Malaysia, Kuala Lumpur, Polıs, Warga Asing, Pemeriksaan, Pegawai, Anggota, Rambang, Xnstp, Ditegah

Malaysia, Kuala Lumpur

'Henti periksa warga asing secara rambang' - KPN | Harian Metro

#kualalumpur Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani akan mengeluarkan arahan menegah pegawai atau anggota polis membuat pemeriksaan ke atas warga asing secara rambang.

6/5/2021 7:01:00 PM

kualalumpur Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani akan mengeluarkan arahan menegah pegawai atau anggota polis membuat pemeriksaan ke atas warga asing secara rambang.

Kuala Lumpur : Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani akan mengeluarkan arahan menegah pegawai atau anggota polis membuat pemeriksaan ke atas warga asing secara rambang.

Read more: Harian Metro »

Chickens, cows, apartments offered up in Asia's vaccination lucky draws

BANGKOK (Reuters): Chickens, cows, paid leave, even a million-dollar apartment, these are the prizes on offer from Thailand to Indonesia to Hong Kong for those who get vaccinated against Covid-19 as nations across Asia combat vaccine hesitancy.

KPN yang terhormat , saya ingin bertanya adakah anda boleh mendapatkan surat kelulusan merentas negeri tanpa lesen memandu, dan tidak apa-apa melalui sekatan jalan polis. Adakah ini akan menjadi jenayah? katanya kepada Bernama di Bukit Aman di sini, hari ini. Acryl Sani berkata, amalan dan budaya sedemikian adalah satu daripada ruang yang akan membawa kepada salah guna kuasa oleh polis.

Selain itu, polis juga tidak boleh menahan mereka sesuka hati untuk tujuan reman selama dua minggu atas alasan untuk mengesahkan sama ada mereka mempunyai pasport atau dokumen yang dicap Jabatan Imigresen adalah tulen atau sebaliknya,' Beliau berkata, ia adalah untuk mengelakkan segelintir pegawai dan anggota polis menyalahgunakan kuasa mereka. 'Saya akan mengeluarkan arahan untuk dihentikan serta-merta perbuatan itu iaitu memeriksa mereka (warga asing) secara rambang tanpa alasan yang munasabah.

kot ada yg mls nk click link Kuala Lumpur: Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani akan mengeluarkan arahan menegah pegawai atau anggota polis membuat pemeriksaan ke atas warga asing secara rambang. Huhhhh..bermaharajalela laa diaorg kat siniii..hareeemmm tullll.. Setuju Apa otak dia check warga asing lagi masyukk

Anggota polis xkisah pun kalau tak check warga asing ni. sbb kurang sikit beban kerja. tp rakyat la yg kisah. yang sebelum ni warga asing takut2 nk keluar sbb KOSONG mgkn lps ni dh xkisah nk ke mana2 pn. mungkin boleh mintak polis tunjukkan jalan nk ke shopping mall ada lagi apa2 keistimewaan yang boleh bagi pada warga asing.,biarlah diaorg bertambah bermaharajalela kat sini...banyak lagi lah bisnes yg diaorg boleh monopoli di msia...

PDRM tak akan sembunyi salah laku warganya - KPN | Harian Metro Kuala Lumpur : Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani menggariskan tiga fokus utama untuk memimpin Polis Diraja Malaysia (PDRM) ke arah sebuah pasukan polis yang menjaga keamanan, berintegriti dan berkhidmat untuk masyarakat. Betul ke ni? Mcm membongak je

Keburukannya berkeliaran warga asing mgkn larut mlm Ermmmm Good job. Ada reason la npe cmtu. Jgn cepat meroyan pulak Ulalalalalala warga asing.. huhu.. Kene check , skrg diorang takut nak keluar sebab ada check benda rambang ni lah. Kalau tak check, naik lemak lahhh.. masuk tesco ade jee bangla2 ni beli belahh...

Makan tengahari kena keluar duit poket sendiri lah lepas ni 😄 utk mengelak salah guna kuasa dan 'pau' semestinya Lepas ni warga asing bermaharajalela laa berjalan kesana kesini tanpa takut yg takut nnt kami pompuan2 Setuju tak perlu check rambang, kerapkan je ops sepadu warga asing Kenapa pula ni? Rupa2nya pasir dah berubah Sebaik saja lepas bah😊😊

Siasatan terperinci anggota polis tertembak mati rakan - KPN | Harian MetroTemerloh: Semua anggota polis diingatkan sentiasa mematuhi garis panduan penggunaan dan pengendalian senjata api yang ditetapkan bagi menggelakkan kejadian tidak diingini. Sebagai anggota biasa, mereka tidak dibenarkan bawa senjati api ketika tidak bertugas.

yess...good..sy setuju Nk hbq naa warga asing byk d belah utara nuu.sewa merata tempat.asyik ubah ubah tempat.Jgn sampai kita terancam dgn mrk. Cakap janji keluar dari mulut. Dari dulu sama mcm org politik. Untung orang asing datang kat malaysia ni🤭 Ye. So obvious bila jumpa tepi jalan tgh tahan.... Warga asing. Warga asing. Warga asing. I meannnnn

Masuk je focus warga asing Warga asing bermaharajalela.. bawa motor walaupun tada lesan Dh lama aku katakn.. jadi warga asing lebih beruntong dari jadi warga tempatan.. Ini betul,kadang2 perhatikan ada antara anggota yg kerja dia org ronda asyik dok cari warga lain dan nak check permit atau passport saja. Lebih baik dia lakukan tugas2 yg dpt mencegah jenayah.

Maaf cakaplah..kalau macam tu pusat perjudian dan seangkatan dengannya pun polis tak boleh kacau takut terjebak rasuah

KPN tegah amalan periksa warga asing secara rambang - Utusan DigitalJusteru itu, arahan akan dikeluarkan kepada semua Ibu Pejabat Polis Daerah dan Kontinjen supaya menghentikan perkara itu. SOP baru ke? Sekarang ini warga asing dgn warga sebenar sama je.. Maka polis tada integriti Hebat puak2 orang yang lindung pendatang asing ni.kalau xkerana rasuah negara aku pasti lebih berjaya.

Habis siapa yang akan buat pemeriksaan keatas warga asing ni. Nak harapkan imigresen. Setahun sekali pun tak tentu buat operasi lagi Hoi kpn..hang tak raya ke.. pulak dah ... senang la pati bergerak bebas camtu. adoiii ... apa nak jadi la dgn malaysia ni... PDRMsia KDNPUTRAJAYA Silap pilih kpn ni Ka depo dah penuh..rambang pi lh cheq pun..sekurangnya sikit2 bokeh cuci yg x da dokumen.. Ehh kata ada camera di badan anggota polis, jdi x perlu lh ada rasuah x gitu..x ke warga asing naik kepala..suka hati hampa lh..rakyat merhati intergriti pdrm..🤔🤔

Budak Malaysia lagi teruk. Tahu baca tajuk je. Malas membaca. Patut warga asing lagi berjaya faham situasi.. kalau warga asing x buat hal jgn di kacau tanpa sebab.. warga asing pun kalau x salah.. cukup document perlu tenang je. So is it better to check our citizen randomly then? Which is which more raising security risks then?

Warga asing lembu puak2 atasan jugak.celaka Haaahahaha......

Pegawai, anggota polis dilarang buat pemeriksaan rambang warga asing, kata KPN | The Malaysian Insight Pegawai , anggota polis dilarang buat pemeriksaan rambang warga asing , kata KPN

Baca dlu mksud tajuk, jgn nk buat andaian trus...ada sbb nya utk jaga kredibility PDRM dan warga Msia juga....Msia negara brRukunNegara...positifkan minda anda, fikir²kan😷🤡😷 Budak kita Betul yg perlu ditangkap dan reman atau pun masukan dalam SOSMA adalah orang melayu kampung ya..Saya akan arahan dgn segera...

Ada lagi kea penting nak kena setalkan, yang ni tak penting sangat pun. Rakyat ok je bila polis tahan warga asing ni. Come on laaa... yer..nnti klu jumpa tu bangla ka indon ka pinoy ka kita kasi angkat tngan n say hiii saija ok Arahan yang betul. Mungkin sekali sekali periksa sekali makan kuih pau. Pagi sekali. Tengahari sekali. Petang sekali. Malam sekali. Periksa la majikan yg menggaji mereka. Mereka pun cari rezeki. Macam orang Malaysia pergi negara lain cari rezeki. Be human being.

Terbaik. Warga asing dkt negara kita berbeza dgn kat negara lain. Dkt negara kita, wa sopan santun tak mcm dkt negara lain. Bagus. Teruskan membela wa. Berikan saja ic biru kepada mereka walaupun baru 5 minit masuk sini. Sebelum komen, baca isi kandungan keratan akhbar dulu. Namun.... Kenapa tak boleh?

Terbaik DS KPN.Kena pastikan arahan ini patuhi sepenohnya. Secara rambang ni mcm2 persepsi boleh buAt pd mereka yg buat pemeriksaan PATI kecuali operasi2 yg terancang.

KPN baharu beri fokus tingkat perkhidmatan, integriti PDRM | The Malaysian InsightAcryl Sani Abdullah Sani berkata pihaknya akan meneruskan usaha kerajaan mengekalkan kesejahteraan masyarakat.

naik tocang laaa Naik kepala nt tgk la Susahlah bilis nak cari makan lepas ni 🤦🏼‍♂️ ermmm lagi teruk Nah G_Kitingan apa lagi!!! Aikk Pulak dah🤭🤭🤭.. 'biarkan warga asing itu, mrk pun manusia jga, malaysia utk semua, one for all, all for one' hah gittewww, cuti2 malaysia Lain macam budak kita. 😬 CC dhzhamzah

HAHAHAHAHA WARGA ASING BERSUKA RIA LEPAS NI

Hehe permulaan yang baik DS.👏🏻👏🏻😝 Pembela PATI yg baru ke? Kalau warga Asing itu ,PATI atau wanted ?