Fmtnews

Fmtnews

BN tidak bentang Bajet Alternatif 2020 banding tahun lepas

Pembentangan Belanjawan 2020 oleh kerajaan Pakatan Harapan esok menyaksikan pembangkang tidak terlebih dahulu mengeluarkan bajet alternatif.

10.10.2019

Pembentangan Belanjawan 2020 oleh kerajaan Pakatan Harapan esok menyaksikan pembangkang tidak terlebih dahulu mengeluarkan bajet alternatif. FMTNews

Pembentangan Belanjawan 2020 oleh kerajaan Pakatan Harapan esok menyaksikan pembangkang tidak terlebih dahulu mengeluarkan bajet alternatif.

Ia sebagai usaha untuk memberi tekanan kepada kerajaan mentadbir untuk melihat daripada pelbagai sudut apa yang seharusnya diberi penekanan atau diubah mengikut kesesuaian ekonomi dan kehendak rakyat.

“Kita tidak membentangkan bajet alternatif seperti tahun lalu,” kata beliau yang juga presiden MCA kepada FMT.

Tahun lepas, BN membentangkan aajet altenatifnya dengan tema Inisiatif Ekonomi Rakyat.

BN mencadangkan pengenalan semula GST pada kadar 3%. Cukai GST yang lebih telus dan cekap akan diperkenalkan semula dengan kadar lebih rendah dan jumlah senarai barangan dikecualikan lebih banyak, kata beliau tahun lalu.

Read more: Free Malaysia Today

Sudah malas for puak racist tengah nak bentang bajet alternatif, ada beruk menyalak, macam mana nak bentang? ... takut nanti LKS tiru pulak.. Penyangak bentang belanjawan? Habis lah ni . SyedSaddiq KJ tak der modal atau poning gan gang gang lebai yang tak boleh ke depan SyedSaddiq Now..where is ahmad maslan..knpe diam..tngh busy canang gst tu bgus ke

SyedSaddiq X dan..... depa kena pakat ngan PAS dlu Loser dah jadi pemalas..hahaha guna racist je points nak survive Pembangkang tidak perlu menjual mimpi manis seperti di buat PH dahulu. Dah jadi kerajaan mimpi bertukar ngeri dan makan diri sendiri. Sendiri juga yg malu. Tak lama lagi Hancur. Abang Khairykj tgh sibuk belajar main polo kot.. Lupa pasal bajet. ShahrilHamdan tokmatn9 AnnuarMusa Sinatra_Z Syesha

Kerajaan digesa pertimbang gaji, skim pensyarah dalam Bajet 2020Kongres Persatuan Akademik Malaysia berkata peranan ahli akademik dalam era teknologi amat signifikan menerusi hasil kajian yang dijalankan. FMTNews

SyedSaddiq Ade budget lg ke Tanya je SyedSaddiq Buat ape kasi idea same PH? Soh pikir sendri la SyedSaddiq YB, may I propose that you allow a tax break for youths that use their income to start a business. Can you imagine if youths not only get jobs, but become business owners and create jobs? SyedSaddiq If gst make a come back, pls make it at lower rate.

SyedSaddiq KJ dah FedDup Semua Tong Kosong aja...sembang kuat! Ini buktikan BN bkn pembangkang yg efektif. Tak berfungsi sbg check and balance. No expertise They all are busy defending the court cases no time for budget. Berbahasa biar berpada apa erti tampil atau humpil Siapa terpanggil utusan punya idea disini

Pakar jangka tak banyak 'ole-ole' menarik dalam Bajet 2020Ini disebabkan kekangan kewangan oleh kerajaan dan keadaan ekonomi yang suram. FMTNews Iyo lah kita lihat Jumaat ni.

Golongan M40 mahu beban mereka dikurangkan dalam Bajet 2020 | The Malaysian InsightRamai yang terbeban dengan kos sara hidup tetapi tidak layak mendapat sebarang bantuan.

Livestock breeders hope to be included in Budget 2020 | Malay MailTUMPAT, Oct 7 — Livestock sector operators hope the government does not ignore the needs of this group in Budget 2020 which will be tabled this Friday, by increasing the existing aid. Laguna Sri Tujuh Fish Farmers’ Association chairman, Mohd Saifullah Che Mat expects the government to evaluate... The Budget 2020 should made Malaysia Great Again.

2020 Budget: 'Review VoA to enhance VMY2020 promotions'KUALA LUMPUR: The government has been urged to review the implementation of visa on arrival (VoA) for Chinese and Indian tourists in the 2020 Budget to increase the arrival of visitors in conjunction with the Visit Malaysia Year 2020 (VMY2020).

Belanjawan 2020: Minta kaji semula VOAKERAJAAN disaran mengkaji semula pelaksanaan visa semasa ketibaan (VoA) bagi pelancong China dan India dalam Belanjawan 2020 bagi meningkatkan kehadiran lebih ramai pengunjung sempena Tahun Melawat Malaysia 2020 (TMM2020). Kurang bersetuju. Kemasukan pelancong dr negara2 tersebut wajar disusahkan sbb mereka ni klu overstay, dr paras rupa susah utk dibezakan dgn penduduk tempatan. Jika dipermudahkan maka bilangan ini akan mudah bertmbh. Nk bg senang lg..heran

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

10 October 2019, Thursday News

Previous news

Germany shooting livestreamed despite efforts by tech firms

Next news

Turki serang Kurdis di Syria, PBB panggil mesyuarat khas
Previous news Next news