Pkpb, 'Putrajaya', 'Ismail Sabri', 'Pkpb', 'Pkp'

Pkpb, 'Putrajaya'

Jalankan temu duga 'online'

TEMU duga untuk pengambilan pekerja di negara ini sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) perlu dijalankan secara dalam talian.

23/5/2020 10:54:00 AM

Temu duga untuk pengambilan pekerja di negara ini sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat ( PKPB ) perlu dijalankan secara dalam talian.

TEMU duga untuk pengambilan pekerja di negara ini sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat ( PKPB ) perlu dijalankan secara dalam talian.

"Temu duga saya rasa zaman sekarang ini boleh dilakukan secara dalam talian, banyak negara sudah melakukannya, termasuk Malaysia. Jadi saya harap teruskan temu duga secara dalam talian."Bagi mereka yang mendapat tawaran pekerjaan dan perlu melaporkan diri, mereka boleh ke balai polis untuk mendapatkan kebenaran untuk memulakan pekerjaan," katanya pada sidang media harian di Putrajaya hari ini.

Majlis 33 saat Safawi 'angkat' Porsche merah? Biarlah serius sikit: Menteri

Ditanya berhubung tindakan ibu bapa membawa anak-anak beriadah di taman permainan, Ismail Sabri berkata, sebarang tindakan perkumpulan termasuk riadah masih dikategorikan dalam senarai negatif"Kalau kita bawa anak kita satu atau dua orang, tidak ramai di situ, perkara itu termasuk dalam riadah.

"Seperti juga saya kata memancing, boleh dianggap sebagai riadah, tetapi kalau di kolam yang biasanya tempat pertandingan memancing itu tiba-tiba ramai, padat... walaupun dibenarkan tetapi berlaku perhimpunan ramai itu menyebabkan ia tak boleh kerana salah dari segi prosedur operasi standard (SOP)," katanya.

Menurutnya, ibu bapa perlu sedar mendedahkan anak-anak di tempat terbuka dan ramai orang boleh menyebabkan berlaku perkara yang tidak diingini kepada mereka. Read more: Harian Metro »

Mangsa buli siber bunuh diri kerana 'berjanji temu' warga asingTanggapan janji temu itu datang daripada satu video menunjukkan Thivyaanayagi Rajendran dengan seorang rakan sekerja Bangladesh, yang cuba melakonkan satu adegan dalam sebuah lagu berbahasa Hindi. FMTNews Facebook Macam macam hal bebudak sekarang ni. Main internet lama lama pun tak elok juga. Inilah salah satu kesan nya. Cyber buli, kata mengata, viral memviral. Semuga Allah SWT melindungi kita dari perkara perkara yang tidak baik. Sbb tu china laksanakan pengguna socmed kena daftar dgn nombor ic smua. Jd cam ni blh trace sapa yg cyberbully tu. Takde fake accs. Takde cybertroopers yg buat statement tak bertggjwb.

Mangsa buli siber bunuh diri kerana 'berjanji temu' warga asingTanggapan janji temu itu datang daripada satu video menunjukkan Thivyaanayagi Rajendran dengan seorang rakan sekerja Bangladesh, yang cuba melakonkan satu adegan dalam sebuah lagu berbahasa Hindi. FMTNews Facebook Macam macam hal bebudak sekarang ni. Main internet lama lama pun tak elok juga. Inilah salah satu kesan nya. Cyber buli, kata mengata, viral memviral. Semuga Allah SWT melindungi kita dari perkara perkara yang tidak baik. Sbb tu china laksanakan pengguna socmed kena daftar dgn nombor ic smua. Jd cam ni blh trace sapa yg cyberbully tu. Takde fake accs. Takde cybertroopers yg buat statement tak bertggjwb.

China plans national security laws for Hong Kong after last year's unrestOnline posts have already emerged urging people to gather to protest on Thursday night FMTNews China

6 advantages of online interviewingOnline interviewing saves companies time and money besides offering a host of other benefits. FMTNews FMTLifestyle JobInterview

Spandau Ballet star steps into Singapore quiz row | The Malaysian InsightDespite his intervention, the winner only got his winnings after fierce criticism online.

Postman pays price for making illegal online donationsThe police arrest the 22-year-old man and two others for having solicited for funds over the social media. I hope Pos Malaysia files lawsuit against each and every Malaysian socmed user who insulted Pos Malaysia for this individual's 'plight'. A number of Msian socmed users need to be taught a lesson in accountability. Kalau individu tertentu boleh songlap duit berjuta-juta tapi bayar balik setengah dan x perlu masuk lokap, abang posman ni bolehlah guna strategi yg sama. Bayar balik setengah je lepas tu boleh settle kes. Oof