Himpunan jemaah tabligh tidak salah, pihak berkuasa beri kelulusan, kata Najib

Fmtnews, Tabligh, Masjidsripetaling, Covid 19

Najib berkata, himpunan jemaah tabligh di Masjid Sri Petaling bulan lepas mendapat kelulusan polis dan DBKL.

Fmtnews, Tabligh

3/26/2020

Najib berkata, himpunan jemaah tabligh di Masjid Sri Petaling bulan lepas mendapat kelulusan polis dan DBKL. FMTNews Tabligh MasjidSriPetaling NajibRazak Covid19

Najib berkata, himpunan jemaah tabligh di Masjid Sri Petaling bulan lepas mendapat kelulusan polis dan DBKL.

By - March 26, 2020 3:33 PM Sehingga semalam, lebih 9,026 peserta himpunan jemaah tabligh telah menjalani pemeriksaan Covid-19 dengan lebih 1,057 daripada mereka didapati positif virus berkenaan. PETALING JAYA: Najib Razak berkata orang ramai tidak patut menuding jari kepada peserta himpunan jemaah tabligh di Masjid Sri Petaling sebagai punca peningkatan terbesar kes Covid-19 di negara ini sejak beberapa hari lalu. Bekas perdana menteri itu berkata, pihak berkuasa di bawah pentadbiran lepas telah meluluskan himpunan selama 4 hari dari 27 Feb hingga 1 Mac itu yang menarik lebih 10,000 hadirin. “Bukan jemaah tabligh mahu dijangkit virus. Mereka juga mangsa,” katanya di Facebook. Beliau berkata, himpunan itu tidak menyalahi undang-undang kerana ia mendapat kelulusan yang diperlukan daripada pihak berkuasa, termasuk polis dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Beliau berkata, kelulusan itu juga tidak salah kerana kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak menghalang perhimpunan umum besar-besaran atau menaikkan status amaran Covid-19 negara ketika itu. Dalam status yang dimuatnaik itu, Najib menunjukkan surat kelulusan daripada polis serta kronologi peristiwa membabitkan Covid-19. “Lebih penting sekarang ialah semua (anggota) jemaah tabligh yang pernah hadir acara itu memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa dengan memberitahu kontak mereka dan ke mana mereka pernah pergi sejak acara itu.” Hari ini, kematian ke-3 anggota jemaah tabligh yang menghadiri himpunan itu menjadikan angka kematian akibat Covid-19 di Malaysia meningkat kepada 21 orang. Sehingga semalam, lebih daripada 9,026 peserta himpunan berkenaan telah menjalani pemeriksaan Covid-19, dengan lebih daripada 1,057 didapati positif dijangkiti virus yang membawa maut itu. Subscribe to our newsletter and get news delivered to your mailbox. Read more: Free Malaysia Today

Ini adalah himpunan utk menyambut atau celebrate kemenangan umno dan pas mencuri negara M’sia dari Rakyat Bagus la. Maknanya polis dan dbkl dlm poket umno.. atau terlalu bodoh bagi permit himpunan agama. Takpa lepas covid 19, agama2 lain di M’sia boleh adakan himpunan sendiri. Malaysia sudah jadi negara ‘pariah’. Chk online makna ‘pariah state’

Mmg salah DAP pun. Jadi kerajaan x gheti. Tau jual reta jer sampai lingkup negara dibuatnya. Never again will we let these PH stupid fools become a government insya'Allah. Macai2 PH, sila teruskan benak anda, minumlah air kencing PH sampai mabuk... Himpunan Tabligh tak salah... Yg salah tu, Meraka yg masih degil dan tak nak p buat medical chack up kat hospital.. huhuhu..

Hehe kasian Pak Jib. Kembali la ke jalan yang lurus. Yesus lah jalan kebenaran dan hidup. Dia akan datang lagi, mari lah kita bertobat dan percaya Yesus adalah Tuhan. Dia lah aplha dan Omega, yang pertama dan terakhir. Amen. Najib, jgnlah suka tunding jari kpd polis dan DBKL berkiatan jemaah tabligh di Masjid Sri Petaling. Cari penyelesaian bersama.

Himpunan x salah. Tp hiding from polis dan x tampil buat saringan is ...memanglah mesti mendapat kelulusan pihak polis dan pihak berkuasa tempatan , kalau tak ada kelulusan mereka tidak boleh buat perhimpunan... kalau tak ada perhipunan haram namanya.. Kalau tak silap tabligh ini bukan Kali pertama diadakan. Ia merupakan upacara agama Yang berjalan lebih 100 tahun

Mereka pun bukan mnduga...kn jd bgini...dn mereka pecaya...tu penyakit datang dari Tuhan.. Btl.. xda isu pnnn.. cumaaaa nak minta tolong para peserta pg buat screening.. itu jerrrr. Fhm?

Tabligh didn't break laws as gathering okayed by authorities, says NajibNo ban on mass gatherings under PH when the event approved by police, DBKL. FMTNews Covid10 Tabligh DBKL NajibRazak that time in process of decision making geng azmin n bersatu gulingkan PH..... pls talk logik YB Najib. my q's is who organize this event until now no answer because during that time Malaysia tgh sibuk dgn politicking siapa nak rampas Kerajaan ... KDN yang bertanggung jawab atas permit dsb. Siapa menterinya ketika itu? Rasanya macam orang yang NajibRazak pecat daripada kabinet suatu ketika dulu. Sekarang dia pula yang duduki kerusi yang NajibRazak pernah bertakhta sebelum ini. Bolehlah bertanya kepada orangnya sendiri.

Ye la tu.. Jemaah tabligh pun salah DAP la.. apa lagi jib.. duit masuk akaun u tanpa kesedaran u pun salah DAP kan.. dan ko pun kononnya tanpa sedar pakai duit tu shopping kat luar negara pun salah DAP kan.. DAP ni memang teruk.. The Tabligh rally was held on February 28 to March 2, the Malaysian government has not ruled out an outbreak and there is no ban on the assembly, Masi Magam rally on eight of March almost 30k peoples . Time bomb will explode soon.

Tq bo55ku 4 info.. PH is rubbish Senentara negara2 lain tutup sempadan, kita buka untuk covid19 terbang ke Malaysia. Let's say if this himpunan was cancelled when PH was in power, guess what will happen? PASUMNO & all the Muslim NGOs will go an a rampage saying DAP was opposed to it and instructed the event to be cancelled. Yes / No? Let's all pray that infected participants are out of danger.

Politikus.. kata macam macam! sape menteri dlm negeri? mat sembab...rhe deep state.... jib wants to be a hero? Why him.. U think he is God ka. Ask him to get lost boleh beritahu siapa yang beri kelulusan?

May 14 hearing of applications by Najib, 3 others to strike out Deepak's suitKUALA LUMPUR: The applications by former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak and three others to strike out the RM676 million suit filed by carpet businessman J.R. Deepak Jaikishan will be heard on May 14.

Pendengaran permohonan Najib dan 3 lagi ketepikan saman Deepak ditangguh | The Malaysian InsightPendengaran permohonan Najib dan 3 lagi ketepikan saman Deepak ditangguh Why he didn't kena ? Bila kes Najib nak habis...

AmBank cuba batal saman Najib berhubung dedah butiran akaunAmBank dan anak syarikatnya AmIslamic Bank, berusaha membatalkan saman atas alasan tuntutan Najib tiada alasan yang munasabah. FMTNews Ambank

May 14 hearing applications by Najib, three others to strike out Deepak’s RM676m suitKUALA LUMPUR: The applications by former prime minister Datuk Seri Najib Abdul Razak (pix) and three others to strike out the RM676 million suit filed...

Court to hear Najib, 3 others’ bid to quash suit on May 14 | The Malaysian InsightCourt to hear Najib, 3 others’ bid to quash suit on May 14



Vivy Yusof mohon maaf

Hanya balas dengan emoji sedih

Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan

Politicians should halt their cheap publicity stunts

Terima kasih 'lembaga putih'

Hadi appointed as special envoy to Middle East

Pocong tolong jaga kampung

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

26 March 2020, Thursday News

Previous news

8 juta isi rumah bakal terima topeng muka percuma | The Malaysian Insight

Next news

Local and permanent resident first to be charged in Sabah with defying MCO
Berdamailah artis dan netizen 'Alhamdulillah... terima kasih semua' Jual makanan secara pandu lalu sepanjang Ramadan Lebih 10,000 kematian di Sepanyol MCO extension will depend on Covid-19 cases [NSTTV] Komitmen hubungan jarak jauh Anwar urges Bank Negara to help insurance policyholders Kisah perlawanan menjadi 'malapetaka' Covid-19 di Itali Covid-19: Rakyat Kelantan diseru berzikir, munajat Chalet kontena lengkap fasiliti Covid-19: UPM tubuh pasukan khas Wajib kuarantin jika masuk Malaysia bermula esok
Vivy Yusof mohon maaf Hanya balas dengan emoji sedih Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan Politicians should halt their cheap publicity stunts Terima kasih 'lembaga putih' Hadi appointed as special envoy to Middle East Pocong tolong jaga kampung Mujahid: Catch Covid-19 and put in bottle? I don't know whether to laugh or cry Putrajaya appoints PAS’ Hadi Awang as ‘minister-level’ special envoy to Middle East | Malay Mail 'Saya bersyukur menjadi seorang muslim' - Williams Azmin, Ismail Sabri to chair special committee to balance MCO and economy Cadang tuduh wanita maki polis