Fmtnews, Melaka, Geng 36, Samun, Mıtı

Fmtnews, Melaka

Geng 36 guna surat MITI rentas negeri, samun ahli perniagaan di Melaka

Mangsa yang berusia 54 tahun bersama isterinya diikat dan diacukan parang oleh kumpulan suspek terbabit.

11/6/2021 11:46:00 AM

Mangsa yang berusia 54 tahun bersama isterinya diikat dan diacukan parang oleh kumpulan suspek terbabit. FMTNews Melaka Geng36 Samun MITI

Mangsa yang berusia 54 tahun bersama isterinya diikat dan diacukan parang oleh kumpulan suspek terbabit.

-June 11, 2021 4:45 PMKetua Polis Melaka, Abdul Majid Mohd Ali, berkata semua suspek yang ditahan direman lima hari hingga esok dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan (KK) kerana melakukan rompakan berkumpulan dan Seksyen 379A KK kerana curi kenderaan (Gambar Bernama)

Sultan Ibrahim disappointed with slow vaccination in Johor Harapan prepared to join ‘hybrid Parliament committee’ with conditions Fourteen hours to collect a corpse in Jakarta as Covid toll mounts

MELAKA: Seorang ahli perniagaan mengalami kerugian kira-kira RM1.2 juta selepas disamun sekumpulan empat lelaki ahli kongsi gelap Geng 36 di kediamannya di sebuah kondominium di Klebang, 5 Jun lepas.Ketua Polis Melaka, Abdul Majid Mohd Ali, berkata dalam kejadian 8.30 malam itu, mangsa yang berusia 54 tahun bersama isterinya, 42, diikat dan diacukan parang namun pasangan itu dan dua anaknya masing-masing berusia 8 dan 9 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.

Beliau berkata, kumpulan suspek berkenaan kemudian melarikan pelbagai barangan peribadi mangsa seperti barang kemas, koleksi pedang, wang tunai dan sebuah kereta Range Rover selepas kira-kira lima jam menggeledah rumah mangsa.“Kumpulan penjenayah itu memasuki Melaka dengan menaiki dua kenderaan iaitu Toyota Hilux dan Vellfire untuk menyamun mangsa yang sebelum ini menjadi sasaran mereka manakala senjata parang yang digunakan dalam kejadian itu diperoleh di rumah mangsa. headtopics.com

“Kumpulan penjenayah itu masuk ke rumah mangsa melalui pintu hadapan selepas mangsa membuka pintu dan keempat-empat mereka tidak memakai topeng ketika melakukan samun,” katanya pada sidang media hari ini.Mengulas lanjut, Abdul Majid berkata susulan kejadian itu, satu pasukan khas ditubuhkan bagi mengesan penjenayah terlibat dan lima lelaki berusia 27 hingga 37 tahun berjaya ditahan dalam satu serbuan di Bandar Baru, Sri Petaling, Kuala Lumpur, kira-kira 3.45 petang pada 7 Jun lepas.

Siasatan awal mendapati, ahli Geng 36 itu memasuki Melaka menggunakan surat kebenaran pergerakan daripada Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas urusan perniagaan sekuriti.“Satu daripada kenderaan yang digunakan suspek juga mempunyai dua pelekat yang dicetak dengan lambang menyerupai logo polis, dipercayai untuk mengaburi aktiviti jenayah yang dilakukan,” katanya.

Beliau berkata, semua suspek yang ditahan mempunyai rekod lampau membabitkan jenayah serta dadah dan semua mereka ditahan reman selama lima hari sehingga esok dan kes disiasat di bawah Seksyen 395 Kanun Keseksaan (KK) kerana melakukan satu rompakan berkumpulan dan Seksyen 379A KK kerana curi kenderaan.

Read more: Free Malaysia Today »

Remand extended for cosmetics entrepreneur, friend in sexual grooming case

​​​​​​​KAJANG: Police have extended the remand order on a cosmetics entrepreneur and his friend for alleged sexual grooming and obscene communication with minors.

Semakin berani......geng 36. Steady MITIMalaysia 👍👍👍 Penyamun dgn penyangak kan sama..tu yg boleh lolos.... IGP baru pun senyap je.. hakikat Yang gangster ok je... Yang rakyat Kena balun Buat la kerja dah tahun tahun tak berubah... Nak Harap Kan pegar? Haha... MITI👍💯.... 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ LOL 😂 MITI… Miti tolong jawab..senang sangat surat kau kena klon

Hebat headline zaman skrg. Headline dulu2 kes samun di melaka, headline skrg guna surat miti utk samun. Yang samun satu hal, yg bagi surat approval satu hal yg jaga roadblock pula satu hal. Berat kes ni Tahniah AzminAli MITIMalaysia ,ini jelas anda membuktikan MuhyiddinYassin KerajaanGagal

Nenek berusia 71 tahun kena rogol, mangsa tak dapat melawan kerana strokLebih tragis, wanita tersebut tidak mampu berbuat apa-apa kerana dia mengalami strok.

Essential service hotline, boleh saya membantu? Nk pergi samun? Owh bukan essential services tapi Cuba call Miti mana tahu boleh lulus... Hahaha,, palsukan surat miti pg menyamun, dpt bantuan org dalam ka... Terbaik2.. Simpan lagi menteri Miti yg gagal tu Longgar....boleh dibolos Wawwwww essential services

essential services juga ke ni? 🤣 EncikYone Surat miti?essential service...hebat betul sistem miti ni.. mantap miti Maybe the share goes to Miti as well. Nampak sgt all this apporval is just a waste of time and resources...

Mangsa Covid-19 perlu bersenam | Harian MetroPESAKIT Covid-19 yang dibenarkan pulang ke rumah dari hospital dinasihatkan supaya menjaga kesihatan dengan mengamalkan gaya hidup sihat. jgn ckp kat pesakit. patut media fokus dan tekan kan semua orang jaga pemakanan dan exercise. tgk punca penyakit2 org tua. semua sbb life style. kalau benda ni boleh ubah, at least kadar kematian akan menurun

With Miti approval. Malaysia boleh la. Biasa kan ! Wtf mcmana penyamun pn boleh lepas rentas negeri Boleh dapat surat MITI tue tak boleh tahan tue😅 Menteri Bodoh Bodoh MITI...apa cerita?

Mangsa nahas LRT bebas boleh saman Prasarana - Utusan Digital“Mereka ada hak buat tuntutan, kerajaan tidak ‘lari,’ malah, pihak Prasarana Malaysia Bhd. (Prasarana) kena sedia berdepan saman kerana kita menghormati undang-undang.” 👍🏻👍🏻👍🏻

Mangsa kebakaran meninggal dunia empat hari selepas isteri - Utusan DigitalJusoh menghembuskan nafas terakhir akibat komplikasi organ dalaman di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, pada pukul 6.31 pagi. Pakistan adalah tanah sebelum Khorasan. Pendapat Muhammad Qasim dalam mimpi pada April 2015 ialah Pakistan adalah tanah sebelum Khorasan yg disebutkan Nabi kepada umatnya. Silakan kaji lebih lanjut di laman atau cari ‘Muhammad Qasim Dreams’

Penjahat Geng 36 rentas negeri untuk menyamun RM1.2 juta - Utusan DigitalPenjahat Geng 36 rentas negeri untuk menyamun RM1.2 juta

Anak ahli perniagaan mati, punca kematian dalam siasatan - Polis | Harian MetroKota Kinabalu: Seorang lelaki yang juga anak ahli perniagaan sebuah syarikat perkapalan dan perhotelan terkemuka negeri ini, ditemui mati di rumahnya, semalam.