İnternet

İnternet

Internet kita ketinggalan 10 tahun - Utusan Digital

Internet kita ketinggalan 10 tahun

25/1/2021 4:29:00 AM

Ramai pelajar terpaksa menghadapi masalah capaian internet kerana pembangunan internet dalam negara yang lebih tertumpu di kawasan bandar sahaja.

Internet kita ketinggalan 10 tahun

Privacy OverviewThis website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

23 hotel gulung tikar di Langkawi akibat Covid-19 Tembak isteri sedang tidur kerana cemburu Survey: Umno and PAS supporters hold opposite views on Muhyiddin

NecessaryAlways EnabledNecessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessaryNon-necessary Read more: Utusan Online »

Covid-19: Non-M'sian teen among six deaths, says Health DG

PUTRAJAYA: A 17-year-old non-Malaysian male in Johor was among the six Covid-19 deaths recorded on Monday (Feb 22).

Sepatutnya bila kita dalam pandemik sekarang ni ...bersiap sedia dengan segala kemungkinan yang buruk...jangan mahunya semuanya akan baik² lepas ni...dah tahu Internet kita ketinggalan buatlah pembaharuan..sekolah dan kerja semua perlukan Internet...belakangkan politik.. Dah lama dah tahu. Politician kita bukan dikisahnya...sibuk kumpul kekayaan je..dari dulu sampai sekarang..sama je. cakap bergegar sana sini konon merasai denyut nadi rakyatlah bagai....C19 ni lah ...nampak semua dengan jelas...pincang sana sini

Capaian internet kita yg paling lemah dan paling mahal di dunia. Tidak tuding jari tapi bagaimana solusinya setelah setahun Cv-19 isu ini masih berlanjutan. Penyebaran interinet hanya tertumpuh di dlm bandar saja,klo diluar bandar mcm kura2 kelajuannya PDPR dilaksanakan dgn sidang video HD. Bahan lembaran kerja seperti soalan sains kapasiti lebih 5 tera.. jgnkan email, malahan tak banyak cloud mampu handle sebesar itu.. susah murid nak belajar online kalau internet slow

Stryder071 benar sekali..seharusnya lagi maju dihadapan bersama2... Kita mmg jauh ketinggalan jika dibandingkan dgn indonesia & india..dgn thailand, korea, jepun lg la jauh sekali..hp dah canggih tp capaian internet menghampakan.. Tapi kes “rasuah” & “scam” Malaysia 10 tahun terkedepan. Advance... semoga Malaysia pulih dari segala cabaran dan majulah bangsa & negara hendaknya.

😆😆😆 ada yg salah kerajaan BN 60 tahun. Ada yg salahkan org lain dah maju kita tahap kuno (kononnya) Dulu2 nak layan Internet hangpa pi CyberCafe laa dok umah ada Internet. Kemedian mai smartphone, dunia tanpa sempadan hujung jari. Kita ketinggalan disebabkan pemain industri IT Tuan ZahidiZainuI, for your further action.

larrr ...baru tau dan perasan ke 10 tahun backward... Yang nampak maju orang politik dan kroni jadi pemimpin terus jadi kaya raya sekeluarga. ingat tu 60 tahun dah merdeka.lebih kurang korea jer.tapi korea lebih maju Internet kat Indonesia jauh lebih baik FROZEN LEKOR‼️ Kami hantar sampai depan rumah awak😍 masak sendiri makan panas2 & share dgn family lagi best🥰 Siapa2 yang nak boleh pm tau, hari2 pun kita ada COD! Jangan risau, lekor semua fresh2 kita bagi. Dh cuba sekali mesti nak lagi😍❤️

Tau tak pe. Org lain dah maju kehadapan. Korang masih merangkak dlm semua hal kejadah 60 bn jadi kerajaan. internet ketinggalan Baru sedar.... Dan akan sentiasa ketinggalan selagi tidak Ada campurtangan kerajaan dalam hal nie. Selagi syarikat telco masih tak buat sesuatu kerajaan seharusnya mengkaji harga perkhitmataan yang Dikenakan oleh pihak telco nie dah lah mahal tapi line ya masih lemah

Baru tahu ke?.. 🤔🤔 Betul la tu sistem perkhidmatan dalam rangkaian berapa tahun ketinggalan?