Pkp, 'Internet', 'Perintah Kawalan Pergerakan', 'Perintah Kawalan Pergerakan, Covid-19', 'Saifudin Abdullah, Syarikat Telekomunikasi, İnternet'

Pkp, 'Internet'

Isu Internet perlahan ketika PKP bakal diatasi

#pkp Semua 13 syarikat telekomunikasi di negara ini sedang berusaha menambah baik capaian Internet di kawasan perumahan yang dilaporkan perlahan dalam tempoh PKP.

4/4/2020 3:14:00 PM

pkp Semua 13 syarikat telekomunikasi di negara ini sedang berusaha menambah baik capaian Internet di kawasan perumahan yang dilaporkan perlahan dalam tempoh PKP.

SEMUA 13 syarikat telekomunikasi di negara ini sedang berusaha menambah baik capaian Internet di kawasan perumahan yang dilaporkan perlahan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ).

“Secara umumnya komposisi capaian Internet mempunyai tiga komponen iaitu kawasan perumahan, pejabat dan jalan raya. Mereka (syarikat telekomunikasi) sedang bertungkus-lumus untuk memastikan akses Internet di kawasan perumahan tidak terjejas.“Mereka berusaha untuk memastikan kita tidak ‘runtuh’ daripada segi capaian dan sedang berusaha ‘menugasi semula’ tiga komponen itu supaya lebih pemberatan di kawasan perumahan agar akses Internet dapat dikekalkan pada tahap yang baik,” katanya.

'Abang, adik' terhalang kawat duri Sepatutnya duduk rumah takbir raya, bukan merempit 207 pendatang tanpa izin positif Covid-19

Saifuddin berkata demikian selepas meninjau hab simpanan barang sumbangan Covid-19 bagi Parlimen Indera Mahkota di Kuantan, hari ini.Turut hadir, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Beserah Andansura Rabu.Dalam perkembangan lain, Saifuddin berkata, setakat ini, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sudah membuka 48 kertas siasatan berkaitan Covid-19 iaitu 46 kes membabitkan berita palsu manakala bakinya berkaitan elemen jelik.

Daripada jumlah itu, kes paling banyak direkodkan di platform laman sosial Facebook iaitu sebanyak 37 kes, diikuti Twitter (7), WhatsApp (3) dan satu di laman web.“Kita juga mempunyai 24 kes dalam siasatan aktif iaitu di peringkat pemantauan mengenal pasti suspek dan analisis forensik. Selain itu, SKMM mendakwa enam individu di mahkamah, manakala lima lagi dikeluarkan notis amaran.

“Ini bukan angka yang baik kerana kita sedang menangani isu Covid-19. Setiap hari, Pasukan Respon Pantas kementerian juga perlu menafikan lima atau enam berita tidak sahih yang tular di laman sosial,” katanya.Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 4 April 2020 @ 7:58 PM



Read more: Harian Metro

Umobile tolong lah dah 5hari x ada line Kat tingkat bawah rmh saya kena naik tingkat atas baru ada Line tu pun kejap ada kejap hilang nie bukan Line free sepanjang PKP nie unlimited habis satu family pakai Umobile sangat mengecewakan umobile lembap slow giler.. jeng klas on9..adoiiu Memang lembab la.. Nk anta ws pon lambat..

Tak pernah lgi aku kena 3G SATU BAR dkt rumah aku. Better buat something pls. Syarikat telco pembohong aja. Kabinet katak punya kje.. Lembab klu ni jwpn nya, baik lantik DrRaisYatim jd menteri balik..sbb jwpn ni telah diguna pakai beliau pada 17 thn yg lepas wahai memanda menteri pintu blkg..eh silap..menteri tebuk bumbung..

Better coverage please kalau x PKP pn slow jgak..sembang je Dh berkurun upgrade semua sama ja .. Lembab nak mampos... Sebelum PKP pun mmg dah perlahan. Aku pakai 3 postpaid..umobile,digi,celcom.Nak compare mcmna kekuatan line masing2. Kesimpulannya,ketiga2 sampah. umobile digi celcom Memang teruk lah line u mobile dekat rumah ni,dah lah mmg tak laju pun. Walaupun guna unlimited line.🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ 'Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga'

Dah bosan dirumah baru nak bikin kerja or ada karenah biro yg tak mampu diatasi sblm ini? Tengahmlm pn still slowww... Mcm Mna nk bt kje.. Dh kje tgk productivity.. Hurmmm, sis tabah je la. umobile.... sila. This is a worldwide issue people. It’s simple logic. Even netflix is reducing their streaming quality across europe because of the heavy traffic by consumers during lockdown. But yeah, any improvement that can be done is totally welcomed. It’s not just here. 🤦🏼‍♂️ stayhome guys.

Yes ! Itu yg sepatutnya dibuat. Owhh ada kena mgena dgn PKP ke..ingatkan tetiba line jd slow..adoii doi 600 juta tuk free internet.. but 🐌🐌🐌🐌 Bagi 10GB sehari laaaa Tok...1GB sikit sgt...baca tweeter jerrr dah habis...hehehe. Digi 🐌🐌🐌🐌 🤣🤣🤣🤣🐌🐌🐌 Celcom Harap² dpt diperbaiki dgn cepat, slow sangat

Macam mana buat. Ada kerugian akan syarikat ditanggung oloh kerajaan saifuddinabd mohon telco bagi discount sepanjang PKP ni

Tiada lagi kata nasihat, PKP kini masuk 'fasa keras' | The Malaysian InsightSepanjang PKP , seramai 4,189 individu ditahan dengan 1,449 daripadanya didakwa di mahkamah. Keras tu mcm mana..pukoi org ka

MKN nafi PKP Tahap TigaMAJLIS Keselamatan Negara (MKN) menafikan Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ) Tahap Tiga akan dilaksanakan bermula 15 April hingga 15 Mei depan. Screenshot dulu Mcm meminta pulak yeee yang buat fake news ni Lahanat bangsa pemalas...dasar couch potatoes.kalau t20 lehla chill2 papa mama ada.

Dua premis beroperasi ketika PKPJABATAN Tenaga Kerja (JTK) Melaka menerima 396 aduan dan pertanyaan pelbagai isu daripada majikan, pekerja serta wakil syarikat sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ) sehingga semalam.

Polis Sabah siasat video tular pesalah PKP dipukulDalam satu klip berdurasi 27 saat yang tular di media sosial, seorang anggota polis dilihat memukul 5 remaja, di sebuah kampung di Kunak. FMTNews Covid19 Kunak

4 pelajar nafi langgar PKPseremban EMPAT remaja berusia antara 13 hingga 17 tahun antara 14 lelaki yang mengaku tidak bersalah selepas didakwa di Mahkamah Majistret Seremban, hari ini, kerana ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ).

Keluarga sesat dalam paya berdepan tindakan di bawah PKP di SabahKeluarga terbabit mencari lokan di kawasan berpaya di Jalan Kayu Madang di Tuaran malam tadi, tetapi tersesat dalam perjalanan pulang. FMTNews PKP Sabah Diorang takde ape nak makan kat rumah dah kot. Please don't be too harsh