Rap, 'Black', 'Anak', 'Black Hanifah', 'Pkp', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Rap, 'Black'

Black sabar dengan kerenah anak

#rap Black Hanifah menyeru supaya semua ibu bapa supaya bersabar melayan kerenah anak-anak sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung ketika ini

9/4/2020 10:21:00 AM

rap Black Hanifah menyeru supaya semua ibu bapa supaya bersabar melayan kerenah anak-anak sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung ketika ini

PENYANYI Black Hanifah menyeru supaya semua ibu bapa supaya bersabar melayan kerenah anak-anak sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung ketika ini.

"Kalau anak kita ada banyak kerenah sekali pun, jika boleh layan dengan sebaik mungkin dan elakkan daripada memukul mereka."Saya yang ada dua anak ini pun kadang-kadang tergugat juga kesabaran, tapi saya faham kerana mereka pun tak dapat nak keluar rumah dan banyak perkara yang terpaksa mereka adaptasikan di dalam rumah," katanya kepada Harian Metro.

Exams amid the olives for students in coronavirus Italy TAR UC gets RM58mil allocation in reversal of Pakatan policy, says Wee PH ramps up psy-war, claiming 'numbers' to present to Agong

Black juga melahirkan rasa hormat kepada mereka yang memiliki anak ramai dan tinggal dalam satu rumah sepanjang PKP berlangsung."Ini baru dua. Bayangkan keluarga yang ada ramai anak, mesti lagi banyak kerenah dan tentunya, mereka perlu lebih banyak bersabar.

"Apabila kita ada dengan anak sepanjang masa, barulah kita nampak kerenah sebenar anak kita. Ini masanya untuk kita kenal perangai anak-anak kita."Kita pun sebagai ibu bapa kadang-kadang rasa tertekan juga kerana tak dapat melakukan aktiviti di luar rumah. Tapi, jangan sampai kita lepaskan tekanan kita kepada anak-anak kita pula," katanya.

Black memiliki dua anak iaitu Khaleef Dayyan dan Rindu Dayyana, hasil perkahwinannya dengan isteri, Naquia Yasirah.Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 9 April 2020 @ 3:17 PM Read more: Harian Metro »

Buat baik berpada-pada artis undian artissampah Tau dah lama benda ni Kau siapa. Beriya2 sgt. Sabar dgn prangai artis lg mncabar....cb Bru sedorr😁 Oh Cukup makan tak tu Jgn smpi kami boikot Metro pulak. drpd aku beli paper ada muka makhluk ni, baik aku beli roti Gardenia... Topik sampah! Style la black ni 😂👌🏻

Lorll... Baru berapa anak.. Relakslah... Huhu Kan elok mcm ni Ko x yah nk menyeru sgt la, setakat nasihat camni, pak man ajk penduduk kawasan aku dah bagitau lama dah Mmg penat jaga kerenah anak2 musim pkp..Mental dan fizikal haha.. Ibu bapa: Rohingyaa ke ni La.. Orang semua dah tahulah..bukan sebab dia sowang jee.. Jelik aku tgok.. Hahahhaha

Ko dh knp Kenapa ye? Dia dah lama ke jaga anak? Dah berapa puluh tahun? Kitorang ni ha tgh bersabar ngan ko. Choooiii HM nk kasi up rating ke Org malaysia dah penat layan karenah awak dan kawan2 awak sibuk plak nak tunjuk prihatin... aku tau la jaga anak aku... kenapa ko x pandai jaga anak ke. Nnt la saya sampaikan pada keturunan sy ye black sheep

🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ next.. Tiada berita lain, selain ni ke? Perghh.. Masuk berita.. Dasyat Hahahahah kamu suka buat pasal ..jgn buat story pasal black ni tahun ni...kang kene kecam astu? benda do mak aku pun boleh ckp benda ni AHAHAHAHAHAHAHA Seruan tu maksudnye terbalik tuu... ROTANKAN JER! semak laa dy ni..

Rohingya buat come back Suruh sabar utk PKP ni je ke Hbs PKP x yah sabar.. Mcm tu ke mcm tu ke.. artis ada sabar khusus tak? Ada ke netizen nk dngar setelah kau kecam diorg.. siapa dia ni Saya menyeru supaya anda semua bersabar dengan kerenah Black Hanifah. Ingat bersabah karenah nitizen Tengah cuci nama Lupa

Tk de cite lain ke? Ramai lg artis veteren yg susah ptt disiarkan agar dapat pertolongan daripada netizen.. ni balik² cite budak legam ni... Si hitam lupa asal usulnya. Tak padan dgn itam Sapa dia ni, aku tak kenal dia. Kena banyak bersabar dgan karenah artis malaysia Sabor ajelah dgn berita artis Malaysia ni

Poooooooodahhhhh budak itam mmg camni kot...kulit tebal...tgk lah ali x puteh tu, lom sejuk kes dia, dah meroyan smule.. Diam lah budak hitam. Takyah nak cari publisiti sampah lah Macamlah kau je pandai jaga anak ptuikkkk Saya menyeru semua kucing supaya bersabar melayan kerenah tuannya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung ketika ini

Nasihat ini sangat berguna. Sila masukkan dalam policy tatacara PKP. Harap ada kelonggaran unt pelajar ipt n kolej dpt balek berpuasa n raya bersama kluarga...suami isteri yg terperangkap dgn pkp dpt pulang kerumah asan...yg dh tinggal rumah lama...boleh balek semula Kerenah virus Kami semua pon tgh sabar je ngn ko ni.

Nasib baik... Org tu suruh buang TV.. kalau x HP aku pun aku buang.. 😂🤣😂🤣 Faham tu, menteri polis frontliners pun sama banyak sabar dengan rakyat yang tak faham bahasa still keluar rumah. Mmg la dia sabar..., ank dia kan tu...xkan org lain pulak kna layan..ckup la bapaknyaa metro ni nak jadi sampah jugak ke? kenapa beritakan benda tak releven macam ni?

Tiada siapa : “.....” Harian Metro: “Black kata sabar” Semak gila budak Rohingnya sekor nie. Tayah nk nasihat orgla... Dah isi borg lum Xde muka lain ke? Hilang mood trs Ada ke parents yang tak sabar dengan anak2 dorang Takyah acah bagus boleh Nothing you can do to fix your previous shit, so just shut the f up. Tengok kau pun dah meluat, anjing munafik.

“Anak2 menyeru supaya semua ibu bapa supaya bersabar melayan kerenah black hanifah” Saya sabar dengan harian metro. Tetiba lak muncul menasihat org .. huhu Saya anak tak Ada, Kucing Ada ler.. sembaaaangg... kau siapa? nak ajar orang.😄 Nape lah Metro ni dok citer lg psal Black nih, citer org lain x de ker.

Mode change terus bila nampak twit dia ni... Sy ok je. Habis siapa nk bersabar dengan kerenah black? poyo lah ko ni black...nak tukar topik la tewwww.... Ok je jaga ank, klu blh nak tambah lagi ank 😂😂😂 Lagi sabar dirini dngr statements hang dulu hahah cm gampang Xda lagi kes ibubapa dera anak masa PKP nie. Pandai nak ubah topik kau nie black

Org lain semua dah tak sabar dngn anak, bagus kamu ye black

Australian police seize black box in raid on virus-hit cruise ship | The Malaysian InsightIt’s part of an investigation after thousands disembarked and 15 died of the virus.

Aussie police take 'black box' off cruise ship in coronavirus homicide probeCORONAVIRS | About 400 passengers of Ruby Princess have tested positive for Covid-19 and 15 died.

Australian police take 'black box' off cruise ship in Covid-19 homicide probe | Malay MailSYDNEY, April 9 — Australian police have spoken to the captain of a cruise ship which disembarked hundreds of passengers infected with the coronavirus in Sydney, as part of a homicide investigation into the country's deadliest single source of infection. The Ruby Princess owned by Carnival Corp...

PKP masa terbaik tingkat kemahiran kakitangan, kata agensiPengarah ManpowerGroup, Sam Haggaq berkata majikan mesti mempunyai tenaga kerja yang boleh menyesuaikan diri dengan perubahan. FMTNews PKP Covid19

Sabah mula laksana 5% cukai jualan ke atas produk petroleumKerajaan negeri berkata, keputusan itu dibuat bulan lalu dengan mendapat respons baik daripada syarikat minyak. FMTNews ShafieApdal

Sepang, Kota Samarahan kini zon merah Covid-19Sepang kini mempunyai 46 kes, manakala Kota Samarahan dengan 42 kes. FMTNews Sepang Covid19