Covid-19, Dr Noor Hisham Abdullah, Pembangkang

Covid-19, Dr Noor Hisham Abdullah

Dr Noor Hisham dulu dipuji, kini dikeji kerana tutup Parlimen | The Malaysian Insight

Dr Noor Hisham dulu dipuji, kini dikeji kerana tutup Parlimen

3/8/2021 2:03:00 AM

Dr Noor Hisham dulu dipuji, kini dikeji kerana tutup Parlimen

Statistik Parlimen menunjukkan pada 23 Julai ada 53 kes Covid-19 daripada 1,925 yang disaring.

Salin URLKP Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah berkata Parlimen ditutup dua minggu bermula 29 Julai selepas 11 kakitangan Parlimen positif Covid-19. – Gambar fail The Malaysian Insight, 3 Ogos, 2021.KETUA Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dikecam hebat apabila ahli politik dan doktor mempersoalkan keputusan kementeriannya tidak membenarkan Parlimen bersidang, mempersoalkan adakah keputusan itu berdasarkan “sains politik.”

Wan Besi dalang lolos | Harian Metro Rakyat bakal nikmati kebebasan semula - Utusan Digital YOURSAY | No room for Nga in Keluarga Malaysia

Susulan itu, lebih 100 ahli Parlimen berarak mengadakan bantahan semalam, di mana mereka menganggap keputusan itu dibuat berdasarkan kepada alasan politik, bukannya sains.Apatah lagi, kerajaan sepatutnya menjawab soalan penting pada persidangan yang dijadualkan semalam.

Read more: TheMalaysianInsight »

Genting, Tioman and Melaka shortlisted for proposed travel bubbles, says Nancy Shukri

KUALA LUMPUR: Following the success of the Langkawi travel bubble, domestic tourism will soon be allowed again, tentatively on Oct 1, at three destinations – Melaka, Pulau Tioman and Genting Highlands, says Tourism and Culture Minister Datuk Seri Nancy Shukri.

Hero to Zero. Thousands of factories are allowed to operate, under the present situation, but Parliament is directed to 'close shop' temporarily. Where's the logic?🤔😡😥 Bukan pasal turup parlimen aje..banyak lagi.. Hadap je la. Pilihan sendiri Some people are willing to go the extra mile to protect their pensions. And the public is generously paying for them.

Sapa suruh dia jadi anjing ribaan yg keji psaipa....bkn keja dia tutup parlimen....nie smua ahli politik yg gila kuasa x ksah pembangkang ka kerajaan...masing2 pikir kepentingan diri sndiri....tiba2 DG hisham plak yg kena...... DGHisham LapDog Lainkali jaga maruah dan nama baik.bukan jd keldai tunggangan utk pangkat jawatan dan gaji.Skrg kalau jual kat pasar karat pun dah x laku..bila org tau perangai mcm tu..

Sapa dalam hiraki MOH yang boleh ganti dia? KSU, KPPA dan KSN boleh setuju?

Dr Noor Hisham: Surge in Covid-19 cases has impacted blood banks’ reserves | Malay MailPUTRAJAYA, Aug 1 — The increase in Covid-19 cases between May 31 and July 25 has led to a sharp drop in blood collection nationwide, especially in the Klang Valley, Health director-general Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah said.  He said among the factors for the shortage were...

Lapdog PADAN MUKA KO, mamat nur hisham. klau begini kerja kamu, sama je dengan air suam tu As a gov servant, never get involved in unnecessarily politics. Get your professional work done ✅ Beliau juga menyebabkan bidang public health x dipercayai dgn tindak tinduk tk ikut public health policy dan guideline. Penat nk didik masyarakat, pastu kau pulak tunggang terbalik sume bende

Sedapnya mengata. Kerja perubatan dan kesihatan macam ni lah outcome nya. Tak payahlah nak bezakan sangat KPI kesihatan/perubatan kerajaan ngan swasta. Walaupun aku nak jer ungkit bayar RM1-RM5 atau percuma vs. mesti bayar lebih RM5 sebab semuanya dikira Lapdog first class, helping KerajaanDerhaka menderhaka terhadap Agong and membelakangi Parlimen.

Dr Noor Hisham terbaik 👍👍👍 LapDOG!!!!

Dr Noor Hisham: Special Parliament sitting postponed for two weeks from July 29 onwards | Malay MailKUALA LUMPUR, August 1 — The special sitting of the Dewan Rakyat initially slated for tomorrow will be postponed for the next two weeks starting July 29, the Health Ministry announced today. Health director-general Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah said the postponement took into account the... DGHisham ...the bureaucratic pest directing the democratic process⁉️ May the real Dr Noor pls come out Udah2 lah bersengkokol tu ..yg kilang tu jangkitan ribu riban xda pun kecoh.

lapdog Sedih dengan tindakan dia but still respect dia. Siapa yang ternampak tweet ni, jom belajar Mandarin secara online. Mudah bercakap dengan Chinese Boss/rakan/customers/Suppliers. Sijil antarabangsa HSK boleh pakai untuk apply kerja. whatsapp ni salah satu sbb... covid boleh pilih2 pulak kan!!!! Yup, sebab bersubahat dengan kerajaan... He is not neutral

Walaupun dapat Tan Sri atas perkenaan Mahiaddin, tak payah ikut semua arahan Mahiaddin sampai arah parliament tutup. (Are you a lapdog.) Jaga maruah diri. Every dogs has its day, dog eat dog World, lapdog, can't teach an old dog new tricks, His bark is worse than his bite. True enough this is a dog life.

DGHisham just another lap dog Bukan sbb tutup parlimen je, sbb dia jadik budak suruhan si cirit. Masa dia dipuji dulu, dia berjaya mislead orangramai yg dia keep the situation under control sebab no of cases rendah. Masa itu dia hanya buat targeted screening to keep no cases rendah tapi jiran kita di Singapura buat mass testing and kes mereka tinggi.

Macam ni.. kite hidup tak makan dek puji. Tapi kite hidup ade integriti. Kalau rase ape Yg dicadangkan menteri air suam tu akan menciritkan negara. Baik kite suarakan. Kalau tak dengar.. baik kite undur. Biar dia pening sikit buat SOP tu.

Dr Noor Hisham: Four samples of positive Covid-19 cases in Parliament most likely Delta variant | Malay MailKUALA LUMPUR, Aug 1 — Four samples of genome related to the positive Covid-19 cases in Parliament screened on July 29, are most likely to be Delta variant, based on the current circulation of variants in Malaysia. Health director-general Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah in his latest post in his... DGHisham Please reconsider the 2 weeks closure as no evidence showing that the Delta variant are coming from the same cluster. DGHisham Pls be objective & X try to scare d Rakyat or justify MuhyiddinYassin & PN shutting down Pment. Y shuf 4 cases be more likely Delta Variant? Is it not more likely it cud be normal Covid19 due to 4 not being vacc or only vacc once? Pls remember u work 4 d Rakyat, X PM! You’re no longer trustworthy!

DGHisham just incase you miss it. LagaCawan Siasat dia lepas kita menang LagaCawan Mmg patut pun dikeji .. LagaCawan Lapdog For being a tool Actually Dr Noor Hisham wasn't the one to be blamed because he had done alot to save us from the pandemic. He had been used by the KerajaanGagal to save them from the mess that they've made. I'm sorry but I really do lose my respect for you DG because you let yourself be used...

LagaCawan So? DGHisham you know better! DG... Segala pujian yg di terima selamat nie, berguguran tanpa belaan.. Nasib... Mangsa keadaan. LagaCawan D_G KMurthychettiar Dia tidak menutup parlimen. Tapi dia pemudah tindakan itu. Dia dah jadi alat penderhaka dan para pengecut.

Dr Mahathir: MPs must be allowed to bring matters to Dewan for debate | New Straits TimesNSTnation He said given the current state of the country's Covid-19 situation, the government should have done some reality checks and understand the kind of struggles the public were going through on a daily basis. MahathirMohamad Parliament

Dah ambik status, lain dah. Jilat kuat Kita sekarang hidup zaman fitnah memfitnah, yang baik nampak buruk, yang buruk nampak baik aizzatnrdn Sebb dia ikut sgt arahan dari menteri2 bodoh kerajaan bodoh mana orang tak benci Sebelum tutup parliamen lgi dah masalah, LAPDOG KerajaaanGagal Maybe he'll change his tune if those who runs the office step down...like how Fauci is these days. Takowt dapor tak berashap banggg 🙏🏽

hahahha politic. isu keruh yang mampu memecah belah institusi rumah tangga sekalipun This is what happens when you no longer do your job but are busy trying to protect politicians. DGHisham Malaysia deserves better stop protecting and focus on doing your job. Wajib di puji jika dia benar dan wajib juga dia di keji jika dia dh jadi balaci kerajaan ari ini..parlimen 4 kes laju jea di tutup tetapi kilang yg dh beribu kes tidak pulak dia suruh tutup sial

He deserve it.

Dr Mahathir mahu Putrajaya vaksinasi 800,000 orang setiap hari | The Malaysian InsightIni penting kerana kes harian kini meningkat disebabkan ramai rakyat telah dijangkiti, kata bekas perdana menteri.

He deserves it! Sesiapa yg jadi lap dog goverment patut dikeji...parliment utk rakyat...dr. bukan orang suruhan ahli politik tapi sebaliknya. Have respect FOR youR profession.. Dulu puji sebab nampak penurunan kes. Sekarang kes naik mendadak tapi dia tak halang kilang buka tapi pergi tutup parlimen. We can forgive if it is covid crisis but to conspire with butch of cowards who have zero regard to Dewan rakyat, our constitution, and no empathy.. sorry that’s unforgivable! Simple is that: those backdoor MPs are hooligan.. do whatever to retain their power!

If it’s true that he’s biased he’ll answer in the hereafter. Hisham 🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮 You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain. OR, he is a lapdog who has been serving his master all this while. I think it is the latter. Dia ni LapDog kerajaan tu yg orang marah. 2 tahun makan gaji baca statement ja, kalau kes naik salahkan rakyat, bila kayangan break SOP jadi buta. No respect for him

Thats watchu get for being a lapdog

Increase jabs to 800,000 per day to stop infections, says Dr Mahathir | The Malaysian InsightStatesman cites hike in daily Covid-19 cases, ineffective self-quarantine. no point increasing jabs if those under 18 don't get them. the'yll be the next victims unless kids recover 100% from covid-19 with vaccinations -- somehow when they touch adulthood they die? Nak stop camna Tun M kalau baju hitam turun demo, Tun pun tumpang sekaki demo tadi... sains kata jangan berkumpul, penjarakan sosial, tapi semua nak tunjuk besaq kepala kebal... alamat berbulan lagi kami kena kurung dalam rumah! Org tua ni cakap memang number one! Bagi dia jadi PM, dia resigned. Skrg nak ajar org buat ni buat tu.

Rakyat Malaysia not stupid enough is enough. DG should very clear on his policy. From Hero to Zero PN government hides behind the speaker. Speaker hides behind the law minister. Law minister hides behind divine authority. DG hides behind science in shutting Parliament. What science? Science n tech have treatment to indoor air contamination. Virus included. He knows. Hospital!

He deserves it merrily following instruction DGHisham MuhyiddinYassin إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ Steady la DGHisham .... Nak jadi golongan kayangan la sama macam PAS sampai bila nak jadi golongan yang dapat puji je.. Sbb dia dah jadi bahan politik… Sebelum tutup parlimen lagi org dah start keji. Nampak dah dia lebih kpd alat politik.

Puppet

Kilang yg beribu kes, taknak pulak dia tutup. Kalau kerja jujur kita puji, ... tapi kalau jadi balaci, mmg kena keji lah. Sejak dpt title, terus jadi hanjing. From hero to ZERO because some of rakyst Malaysia ni stupid af. Ikut sangat leader tahi politik dorang. Lepstu sembang Malaysia tk improve la pelancau la. Dia tengok data dunia pun tak

He had done great! Terima Kasih KP! Apa yg bagus nya?...🤣🤣🤣 Dia dikeji kerana marhaen ramai yang mati DG SOLD to PN KERAJAAN GAGAL. End of story. Hahahaha kesiannnnn jg jadi lappy dodgy DG dah suggest tutup SEMUA. Tapi menteri nak buka kilang. Menteri bagi rentas negeri. Menteri tak setuju semasa DG minta semua tutup. Tapi ni parliment menteri setuju pula nak tutup. Apa dosa kita dapat menteri jahat? Tanya diri, mungkin rakyat pun suka makan rasuah!!!

🐕‍🦺🐕🦮 Ramai yang baru sedar ke? Dulu pantang kritik dg semua melenting.. Kalau boleh dia nak tutup semunya bila kes naik. Dia dah merayu2 dah. Total lockdown semua orang jgn keluar rumah, menteri tak setuju. Menteri buka kilang juga. Tapi tutup parliment menteri setuju pula. Biasa la. Atlit kalah kena keji bila menang kena puji.

Ni lah jadinya jika all the functional team tak paham apa job masing masing. Masing masing tahu nak kecam jer. Macam takde function je yg lain tu sebab tak paham keje org lain. Kalau kat swasta memang dah kene pulau dah org yg cilake camni. Sabau jelah DGHisham. Nothing great of him, reading datas every day, nearly 2 years situation is not improving F 👎🏼

Murah... Minta maaf, DG tak tutup Parliament, dia diminta menutup. Keputusan di tangan MKN, bukan KKM. Sayang, I once envy him. Now he is one of them. Sincerely hope that one day... Siapa pun yang bersekongkol dengan pihak penderhaka akan menerima nasib yang sama. Tiada pertimbangan munasabah, hanya politik siang malam menyelamatkan diri dari kehilangan kuasa. Rakyat terus terabai dan mereka terus mementingkan kuasa dan kuasa. KerajaanDerhaka

Ermmm...zaman skrg..manusia memnag macam tu .. masa suka puji melambung2 kesian kerja x berenti mcm2 lah .. bila tak kena x ja dkt depa... Kata plak macam2...depa jenih terima yg elok ja kata depa..hat buruk dwpa salahkan org lain .. DGHisham Can Covid virus be active in Parliament surfaces for 2 weeks. WHO is laughing at you!

😎 From hero to zero. Sorry la DGHisham. You asked for it. Sudah keji banyak lama, bukan hanya sekarang....sejak lepas Tan Sri tittle Keji la siapa suruh dia bersubahat dengan orang politik dah tahu orang politik ni semua macam kontol.