'Mabuk', 'Pemandu Mabuk', 'Langgar Penunggang Motosikal', 'Jalan Raja Syed Saffi', 'Bintong'

'Mabuk', 'Pemandu Mabuk'

Dirempuh pemandu mabuk, retak tempurung kepala

#kangar Lagi kes pemandu mabuk rempuh penunggang motosikal

1/6/2020 4:42:00 AM

kangar Lagi kes pemandu mabuk rempuh penunggang motosikal

PENUNGGANG motosikal retak tempurung kepala dan cedera di anggota badan selepas dirempuh pemandu warga emas yang mabuk di Jalan Raja Syed Saffi, Bintong dekat Pasaraya NFS AMG Trading, Kangar, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Wari Kiew berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada orang awam kira-kira 10 minit selepas kejadian berkenaan."Suspek dari arah Kangar yang memandu dalam keadaan mabuk dikatakan ingin pulang ke rumahnya di Taman Bunga Padi.

2 lelaki ditahan memperlekehkan Hari Jawi Drink driving: Mandatory prison for high alcohol level, double jail time for causing death Tarik penjualan halwa kundur - CAP

"Bagaimanapun, setibanya di hadapan Pasaraya NFS AMG Trading, kereta suspek hilang kawalan dan terbabas ke kiri jalan sehingga merempuh mangsa dan turut merempuh sebuah lori diparkir di bahu jalan," katanya ketika dihubungi, hari ini.Wari berkata, mangsa dan suspek dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) bagi mendapatkan rawatan, namun suspek didapati melarikan diri dari hospital sebelum dia berjaya ditahan semula kira-kira satu jam selepas itu.

"Hasil ujian alkohol terhadap suspek mendapati dia memandu dengan kandungan alkohol melebihi had yang ditetapkan di dalam tubuh badan."Dia kini berada dalam tahanan polis dan akan dibawa reman pada pagi ini untuk siasatan lanjut, manakala mangsa kini dirawat di hospital dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil," katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 1 Jun 2020 @ 9:38 AM Read more: Harian Metro »

Aku je ke yg baca mcm ni *retak tempurung kelapa* khfhddkdjchdbd Dia kurang ajar pula, kata rosak sikit. Aku marah, suruh panggil bapa, mak, uncle, gengster dia datang. Diam budak tu. Berlagak betul. Esok aku jumpa bapa dia.... At last bapa dia minta maaf dan ganti semua bike aku yg rosak. Aku pegang leher bdk tu, cakap jgn buat lg.

Aku pernah kena sekali dilanggar dari belakang, aku terjatuh.... Tapi bike aku kira ok. Hanya ekjos bengkok dan mart guard pecah. Dia lari dengan kereta dia.... Aku kepong sampai traffic light. Aku parking depan krt dia. Suruh dia keluar, aku tarik baju dia weiiii. Dia minta maaf acapabdulrahim Masih ramai lagi yang tak faham bahasa. Jangan memandu apabila keluar minum.

Betul wey.. hari² org mabuk langgar orang.. macam ada pertandingan. Bole cpt x amik tindakan..ari2 kes ade pemandu mabuk kat Malaysia ni..nk tggu berapa ramai org mati baru nk amik tindakan?betul2 x masuk akal la org2 mabuk cm ni..so stupid! ernamh trend baru ke? Mengamok kat twitter ajelah melayu.! Pertandingan apa ni weiii

Mostly pemabuk bukan orang islam. Nak kaji, sebab apa utk beri tindakkan? Serba salah ke macam mna gov woiii harini sajaaa 3 berita mabuk apa sialllll Harap masalah ni cepat di selesaikan oleh pihak kerajaan.. jgn smpi nanti rakyat ambik tindakan sendiri terhadap pemandu mabuk. Mabuk lagiiii... adoyai..

Boleh berfikir plak nak lari, ingat org mabuk tak ingat apa2... Hukuman gantung smp mati aje bg pemandu mabuk nie tiap hari ada aje kes pemandu mabuk langgar org laen smp mati nyawa org xpasal2 mlayang krn pmabuk MuhyiddinYassin percepatkan ler undang2 brkanun yg berat bg pSALAH PEMANDU MABUK NurAzzim pipipokpa mujur dan ngelip marin tidok keno cas drebar mabuk dh 😝

Sekarang ni article pemandu mabuk je banyak keluar. Mana budak tahfiz yg sepatutnya bertanggungjawab? Mana?!! Semua salah budak tahfiz. Orang mati pun salah budak tahfiz. Kaki mabuk pun salah budak tahfiz! Ehhh geram pulak aku Hari2 ada kes pemandu mabuk langgar orang ni. Gov takkan tak habis2 kaji lagi even bukti dah depan mata. Sampai bila nak biarkan macam ni, yang dilanggar tu pun ada anak bini mak bapa juga. Jangan sampai rakyat yang ambik tindakan pulak. PemanduMabukMembunuh

pangrokes Mmg cilake la depa ni...kerajaan Malaysia pun 1...haramkan je la penjualan arak weh...ko tgk bape lg nk mati dgn cibai2 mabuk ni Tak boleh ke nak mabuk2 dekat rumah? Asal mabuk je mesti nak memandu? boleh tak kita bantai cina mabuk dulu sebelum report? Tu pasalnya jangan pilih menteri tua2 nak ubah akta punya susah lembab nak fikir tekak semdiri parlimen pun tak datang babi

Mohon kpd Kerajaan laksanakan Akta yg amat berat kpd pemandu mabok ini...Byk nyawa yg xbdosa hilang akibat sikap xbtanggunjwb.Kesian kpd klrga mangsa yg terlibat akbat khilangan org yg tsyg. Kasi pukul itu apek dah tua tp bodoh..mabuk duk diam la tepi jalan tu jgn blik Nasib lah PH dah tumbang tak la jadi issue perkauman

Penyelesaian terhadap masalah ini adalah STOP PENJUAN ARAK.. 😤 Risiko ni untuk penunggang motor Mana siti kassim Salam YAB Tan Sri MuhyiddinYassin,mungkin pendekatan awal krjaan boleh hadkan waktu pembelian/pengambilan arak spt negara jiran lakukan.Misalnya larangan minum di tempat awam 7mlm-7pg. pendekatan ini blh dilaksanakan sementara menunggu akta baharu digubal.Sekadar pndangan.🙂

Boleh dikatakan tiap2 hari ada je pemandu mabuk langgar mati/ cedera orang. Bila nak kuat kuasa kan pemandu mabuk dihukum gantung sampai mati ni? Adakah lepas ni pemandu hanya akan mohon maaf dan tiba-tiba ada oku? Wei zackfris

Lelaki maut dirempuh pemandu mabuk | The Malaysian InsightMohamed Zaili Mohamed, 44, dalam perjalanan pulang selepas menghantar makanan dijual isterinya.

Pindaan undang-undang hukuman lebih berat kes pemandu mabuk dimuktamad Jun , kata MuhyiddinKerajaan memandang berat bilangan kes kemalangan jalan raya akibat pemandu mabuk. FMTNews JPJ KERAJAAN MEMANDANG BERAT TERHADAP POLITIK DAN BAGI JAWATAN KEPADA MP MP UMNOPAS SETAN DAN KAMI ADALAH BARUA MCA KAFIR ISRAEL DAN KERAJAAN PEROMPAK DIKUASAI OLEH MCA SETAN Terima kasih TSMY! Memandu dalam keadaan mabuk dan menyebabkan kematian atau kecederaan seharusnya menerima hukuman yg setimpal. Kalau menyebabkan kematian harus dihukum membunuh tanpa niat dan mencederakan orang, dihukum mencederakan orang. Terima kasih TSMY!

Seret motosikal 2kmkualalumpur Mangsa dikenali sebagai Mohamed Zaili Mohamed disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat cedera parah di kepala selepas dirempuh sebuah kereta dipandu lelaki disyaki mabuk Adoii.. Menjadi2 kes mabuk ni... Pas buat apa.... Pejuang2 agama dulu g mana.. Satu demi satu kejadian orang mabuk langgar insan lain dan mati. Semuanya dalam pengetahuan Allah swt. Apakah message sebenarnya Alllah swt nak tunjuk? Masihkah kita nak berdolak dalik? 🥺😢 Auto O. K. U kalau masuk mahkamah.

Dah nak rempuh, maki polis pula!bayanlepas Beberapa anggota polis yang bertugas di sekatan jalan raya berhampiran Queensbay, di Bayan Lepas, nyaris dirempuh kenderaan yang dipandu lelaki dipercayai mabuk, malam tadi. Mabukkk Kilang arak dah tutup, tapi masih ada yg mabuk Minum nak keras,denda nak lembut...silake betul org org ni..lahanatt

PM arah kementerian pinda akta hukum lebih berat pemandu mabuk | The Malaysian InsightPindaan akta ini akan dimuktamadkan pertengahan Jun depan sebelum dibawa ke Dewan Rakyat untuk dibentangkan pada persidangan akan datang, katanya.

PM mahu hukuman lebih berat terhadap pemandu mabuk“SEBAGAI ketua kerajaan yang juga seorang bapa, saya memahami keresahan rakyat dan keluarga mangsa kemalangan yang mahu kerajaan bertindak tegas menangani perkara ini,” kata Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berhubung isu pemandu mabuk yang menyebabkan kemalangan maut sejak akhir-akhir ini. Cpt2 kuatkuasakan undang2 baru... hari2 mkin mnjadi2 plk Sesiapa masih ada link untuk ke borang kaji selidik pemandu mabuk hari tu? Sila kongsikan dgn TS MuhyiddinYassin. Beliau patut isi.. Syabas PM