Fmtnews, Abdulhadiawang, Mahathirmohamad

Fmtnews, Abdulhadiawang

Bukan nak kipas Dr M, Hadi jawab isu usul undi percaya

Presiden PAS percaya selepas pengundian rakyat akan tahu siapa yang tidak sokong Mahathir Mohamad.

14.2.2020

Presiden PAS percaya selepas pengundian rakyat akan tahu siapa yang tidak sokong Mahathir Mohamad. FMTNews AbdulHadiAwang MahathirMohamad

Presiden PAS percaya selepas pengundian rakyat akan tahu siapa yang tidak sokong Mahathir Mohamad.

February 14, 2020 5:52 PM Presiden PAS, Abdul Hadi Awang. PETALING JAYA: Presiden PAS, Abdul Hadi Awang percaya selepas pengundian usul undi percaya terhadap kepimpinan Dr Mahathir Mohamad nanti, rakyat akan tahu siapa yang tidak sokong pengerusi Pakatan Harapan itu menjadi perdana menteri sehingga habis penggal. Beliau menjelaskan tujuan parti Islam itu mahu mengusulkan undi percaya di Dewan Rakyat terhadap Mahathir, yang sepatutnya menyerahkan kuasa kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim mengikut persefahaman dalam kalangan parti pemerintah. “Bukan saya nak kipas, saya nak selamatkan rakyat,” katanya dalam satu video di Facebook. Presiden parti pembangkang itu akui memberi undi percaya kepada Mahathir akan meneguhkan kedudukannya sebagai perdana menteri, kerana setiap wakil rakyat yang menyokong mewakili rakyat kawasan masing-masing. “Semua parti ada lebih lagi sebulat suara…kalau ada tak setuju, kita tahu siapa,” katanya. PAS pada Sabtu mengumumkan ahli Parlimen akan membawa unsul undi percaya pada sidang Dewan Rakyat bulan depan, ekoran “kemelut tak sudah-sudah” yang mengganggu kestabilan politik dan ekonomi”. Usul itu akan dibawa pada persidangan 9 Mac hingga 16 Apr depan. Beberapa bulan mutakhir ini, beberapa pihak mendesak peralihan kuasa daripada Mahathir kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim. Beberapa ahli Parlimen daripada DAP dan PKR juga mengkritik Mahathir secara terbuka. Hadi ketika ditanya berkata beliau percaya sidang Parlimen akan lebih teratur selepas kepercayaan diberikan kepada Mahathir untuk menghabiskan penggalnya sebagai perdana menteri. “Lebih tumpu pada rakyat. Tak ada tanda tanya siapa nak ambil alih.” Hari ini, Mahathir sekali lagi menegaskan beliau akan menunaikan janji menyerahkan tampuk pemerintahan kepada penggantinya selepas sidang Kerjasama Ekonomi Asia-Pasifik (Apec), yang Malaysia akan anjurkan pada November. Subscribe to our newsletter and get news delivered to your mailbox. Read more: Free Malaysia Today

Dgn AMANAT Hadi... dgn isu Memali... nampak jelas Presiden PAS peralatkan penyokong2 nya. Why is MACC still silent on this fellar ? Is there a twist to this one ? Banyak lagi benda nak buat daripada buat usul macam ni. Kan baik bekerjasama dengan pihak kerajaan membina Malaysia yang aman, harmoni dan membangunkan ekonomi bersama. Itu baru pemikiran pemimpin yang islamik dan sentiasa positif.

👿 speaking Apa yg kau dok sibok sangat hadi oii...mereka kan dah ada perjanjian sebelum pilehan raya..siapa sokong tak sokong bukan isu lagi...ramai tak sokong kalau madey mungkir..bukan kerana benci Terbaek tuan guru... Hancurkan kerajaan boneka DAPigs Stupid as stupid does..Keadaan dlm kebodohan tahap critical..se2 org tk sedar pe yg dia fikir tu munasabah atau tidak..Tapi dia yakinkn diri dia..tu la kebenaran..Perlu rujuk medical assistance..

Dia ini dengki dengan dap sebab itu mahu buat undi percaya The lebai n his bag of tricks. Pemecah belah Yg penting apa2pun sepenggal cukup.

Hadi: Some fear vote of confidence for Dr M but PAS is no cowardPAS president says he is not 'apple polishing' Mahathir but wants to save the nation and people. Amazing what $600k can buy abdulhadiawang This is fake news. Looks like Pas is getting cold feet. Nobody fears the confidence vote. abdulhadiawang and his running dogs should go ahead and table the motion of confidence in Mahathir chedetofficial - If Pas and Hadi Awang do not do it, then they are cowards. jezlai Wah.. Surely not coward! The Mercedes really make wonders on PAS people! Btw how's your new Mercedes..PAS? Luxurious?

Dunia dah progresif ke depan, tapi yang PAS hanya tahu berpolitik untuk selamatkan diri saja. abdulhadiawang apply masuk pakatan harapan la kalau kemaruk nak jadi kerajaan 🤣 Working hard day and night to rock the boat Dlm sejarah Malaysia yg tentukan siapa jadi PM bukan ahli parlimen, tapi parti pemerintah yg tentukan.. tak tau la kalau sekarang ni dah lain. Hehe

Bukan kipas, just some good ol' licking Nak tutup malu 90 juta 😂😂😂😂😂😂😂😂 Tuan kamu pembangkang ..tak usah nak buang masa MP. PH dah pilih Tun M peralihan kuasa hal mereka ..berapa kali nak cakap .

PAS tetap akan bentang usul percaya Dr Mahathir, kata Hadi | The Malaysian InsightPAS tetap akan bentang usul percaya Dr Mahathir, kata Hadi Biarkan pas tengelam dg labu-labu nya nak sokong TM

Dr Mahathir sampaikan solidariti kepada presiden China | The Malaysian InsightMelalui perbualan telefon lebih setengah jam dengan Presiden China Xi Jinping semalam, beliau yakin dengan usaha China menangani Covid-19.

Bukan jaminan rayuan diterimaMEMILIH membayar penuh RM22,900 bagi kos menunaikan haji bukan jaminan permohonan rayuan bakal jemaah pada musim 1441H/2020M diterima Lembaga Tabung Haji (TH).

Bukan kerana Covid-19pulaupinang KEMENTERIAN Kesihatan Malaysia (KKM) menafikan laporan berkaitan pesakit pertama meninggal dunia akibat koronavirus baru atau Covid-19 di Pulau Pinang seperti dilaporkan sebuah akhbar berbahasa Mandarin hari ini. Dah kira berita palsu ni. X kan KKM x wat report polis. SKMM sila la siasat. Jgn individu je yg kena dakwa tapi agensi berita buat bodo je. Berita palsu.. kalau tidak buat pertuduhan ..nnt akan nampak seperti double standard

Pelajar dibawa ke hospital, bukan ditahan polis kerana Covid-19, kata Jabatan KesihatanJabatan Kesihatan Johor berkata, sebuah hospital kerajaan membuat laporan polis kerana ahli keluarga membawa pulang pelajar yang perlu dimasukkan ke wad kerana disyaki menghidap penyakit berjangkit. FMTNews Koronavirus JKNJ Covid19



It's all up to me, Dr M says on power transition plan

Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar

Jahatnya mulut!

Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar

Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated)

Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place?

'Datang minta maaf pada ibu saya'

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

14 February 2020, Friday News

Previous news

Death toll in Peru tanker explosion rises to 30 | The Malaysian Insight

Next news

Dr M umum pakej rangsangan 27 Feb, kata Guan Eng
Covid-19: Pengalaman pesakit ke-13 Air kencing rawat racun obor-obor api? Mini PCs fit on every desk, and even in your handbag Remaja maut dipukul abang angkat Creator of LEGO figure dead at 78 Why EPF returns are lower Woman murdered over property dispute with sibling US: Russia disinformation campaign fuelling Covid-19 alarm Saintis AS dakwa sudah temui vaksin Covid-19 Report: Dr M agrees to meet MCA over Taruc’s matching grant request | Malay Mail Tensions between Muhyiddin and the AG and 5 news from yesterday NGO calls for enforcement before the next haze hits
It's all up to me, Dr M says on power transition plan Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar Jahatnya mulut! Saya sendiri cadang Tun tetap masa sesuai - Anwar Dr M: It's up to me when to step down as PM (updated) Bar: Public needs to know why LTTE 12 were charged in first place? 'Datang minta maaf pada ibu saya' Hong Kong protesters mark seven months since brutal mob attack | Malay Mail Stadium tercanggih di Asia Tenggara Victory for reason, lawyers praise AG over dropping of LTTE charges EPF declares 5.45% dividend rate, 5% for syariah Putting auto on the fast track