News, Malaysia, Kuala Lumpur, Polıs, Basikal, Lebuh Raya, Penunggang, Berita, Jspt

News, Malaysia

Berbasikal di lebuh raya, boleh didenda hingga RM5,000, penjara 12 bulan | Harian Metro

#kualalumpur Polis Diraja Malaysia melarang sebarang aktiviti berbasikal di lebuh raya tanpa kebenaran pihaknya dan LLM.

17/10/2021 12:18:00 PM

kualalumpur Polis Diraja Malaysia melarang sebarang aktiviti berbasikal di lebuh raya tanpa kebenaran pihaknya dan LLM.

Kuala Lumpur : Polis Diraja Malaysia melarang sebarang aktiviti berbasikal di lebuh raya tanpa kebenaran pihaknya dan Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Read more: Harian Metro »

Any decision to ground Hawk 108 fighter jets to be determined by Armed Forces, RMAF chiefs, says Hishammuddin

MELAKA: Any decision to ground the use of Hawk 108 air fighter jets following the aircraft crash in Penang will be determined by the Armed Forces and Royal Malaysian Air Force (RMAF) chiefs, says Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Denda lah bawak pun macam bodoh konon nak hidup sihat.. kalau dah bodoh tak guna jugak hidup sihat tapi otak tak berfungsi RajaMohdShahrim Alhamdulilah tunmuhdshah berbasikal x salah..yang salah bila kau berbasikal macam sekrombongan lembu nak masok kandang kat higway..kami yg kereta ni sempat brake xpe..kalau lori treler tu 18 tayar tu…naya jadi daging cincang

saman perabeh. aku nak motong time bawak kereta pun serba salah, boleh lagi ajak bersembang dkt jalan raya. matilanak. Menyemak ja puak2 kayuh basikal ni...rasa macam nak stop dan pi maki 'hangpa tadak kerja lain' ka ? Aku cuma takut depa reply 'tadak' :-) Orang asing tak tahu undang2 berbasikal inikan Mereka bebas berbasikal di negara sendirikan Tolong pastikan pelawat faham undang2 berbasikal. Ada kawan kpd kawan saya yg mati di Malaysia, semasa berbasikal, selepas selamat berbasikal di China. PDRMsia_Trafik PDRMsia

Bagus lah bukan ape nyawa x boleh beli kat shoppe main bukan sbb nak sihat tapi nak menunjuk. sbb tgok yg naik tak fit pun didkfk Mari datang melaka, ada laluan basikal kat highway... Tapi dah padam rasanya🤔 This is something logic and those dumbs still acting like speedster on the highway. They are causing all the unnecessary dangers for the traffic users. If u want to ride bicycle, ride in ur bicycle lane or stadium. The highway is not for u.

Lancau jela.

Polis pantau lebuh raya dengan Op Lancar, Op Had Laju - Utusan DigitalPolis pantau lebuh raya dengan Op Lancar, Op Had Laju

Mmg mnyushkn la puak2 ni,.. Highway faderal setiap pagi ade je geng2 ni :) sila2 la PDRMsia LLMinfotrafik pantau dan ambil tindakan ✌ famiazmie 🤣 amirhazmanishak Bagus 👍🏻 Kat mana boleh report Kalau tak silap jalan kaki pun tak boleh kat lebuh raya... Haramkan aktiviti berbasikal atas jalan. Menyusahkan pengguna jalan raya lain. Membahayakan nyawa.

A winning JCXKXKXKX! bengong tak paham bahasa aziekuchiki Takpayah kebenaran. Larang terus je

Polis adakan 'snap check' di sempadan negeri ke Cameron Highlands - Utusan DigitalDalam pada itu mengulas mengenai keadaan lalu lintas di Cameron Highlands, beliau memberitahu, aliran trafik terkawal meskipun terdapat sedikit pertambahan kenderaan.

Agreed 👍 cause highway is not meant for cycling Maaf tumpg 😍casing lawa2 n limited and rare design here! Nak tgk full price Bole ke ig lovelystuffs.coco! ❤️ IPhone and android available 😘 semua lawa2 and quality 100% baik! Bole ws utk order! Rt la utk rezeki kita sempena Covid ni Sokong bagi kompaun terus PDRMsia kepada penunggang basikal yang ingkar. Kompaun tu murah aje compare harga basikal tu.

Pergi kayuh dlm hutan tu la , off-road baru manteb Denda 3x ganda mengikut harga basikal yang dibeli. Lesen blacklist. Dah ada basikal kan, buat apa nak lesen? Kayuh jela balik kampung freedayasl Ok larang jugak dkt tgh2 jalan raya xtentu hala especially bila jalan basikal dh ada elok dekat tepi jalan tu

yg pompuan pn gedik dgn skirt chubbynya pakai skirt mantul sana sini eaww Mcm2 lah buat undang2. Undang org yg bawa lori, bawa kereta, bawa motor macam seolah tiada hari esok bagaimana? Newbi basikal ni, pun silalah belajar cara2 menunggang dengan berhemah. Kadang rasa nak piat bagi sekolah masing2. Sebab penunggang tak berhemah habis terpalit semua.

Elok tangkap je jenis bangsat menyusahkan org mcm tu Bbbilllyyyyy

Laporan polis terhadap golongan anti vaksin diteliti - Utusan DigitalKatanya, kumpulan itu terus menyebarkan berita palsu, mengancam kesihatan awam dan menjengkelkan.

dekat lebuh raya tu la yang banyaknya.. Yg acah2 kena kejar paparazzi tu x mo nasihat ke? Lol terpaling basikalzzz Xpyh main basikal dtmpt yg xda laluan basikal..berbahaya..dh la bawak basikal ketengah ketepi .kang xmemasal kne gilis lori.. bilwtf Bukan hari tu dah diuar uarkan ke tidak boleh berbasikal di lebuh raya?

Selain daripada wajib pasang loceng, wajibkan pemasangan cermin sisi disebelah kanan dan kiri. Lebih elok wajibkan juga pasang bakul kat depan Kalau betul berani...main downhill la. kecuali ? Kecuali menteri Sebab tu aku main mtb..main kat offroad

Polis Kuantan tubuh pasukan pemantau SOP | The Malaysian InsightPemantauan dilakukan di kawasan tumpuan seperti tempat pelancongan, riadah dan premis perniagaan.

Polis siasat 2 individu disyaki antivaksin | The Malaysian InsightMereka antara lain kait kematian murid sekolah dan guru akibat suntikan vaksin.

KDN bincang isu gaji polis - PM | Harian MetroBera: Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan membincangkan isu gaji pegawai dan anggota polis dengan kementerian dan agensi berkaitan, kerana ia memerlukan kajian lebih menyeluruh, kata Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. Hebat parlimen Bera dibawah perdana menteri IsmailSabri60 atau MailLombong nampak 'peningkatan' drastik. Hati-hati rakyat memerhati. Bila mana pru15 akan datang semua 'kekayaan' ini akan dilenyapkan dan semua samseng dari BERSATU, PAS, UMNO akan dihalau dari Malaysia. Betul dah kene Kaji. Naikkan Gaji & Elaun Polis. Kenaikan setiap tahun juga perlu meningkat. Polis berhadapan dgn bahaya Nyawa dan keselamatan.