Guan Eng wajar perjelas projek RM450 juta

  • 📰 UMonline
  • ⏱ Reading Time:
  • 19 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 11%
  • Publisher: 51%

Malaysia Headlines News

Malaysia Latest News,Malaysia Headlines

Teik Cheng berpandangan, projek tersebut harus disiasat SPRM bagi memastikan kebenaran dapat ditegakkan. utusanonline

Naib Presiden MCA, Datuk Tan Teik Cheng menegaskan, Guan Eng malah Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad perlu menjelaskan sama ada surat kelulusan yang tersebar tersebut sahih ataupun sebaliknya.

Baru-baru ini tersebar dalam media sosial salinan surat mendakwa dikeluarkan oleh Kementerian Kewangan mengenai projek pembinaan bangunan guna sama persekutuan Kota Bharu, Tunjong di Kelantan secara rundingan terus. Sementara itu, Teik Cheng berpandangan, projek tersebut harus disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia bagi memastikan kebenaran dapat ditegakkan.

 

Thank you for your comment. Your comment will be published after being reviewed.
Please try again later.
We have summarized this news so that you can read it quickly. If you are interested in the news, you can read the full text here. Read more:

 /  🏆 27. in MY

Malaysia Latest News, Malaysia Headlines

Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.

Guan Eng: Putrajaya’s finances still too weak to fully repay Sabah, Sarawak | Malay MailKOTA KINABALU, Sept 17 — The federal government’s financial situation has not recovered enough for it to pay Sabah and Sarawak everything the two states are due, Finance Minister Lim Guan Eng said.  Lim explained that while the Pakatan Harapan (PH) administration wished for both states to... Kerja tau jual aset je tapi hutang negara tetap makin naik entah ke mana la duit2 jual aset tu 🤣🤣🤣 classic lah.....but got money for all kind of projects in Penang.... and Kelantan...🤣🤣🤣🤣
Source: malaymail - 🏆 1. / 86 Read more »

Guan Eng denies delaying oil royalty payment to Sabah, SarawakThe finance minister says he is personally committed towards delivering the Pakatan Harapan promise. FMTNews
Source: fmtoday - 🏆 5. / 72 Read more »

Wanita terjah sidang media Dzul, Guan Eng bangkit isu menara telekomunikasiWanita berusia 40-an itu mendakwa seorang ahli keluarganya meninggal dunia akibat kanser disebabkan radiasi daripada sebuah menara telekomunikasi di rumahnya di Taman Desa Murni, Sungai Dua, Butterworth. FMTNews Radiasi telekomunikasi boleh mati? Lynas yg terang terangan ada Urinium cakap lebih selamat.
Source: fmtoday - 🏆 5. / 72 Read more »

Kes rasuah, Tan Eng Boon bayar denda RM1.5 juta hari ini | The Malaysian InsightAhli perniagaan itu didenda kerana bersubahat dalam perlakuan salah oleh Tengku Adnan Tengku Mansor. Orang2 yang kaya raya di Malaysia ini semuanya senang2 belaka, hukuman rasuah pun dapat dibayar dgn wang ringgit dan tidak masok penjara? Ingin nak tahu, Memang ada mcm tu kah undang2 kita?
Source: msianinsight - 🏆 8. / 63 Read more »

‘Jelaskan projek RM450 juta’KUALA LUMPUR 17 Sept. - Parti Gerakan mendesak Menteri Kewangan, Lim Guan Eng segera memberikan penjelasan berhubung surat projek bernilai RM450 juta yang didakwa dianugerahkan secara rundingan terus. Awarded by BN to BN construction company Apa punya buta Presiden Gerakan ni, dah terbukti pun kerajaan BN yang bagi project tu dia lagi mau pertikai pula.
Source: UMonline - 🏆 27. / 51 Read more »

PM nafi beri projek RM450 juta di Kelantan secara rundingan terusDr Mahathir Mohamad berkata, ia adalah lanjutan kepada projek sedia ada. FMTNews Surat pun bunyi lain.....zaman dulu boleh la nak lepas...
Source: fmtoday - 🏆 5. / 72 Read more »