Petalingjaya, 'Tahan', 'Bergaduh', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Petalingjaya, 'Tahan'

Ingkar PKP: Lelaki Iran ajak polis bertumbuk

LELAKI warga Iran bertindak menengking dan mengajak anggota polis bergaduh selepas tidak berpuas hati ditahan ketika sekatan jalan raya di Plaza Tol PJS 2, Petaling Jaya, semalam.

6/4/2020 12:03:00 PM

petalingjaya Lelaki warga Iran bertindak menengking dan mengajak anggota polis bergaduh selepas tidak berpuas hati ditahan ketika sekatan jalan raya di Plaza Tol PJS 2, Petaling Jaya, semalam.

LELAKI warga Iran bertindak menengking dan mengajak anggota polis bergaduh selepas tidak berpuas hati ditahan ketika sekatan jalan raya di Plaza Tol PJS 2, Petaling Jaya, semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, individu berkenaan bertindak agresif dan menolak bahu anggota polis selain menengking serta mengajak anggota polis berkenaan bergaduh.“Dia kemudian ditahan kerana melanggar arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Selain itu, kita turut menahan 11 individu lain di sekitar daerah ini kerana ingkar arahan PKP selepas gagal memberi alasan munasabah.

Pelajar tingkatan 5 dan 6 akan ke sekolah dulu 'Kalau ada lagi perebutan kuasa, saya bubar DUN' - Sultan Johor Musa Hassan appointed as USIM director two days after GLC tweet

“Semua 11 individu terbabit termasuk enam warga asing, masing-masing warga Indonesia, India, Myanmar dan Iran ditahan di beberapa lokasi di Petaling Jaya antara 9 pagi sehingga 10.30 malam.“Sembilan daripadanya ditahan ketika melalui sekatan jalan raya (SJR) iaitu di Persiaran Surian - Pelangi Damansara; Plaza Tol Sungai Buloh - Damansara Damai, Plaza Tol Subang - Kelana Jaya dan Plaza Tol PJS 2 – Petaling,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, tiga lagi ditahan kerana memandu dalam keadaan mencurigakan dan gagal memberi alasan munasabah di Bandar Utama dan Lebuhraya Sprint.“Semua tangkapan disiasat mengikut Peraturan 7(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2020.

“Polis memberi amaran kepada orang ramai supaya mematuhi arahan PKP yang sudah memasuki fasa kedua sejak 1 April lalu,” katanya.Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 6 April 2020 @ 4:57 PM Read more: Harian Metro »

Mukh mafi LanaBananaDelR1 Shiah motherfucker letew.. revoke the bloody visa.. terus hantar balik beruk tu.. simpan sini nak buat apa? LanaBananaDelR1 Deport him Puak yg bermasalah spt iran. Negeria, Rohingya dan lain2 masih dibenarkan masuk dan tinggal di Malaysia oleh kerajaan... Sedangkan rakyat tempatan nyata tidak selesa dgn perangai diaorg yg kurang ajar. Dgn pihak berkuasa berani mereka kurang ajar apatah lagi dgn rakyat biasa.

Tunjuk la muka..citer background sikit.. Hantar balik iran...malaysia tak memerlukan makhluk spt ni Kasi tembak matilah Duduk negara orang lepastu kurang ajar pulak...Hantar balik ke Iran lah... jangan tanya kenapa area lembah pantai jadi redzone kadang lambakan orang asing menetap ni dorang punya degil tak leh bawak bincang lekk je berjoging 😌

Anto je la balik Iran tu. Black list terus Orang luar sekarang mcm dh tak respect org tanah air kita.. dh la pndtg, buat mcm negara sndiri pulk tu. Tmpt keja aku ada nepal suka cari pasal. Aku halau dia balik negara dia eh eh dia halau aku balik. Biadab sungguh! Harap banduan dimana dia akan dipenjarakan dapat ajar dia adap untuk hormat orang lain.

Mereka dtg lagak samseng tk bleh org malaysia tegur nanti jatuh air muka mereka ambil tindakan sahaja dan masukkan dlm penjara warga iran ini atau charge denda bkn sekadar warga Iran tunjuk samseng warga lain pun sama jgak tu harap org melayu selalu kena pntau tingkah laku wrga Hantar balik iran halau syiah tu balik negeri...!!!

Takyah hantar dia balik dulu. Hantar dia ke penjara/lokap. Suruh orang dalam tu gaduh sama bangang ni. Dia ni pengedar kurma bam iran, tak pa tahun ni kita makan kurma lain 😝 miraruslan33 nyampah pak Arab selalu angkuh dan poyo Org mcm ni ptt bg je duduk barisan dpn kerja dkt hospital, semangat sgt nk klua umah. Atau bg je kena jangkit.

Shiah kot ? Hahahaha.... Lagak samseng pulak kt negara org...x sedar diri nyer manusia..puiiihhh.. Tlg hantar balik.. biar dia mereput di Iran.. Mana tau kena CoVid19 di Iran. Halau balik negara asal Tunjal muka dia pakai tumit Tangkap pastu ajar dia dalam lokap... Ingt bapak dia punya negara je Malaysia ni..

Kasi dia 50 sebatan d punggung depan org awam. Kurang ajar pergi hantar balik ke Iran biar dia mampus Kat Iran depart this ungrateful 🐷 Jgn bagi muka... Full-stop. this kind of attitude should revoke his visa or permit, send back to where he belong Kurang ajar Dah bg dudok kat Malaysia tp dia org ni igt negara ni mcm atuk nenek dia org punya negara.

Apsal buat perangai khawarij ni Terpengaruh dengan Wan Faysal la ni Tangkap, hantar dia balik Balik iran laa barua oii.. Kurang ajaq negara org dok buat lebih kurang!!

Polis tahan 10 lelaki ingkar PKPalorsetar POLIS menahan 10 lelaki termasuk seorang warga Pakistan kerana ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di persimpangan lampu isyarat Taman Nuri, Jalan Datuk Kumbar, Alor Setar, awal pagi hari ini.

Mengaku halang tugas polis, ingkar PKPREMAJA yang ditahan polis kerana melakukan aksi ‘wheelie’ di hadapan polis ketika tempoh perintah kawalan pergerakan (PKP) mengaku bersalah di Mahkamah Majistret Marang hari ini atas tuduhan menghalang tugas anggota polis dan ingkar perintah.

Ingkar PKP: Ahli Majlis MBSA ditahan main badmintonshahalam Empat individu termasuk seorang Ahli Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) yang didapati bermain badminton di Dewan MBSA di Seksyen 25, Shah Alam, awal pagi tadi sudah ditahan polis. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Gian Sgt tu..... 😣 Dia ingat..dia yb..boleh lepas ke?

Guna budi bicara hukum pesalah ingkar PKP, kata ketua hakimTengku Maimun Tuan Mat menyeru hakim mahkamah mengambil kira risiko penularan Covid-19 di penjara oleh banduan baru. FMTNews PKP Mejisteret Pegawai Undang-Undang ada belajar mengenai 'Principles Of Sentencing'. Sebelum hukuman itu dijatuhkan ianya diimbangi oleh beberapa faktor. Jika kesalahan itu adalah 'tidak lazim ditangkap' denda sajalah. Terbaik beri kompaun. Hasil masuk pada KKM.

261 didakwa ingkar PKPSERAMAI 261 individu di Johor didakwa di Mahkamah Johor Bahru susulan ingkar arahan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac hingga semalam.

Hard-hit Iran to ease coronavirus restrictions next weekTEHERAN: Iran plans to ease the Covid-19 (coronavirus) outbreak restrictions next week, after being hit particularly badly by the pandemic, President Hassan Rowhani announced on Sunday (April 5) . Is it wise in any way....The kind of risk no one nation should take!