilmu mengarut yang kononnya kaedah itu dapat memberikan kenikmatan seks yang luar biasa.“Sebenarnya, di sebalik keghairahan ini, tanpa mereka sedar, tindakan itu mendedahkan kepada risiko yang boleh meragut nyawa.

“Kesannya bukan saja merubah rupa bentuk zakar malah merosakkan fungsi sebenarnya,” katanya.Katanya, tidak mustahil lelaki ini akan kehilangan ‘keistimewaan’ kelelakiannya untuk melakukan hubungan intim.Dr Mohd Ismail berkata, antara kesan lain ialah menyakitkan pasangan ketika melakukan hubungan intim dan tidak boleh membuang air kecil dengan betul.

“Alat kelamin ini perlu dipulihkan semula menerusi rawatan khusus dengan berjumpa doktor perubatan,” katanya.Beliau berkata, keinginan lelaki menguatkan tenaga batin berlaku apabila mereka mendapati ketegangan zakar atau kemampuan syahwatnya mulai berkurangan.

JUMPA doktor untuk perundingan.“Sebenarnya masalah ini disebabkan faktor penuaan yang membuatkan fungsi tubuh menurun dan secara tidak langsung menjejaskan prestasi tenaga batin.“Agak mustahil bagi seorang lelaki berusia 40-an untuk memiliki kekuatan tenaga seperti usia 20-an,” katanya.

Namun, katanya, kemampuan seksual ini boleh dikekalkan menerusi penjagaan kesihatan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.“Elakkan melakukan perkara yang boleh merosakkan tubuh seperti mengambil minuman keras, menghisap rokok, vape atau shisha.“Digalakkan melakukan banyak aktiviti fizikal bagi melancarkan aliran darah untuk menguatkan otot di bahagian alat sulit,” katanya.

Audio leak - 'Muhyiddin' moots enticing Umno defectors with minister, GLC posts PPBM Muar sebulat suara tolak ‘pemecatan’ Syed Saddiq Six nabbed for drink driving in PJ

Dr Mohd Ismail berkata, lelaki yang mempunyai masalah lemah tenaga batin dinasihatkan berjumpa doktor bagi mendapatkan nasihat, melakukan pemeriksaan dan mengenal pasti punca kelemahan nafsu syahwat.“Doktor akan melakukan saringan dan boleh mengetahui kemungkinan ada gangguan terhadap buah pinggang, hati dan hormon.

“Pada masa yang sama, doktor juga akan mencari pendekatan yang sesuai supaya lelaki terbabit dapat mengekalkan keupayaan seks,” katanya.Menurutnya, terdapat juga pesakit apabila menjalani pemeriksaan mendapati, dia sebenarnya mempunyai masalah buasir sehingga mengganggu otot kemut yang menyebabkan zakar tidak boleh mengekalkan ketegangan (alat kelamin lemah).

“Ramai mempunyai masalah ini (buasir), tetapi tidak menyedarinya. Cuma mereka hanya berasa tidak selesa di bahagian dubur.“Sebab itu jangan panik jika mengalami masalah ini (prestasi syahwat menurun) dan segera berjumpa doktor,” katanya.Jelasnya, lebih membimbangkan apabila ada yang mengambil jalan mudah menjadikan media sosial sebagai ‘doktor’ dan tempat rujukan.

“Akhirnya mereka terpedaya dengan ‘perundingan percuma’ itu lalu membeli ubat kekuatan tenaga batin menerusi dalam talian tanpa mengetahui kandungan ubat berkenaan.“Penggunaan ubat kuat ini meningkatkan risiko mereka mendapat serangan jantung, kerosakan buah pinggang dan lebih banyak masalah kesihatan yang lain,” katanya.

LEBIH percaya maklumat media sosial berbanding berjumpa doktor.Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 5 April 2020 @ 9:13 AM Read more: Harian Metro »

Sesungguhnya,isteri tu bukan jin.melainkn dia pernah layan porno. Ini pun nak masuk berita. Besar lembik nk wat pe kan, yg penting tahan lasak n heavy duty. mungkin penulis tertekan duk rumah lama2, sampai xde idea.. Adohai.. Mentang2 lah ramai yang berkurung kat rumah.. 🤭🤭 Hahahahahaaha si kitol? Weyh pasai Peliaq pun nak kecoh!

ahaha yg kecam tu baca x isi berita dia? 😂🤣🤣 myjoe_ orang sibuk covid19, surat khabar sampah sibuk siar berita sampah. Benda betul. Kenapa meroyan? Kalau taknak mengaku pun terpulang, kalau nak mengaku pun terpulang. Tak kisah lah, janji ada. Arifudennn heyitsme_qa Artikel rmo ni byk buat anak. Tapi ad yg kureng jantan🤣.

Batang kecik besar bukan ukuran utk puas. Tapi dayungan kena tahu. Bagi ler kaum hawa puas 2 atau 3 kali kmudia baru ler dayung.. Masa tu tgk merayu atau tak.. Kah kah.. Tak puas lagi masuk biji derian 🤣 Bila content pasal zakar, laju je editor kasi green light. Cuba kalau pasal vagina bau ikan masin, mesti susah nak lepas walaupon tu realiti zaman sekarang bluerghg

Berita Sampah... Padah bila wartawan kene kerja dari rumah. Diorg google jelah... salah group ni Wtf is wrong wit you stupid harian metro get some sense la bodoh bin bahlul korang xde benda yg elok ke nak post giler..😡😡🤬😡🤬.. org sibuk psal covid nie citer psal citer lain giler.. Omg metro what r u doing . Takda topik lain ka 😂 Ke hang dah tahap tepu nak buat article apa semenjak covid 19 ni ?

reported Naseb baik aku bole buat tali pinggang dah start dah perangai lama dia FaishalAfiq01 Nak besaq sangat buat apa? Bini hg Jin ke? fakhrulnuqman_ Mungkin penulis adalah dr 45% tu kut 😆 Tak berapa nak kena story alat sulit lelaki masa² PKP ni. typical metro Org sebuk hal covid la bodoh nya lahai Harian Metro. Sapa la yg otak kuning perah otak pasal cerita ni. Benda ni semua org tahu lah. Dan dah macam2 supplement dah ada bro. Apa ada hal. Nak try meh la. Kalau awak tu perempuan lah. Kalau jantan pi cari gay.

4li_imran aduh dalam sibuk hal arak dgn lebai masa PKP ni lah keluar artikel kurang jantan ni.. Kepala bapak la.... wartawan takda keje... editor pun bodoh ahlulsyorga ahlulsyorga MCO. And you have time to discuss about manhood. Haha 🤣 Fakta sampah hahaha...anjay cite sampah ape ni Tagging game pun bermula.. haha ayuh!

'Jangan terkejut jadual padat'kualalumpur covid19 Itu nasihat jurulatih kepada Usain Bolt Malaysia, Muhammad Azeem Mohd Fahmi, Muhammad Amir Izwan Tan Abdullah ketika mengulas mengenai penyertaan atlet itu di temasya Sukan Malaysia (Sukma) yang terpaksa ditunda

Jangan harap ekonomi pulih selagi Covid-19 masih merebak, kata NajibNajib Razak menyarankan KKM melakukan saringan kesihatan secara besar-besaran dalam mendepani wabak Covid-19. FMTNews Covid19 NajibRazak Lol. Give back all our hard-earned money !! Prophet's Sayings : 1 Dinar ( RM1.07) illegitimate money one swallow, 100 years one will dwell in HELL FIRE.' * RM1.07 billion X 100 yrs = 100 Billion Years, residing in HELL FIRE. Selagi penyamun2 ni tak masuk Sg Buloh, macam mana ekonomi nak pulih

Jangan penjara remaja langgar PKPkuantan Pertubuhan Kebajikan Kemanusiaan Antarabangsa (Peka) menyarankan hukuman perintah khidmat masyarakat dikenakan ke atas pesalah muda yang melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sebagai pengajaran kepada golongan terbabit. Kadang kene keras baru ada pengajaran sebelum kenal erti penyesalan...jalan terus PDRMsia Penjara je... khidmat masyarakat xde kesan.. bg je pegawai penjara ajar puak keras kepala ni.. Setuju Tpi sblum tu kasi sebat dulu kaw2 Lepastu suruh buat bunyi udang mngawan Bru bgi hukuman khidmat masyarakt

KPT nasihat pelajar Malaysia di luar negara jangan balik | The Malaysian InsightSekiranya masih ingin pulang ke tanah air, urusan tersebut adalah di bawah tanggungan dan tanggungjawab pelajar sendiri atau keluarga masing-masing. Stay where u are. Dont add additional attention and preparation for this movement. Use technologies we have such as video call to speak to your family. Lets cure this virus first.

Karut… ‘Health Tag’ tak boleh lindungi dari Covid-19, jangan bazirkan duit!Hasil kajian mendapati, ‘Health Tag’ tidak berkesan basmi atau bunuh bakteria dan virus, gas chlorine dioxide yang dibebaskan sangat rendah, bahkan tidak dapat dikesan langsung. FMTNews FMTOhsem HealthTag Covid19 Ada juga orang percaya...hahaha.

MFL laksana pemotongan gajiTAK sampai 24 jam selepas Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) mengumumkan pemotongan gaji membabitkan kakitangannya, kini Liga Bolasepak Malaysia (MFL) turut mengikut jejak dengan melaksanakan pengurangan gaji sebanyak 10-20 peratus.