Alorsetar, General, News, Malaysia, Kedah, Kenduri, Alor Setar, Nikah, Anjur, Makan-Makan, Kenduri Kahwin, Dikompaun, Berota, İngar Sop

Alorsetar, General

Dikompaun RM4,000 kerana anjur kenduri majlis nikah | Harian Metro

#AlorSetar Polis mengeluarkan kompaun terhadap lelaki berusia 58 tahun kerana menganjurkan kenduri sempena majlis pernikahan di Kampung Padang, Mukim Gajah Mati, Pokok Sena, di sini hari ini.

29/7/2021 5:11:00 PM

AlorSetar Polis mengeluarkan kompaun terhadap lelaki berusia 58 tahun kerana menganjurkan kenduri sempena majlis pernikahan di Kampung Padang, Mukim Gajah Mati, Pokok Sena, di sini hari ini.

Alor Setar : Polis mengeluarkan kompaun terhadap lelaki berusia 58 tahun kerana menganjurkan kenduri sempena majlis pernikahan di Kampung Padang, Mukim Gajah Mati, Pokok Sena, di sini hari ini.

Read more: Harian Metro »

Genting, Tioman and Melaka shortlisted for proposed travel bubbles, says Nancy Shukri

KUALA LUMPUR: Following the success of the Langkawi travel bubble, domestic tourism will soon be allowed again, tentatively on Oct 1, at three destinations – Melaka, Pulau Tioman and Genting Highlands, says Tourism and Culture Minister Datuk Seri Nancy Shukri.

Perhimpunan yg berhimpun to dah siasat ka penganjurnya . Dah kompaun ka si pelaku nya .. 🤣🤣🤣🤣 penegak keadilan tolak adilkan tindakan anda . Hihi tapi kompaun orang xde adab dgn org tua n xpakai mask menyusahkan semua org kena rm1.5k je. Ptt kena lebih br anggun. Hihi Musim laa ni ada lg ka org berani nk attend kenduri? Laa ni biaq x di jemput tak pa.. tak kecik hati

Sbelum ni habis duit kat catering, khemah, ect. Skarang utk bayar kompaun je. Majlis pernikahan saman rm4k tanpa siasatan. Pandu uji raptor buka kertas siasatan saman rm1.5k. Berkumpul di rumah perdana menteri polis tak saman. Mantap. ✅ Apo ni pok cik… mok cik… awat degil sangat…. Susah ke nak ikut arahan?/

Hairan masih ada jiran tetangga hadir kenduri pada waktu pandemik ini. Sabaq paklong… kes dok tinggi kaw2 niiii xde kertas siasatan ea ? 🤣 hmm Lama sangat PKP ini le jadinya.. Sebelum negara melanda kes covid-19, orang tua-tua suka duk buat Majlis Bertunang lebih dari Majlis Kenduri Akad Nikah pulak.... Padahal Majlis Bertunang bukannya wajib punnn.....

Polis Sydney minta tentera 'turun padang' perketat perintah berkurung - Utusan Digital300 anggota tentera dikerah untuk bantu pelaksanaan perintah berkurung

Majlis kenduri sebenarnya tak wajib pun dan tak dak pun dalam Syarat Rukun Nikah.... Jadi tak perlulah buat dalam keadaan sekarang.... Majlis Akad Nikah tu yang wajib dan yang dalam Rukun Nikah.... ni la oghang dok habaq pelaq ketegaq haram jadah jiran report ke🤣 Tolong saman MuhyiddinYassin kerana buat perjumpaan dirumah nya bersama sama menteri lain . jangan pilih kasih

Idup lg org nak buat kenduri bagai ni eh.. Ingat dah insaf da, tp harap siasat dulu lah sbb ada org tu okeh je kena siasat pastu 1.5k je kena Rate darurat ke rate pkpd Bahalol punya org tua Tak siasat dulu ke? Aih.... Nk jugak buat majlis... Tp anyway semua salah mydin Takpa, yang Jgn nak loqlaq dgn oghang utagha naaa. Kami ada bendang luaaihhhh duit kami banyakkk. 4K apa ada hallll

Polis tahan 4 individu, rampas lebih 2kg 'heroin base' | The Malaysian InsightPolis tangkap tiga orang dalam serbuan pertama di Pendang, seorang lagi ditangkap 10 jam kemudian di Pulau Pinang.

Amendee laaa...org dh kata kenduri x leh..degilll buat jugakk..kalau x faham bahasa melayu x yh dok malaysia la..dok luar negara..buat kenduri pun org x kesah Menteri buat meeting boleh lak kan.... Cibai Kedah dok tgh bnyak kes hg sesuka hati pi buat kenduri time2 covid ni. Bodo piang.

Polis lepas tembakan, tokan dadah berjaya ditahan | Harian MetroKajang: Seorang tokan dadah di daerah ini akhirnya tersungkur selepas ditahan polis 22 Julai lalu.

Polis siasat enam pengamal media ceroboh PKRC MAEPS | Harian MetroSepang: Polis sedang menyiasat laporan diterima pihaknya semalam berhubung enam pengamal media daripada pelbagai agensi yang didakwa menceroboh Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19 (PKRC) Bersepadu di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Isnin lalu. Abis laaa media plak kena siasat Melampau dah diaorg ni mentang² diberi kebebasan sampai lupa peraturan² yg dibuat... Pergi ramai² berita yg keluar sama saja

Polis nafi siasat isu doktor sertai hartal | The Malaysian InsightSebaliknya, polis hanya mengambil keterangan petugas kesihatan berhubung pencerobohan pengamal media di Maeps. lol, siapa yg dtg 3 pagi soal di maeps tu? mak lampir? Habis tu yg dtg PPV soalsiasat petugas tu siapa? Hantu? Makan soluble dia biji ni

Polis lepaskan tembakan, suspek edar dadah cuba melarikan diri - Utusan DigitalUMjenayah tembakan PDRM Suspek dipercayai enggan memberikan kerjasama sebelum melarikan diri dengan memecut kenderaannya.