Chukai, 'Kompaun', 'Chukai', 'Patah Balik', 'Rentas Negeri'

Chukai, 'Kompaun'

Dikompaun, patah balik lepas kantoi rentas negeri

#chukai Empat lelaki melakukan rentas negeri dari Selangor untuk ke Besut dan Kelantan kantoi selepas selepas ditahan dalam SJR di LPT2 dekat Perasing di Chukai semalam.

22/5/2020 7:59:00 AM

chukai Empat lelaki melakukan rentas negeri dari Selangor untuk ke Besut dan Kelantan kantoi selepas selepas ditahan dalam SJR di LPT2 dekat Perasing di Chukai semalam.

EMPAT lelaki melakukan rentas negeri dari Selangor untuk ke Besut dan Kelantan kantoi selepas selepas ditahan dalam sekatan jalan raya (SJR) di Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) dekat Perasing di Chukai semalam.

Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sepasukan pegawai dan anggota yang melakukan pemantauan dan bertugas di SJR antara negeri itu menahan kereta terbabit sebelum meminta surat kebenaran rentas negeri yang dikeluarkan pihak polis.

Ada cubaan ganti Dr Noor Hisham untuk dapat publisiti Syukur diberi peluang hulur bantuan MACC officers called me pig, threatened to slap me, says Syed Saddiq’s aide | The Malaysian Insight

Menurutnya, mereka mendakwa tidak mempunyai surat kebenaran terbabit dan siasatan kemudiannya mendapati pemandu kereta yang berusia 37 tahun itu mengaku dia bertugas untuk menghantar tiga lelaki berkenaan ke Besut dan Kelantan."Pemandu terbabit mengaku terima upah sebanyak RM350 untuk menghantar tiga lelaki terbabit dan mengaku ditunjukkan surat tawaran bekerja daripada tiga lelaki itu sebagai alasan perjalanan mereka.

"Anggota polis kemudiannya memeriksa surat tawaran terbabit dan selepas membuat semakan mendapati alamat tempat kerja yang tertera pada surat itu tidak wujud," katanya ketika dihubungi hari ini.Hanyan berkata, kesemua mereka mengaku surat terbabit adalah surat palsu dan dibuat oleh abang kepada rakan mereka.

"Kesemua mereka mendakwa berjaya melepasi tiga SJR di Kajang, Gombak dan Bentong dengan menggunakan surat tawaran bekerja terbabit," katanya.Menurutnya, pihaknya mengeluarkan kompaun terhadap kesemua mereka sebelum diarah berpatah balik.Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 22 Mei 2020 @ 12:56 PM

Read more: Harian Metro »

4 lelaki yg bodoh tak boleh diajar. Kenapa degil sgt. Arahan mudah pun tak boleh nak patuh Dah ckp..aku rs ni golongan yg mula2 pkp blik kg..lps tu mgelupor nk balik bandar dgn alasan rumah dah lama x tgk rumah..now mgelupor nk balik kg sb smbut raya..stupid person yg pentingkan diri sendiri..org2 mcm korang la jenis korek lubang kubur sendiri..well done..!!

Jom kecam diorang ni pulak takkan nak senyap je kannn Nampak sangat tak faham bahasa. Nampak sangat setahun sekali baru ingat mak bapak. Nampak sangat kebodohan bila ingkar perintah PM. Hello .. wassup call ada. Video call ada. Jangan kalut dgn nak bawak balik virus tu ke kampong. Fikir la secara dewasa.

Kalau kena kat tol Karak ok lagi..yang ni sejengkal lagi nak sampai! Dan ke😂 Siap upah driver tu 🤦🏻‍♂️ Bagang tak kena tempat,hujung- hujung dapat ubat. kabor doh kang dok leh rentas negeri....gi buat surat palsu pulok....mung ingat polis bodo...sajer2 buang duit, masa..Selamat Hari Raya... Jgn hangin kat anakbini sudah..awak yg degil

🤨 WanAlyaWanAsri weh dah sampai perasing dh tu hahahah Kena masuk hutan bukan masuk hiway. Main gayut cepat sampai🤔 'Kantoi' dlm laporan berita..? syiranasoha Kt gombak takda polis ke 🤔 Hang jangan lop shaiful_faiz Mentang2 minyak tengah murah ehh 🤣🤣🤣 Padan mukaaaa!!! kantoi? enlighten me pls haha 😂

Setiap org dlm keta kena byr rm 1k or ikut keta kena byr rm 1k ? Jap tapi kan sebelum dia masuk highway dari selangor tu polis takde buat roadblock ke? Bodoh la barua barua ni mcm mana nk buat report kalau ade yg langgar pkpb?. lepak ramai2 kat public misalnya Tahniah berjaya U turn dgn glamournya😂🤑.. padannnnn

Hhhmmm kereta mahal.kompaun 1k takde nilai bagi dia Cmne leh lepas pakai surat kampeni xwujud? Bkn kena p balai gak kd boleh guna perkataan “kantoi” ke? asal mcm bahasa pasar sangat ni? Bila otak berfungsi dengan lutut kerja sia2. aptb Confirm orang Kelantan stay Selangor semua ni yang nak balik kah kah Tahan jauh skit yea...baru bbaloi habis duit minyak,kena saman,kena patah balik. Mujur kuih raya selamat...syukur le 🤣

berpatah balik ke selangor..hahahaha Macamana boleh lepas 3 sjr Nilah bodoh x brtempat flapjack_96 nok balik besut tu hahahaha Perkataan kantoi takda masuk lagi dalam DBP. hahahaa sikit lagi nak masuk negeri terengganu terciduk dulu hahaha. selangor ke pahang lega la lepas padan la muka semua dapat ketegaq

aku nak cakap 2 patah perkataan sahaja untuk dia ' PADAM MUKA ' Uishhh jauh dh tu. Beng balik lah sekmung. Dok ssaje kkgi buleh pekdoh 😭 Kantoi bila dah kat perasing, kena patah balik selangor. 😌 Selamat Hari Raya. 🙏 kompaun rm1000 ibarat 20 sen Lelaki gedik nk balik raya Tak faham2 bahasa lah diorg nie!!

Malaysia full with stupid people dinangkatbakul Gitu je membazir tenaga, masa dan duit yeee Kompaun rm1000 dan patah balik xcukup.. penjarakan smp abes raya haji.. 😅 RM1000 sorg ke satu keter? Lps tu silap hari bulan blh kene dakwa pakai dokumen palsu ni. Takdok pasa cari pasa... jeng... Sek kito mndi lanjeyyy!!

Nape la degil sangat....dah kata TAK BOLEH tu makne nye tak boleh la...nak jugak rentas merentas ni 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Raya je kat perantauan,sy pon raya kt perantauan,baru 1st time,x pe lah demi kesihatan mak di kg,berkorban lah sikit. Sedih tu memang lah sedih tp ikot je lah pm kite ckp demi kebaikkan kite semua.

Ptut kompaun ikut berapa org dlam kereta,kalau 4 org 4k la ilyanasaf cecshakimi check balik mi Masih xfaham2 lg... Jenis tak faham bahasa.. Sia2 je duit myk tol, tenaga. Adan uke Ade surat, x de patah balik... Hahaha Dah nasib baik Smpai sempadan negeri Terengganu kantoi kalau tak semua sekatan terlepas hingga ke sempadan kelantan

PDRMsia_Trafik terbaek 😂😂😂 Sikit je lagi tu, terus mencuba bang, semoga berhasil. 🤭 Besut&Kelantan bersaudara pekat likat. Hanyan berkata, kesemua mereka mengaku surat terbabit adalah surat palsu dan dibuat oleh abang kepada rakan mereka. tq to PDRMsia 😘👍 Adan uke! patah balik jelah Sia2 Balik Kampung

Jauh tu nak kena patah balik.hohoholick Haahhahaha adan uke ko dh la tk lepas balik kg, buang minyak, kena kompaun pule. padan muka Kantoi selepas selepas...... xpe la, buat2 x nampak Padu.. camne boleh smpai perasing dah. Selfish sial.

Cubaan rentas negeri naik berganda, lebih 3,000 diarah patah balikAngka semalam peningkatan berganda dalam tempoh 24 jam. FMTNews PKPB

Individu cuba rentas negeri dikompaun hari iniIsmail Sabri berkata ini bagi menyatakan kerajaan benar-benar serius tidak membenarkan rentas negeri. FMTNews PKP Kompaun semua yg ada dlm kete. Bukan pemandu je.

Tiada lagi rentas negeri, kenderaan akan dikompaunputrajaya Kerajaan tidak benarkan lagi perjalanan rentas negeri dan orang ramai tidak perlu lagi ke balai polis untuk membuat permohonan. 👍🏻👍🏻👍🏻 MuhyiddinYassin bagaimana dgn rentas negeri melalui penerbangan? syhrhsyza Kerja mcm mana?

Lebih sebulan sifar kes, Kelantan rekod kes baru Covid-19Ia selepas seorang pesakit balik ke negeri itu ketika sempadan negeri dibuka baru-baru ini. FMTNews Covid19

Individu cuba balik kampung akan ditahan, kompaunKualaLumpur Individu yang didapati ingkar larangan rentas negeri akan ditahan dan dikenakan kompaun. Sudah seminggu dengar cerita ini bola PC Menteri Kanan. Bila nak implement PDRMsia IsmailSabri60 ? Msians not afraid to pay compounds. They are stubbornly rich in cash. Tangkap. Biar dia beraya dlm penjara.

Kelantan akan saring perantau balik kampung | The Malaysian InsightMereka yang mendapat kebenaran rentas negeri akan disaring sebaik tiba di pintu masuk Kelantan.