'Covid-19', 'Perintah Kawalan Pergerakan', 'Perintah Kawalan Pergeran'

'Covid-19', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Bekalan kondom berkurangan

#kualalumpur Dunia kekurangan bekalan kondom apabila pengeluar terbesar alat perlindungan itu menghentikan operasinya ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di Malaysia sejak minggu lalu.

28/3/2020 5:30:00 PM

kualalumpur Dunia kekurangan bekalan kondom apabila pengeluar terbesar alat perlindungan itu menghentikan operasinya ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di Malaysia sejak minggu lalu.

Kuala Lumpur: Dunia kekurangan bekalan kondom apabila pengeluar terbesar alat perlindungan itu menghentikan operasinya ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di Malaysia sejak minggu lalu.

Ia mengakibatkan berlaku pengurangan bekalan pasaran antarabangsa sebanyak 100 juta.Ketua Eksekutif Karex Bhd, Goh Miah Kiat berkata, syarikat berkenaan diberi kebenaran untuk memulakan kembali operasi pengeluaran Jumaat lalu.Namun katanya, mereka hanya beroperasi dengan kekuatan 50 peratus tenaga kerja di bawah pengecualian istimewa untuk industri kritikal.

Monyet bawa lari sampel ujian Covid-19 We never bought any Israeli spyware, says MACC Dr Zulkifli bersedia teliti isu arak

“Ia mengambil masa untuk membuka kilang dan kami akan berjuang memenuhi permintaan dengan kadar kapasiti separuh.“Kami akan melihat pengurangan di seluruh dunia yang mana ia menjadi ketakutan,” katanya.Menurut Goh, kebimbangannya kini terarah kepada kebanyakan program kemanusiaan di Afrika.

“Pengurangan ini tidak hanya berlaku untuk dua minggu atau sebulan. Ia boleh berlanjutan hingga berbulan-bulan,” katanya.Katanya, suka atau tidak permintaan kondom masih tinggi kerana ia satu keperluan penting untuk dimiliki. Read more: Harian Metro »

I just pass by... A short reminder's Macam tu ramai2 pakai condom jadikan glove tiap jari Ya Allah, pe benda ni 😌🤣 Ini bermakna, lg 9 bulan akan terjadinya fenomena baby bloom🤭 Owh baru ku tahu malaysia pengeluar terbesar kondom alamak.. confirm la ramai baby akan lahir pada bulan 12 nanti.. 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️ shot luar pleaseeee.. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Barulah dunia tahu sumbangan Malaysia kepada dunia... Hahaha.. Pakai sarung tangan pun boleh 😂😂 Tak kesahlah...apa yang kita nak tahu ialah agar metro boleh keluarkan berita yang Malaysia tidak akan kekurangan bekalan makanan dlam masa PKP INI.. Takpalah lps abis wabak Covid19 nnt, pakat beranaklah ramai², apa yg ssh sgt..lani PKP kan..

Banyak lagi alternatif lain selain guna kondom 🤭 aduhh Halah halah halahh Ooo...baru hari ni aku tau!🤣🤣🤣🤣 Orang tak cukup bekalan facemask ini kondom!🤣🤣🤣🤣 Peh ade juga yang Mesia cempien apa punya berita daaa,dah xda bahan lain ka nk bagi laku org nk tahu pekembangan malaysia.. kesihatan rakyat bukan pasal kondom lahanat

Mereka patut tukar pengeluaran kepada sarung tangan plastik yang amat di perlukan dalam masa wabak Covid 19 ini. semua pasangan di sarankan guna alat pencegahan kehamilan yang lain selain kondom di waktu wabak penyakit. ? pakai jer la balloon kalau terdesak Kalau kilang raja ad lagi msti bekalan kondom cukup.

amende pulak disabitkan ke kondom ni..adui🤣 Suh duk rumah nk elak positive covid... Sekali bini positive lain 🤮 Ambil gelang getah saja ikat. mswafiq Tak sedap pakai kondom😀😀 Betul la tu 😅 Hahaa benda ni pon masuk berita ka 😂😂😂 kejap.. kepala mana nak tutup sebenarnya ni.? Ni mesti gay2 dial perabis.

abis musim, baby overload nanti 😅🤣 Guna stoking ajalah Ni nk cite musim pkp asyik dok lekat laki bini kat umah la ni ye... Laris jgk Tambah satu lgi golongan batak..sebelum nie batak roti..🤣 Komfirm 9 bulan lagi ramai masul ward bersalin ni.. 😌 What yg ramai gelak2 dgn yg kata tak penting mesti tak tau

Kena rehat dululh.. untuk mengelakkan wad bersalin penuh 9 bln akan datang pembenihan tanpa sekatan dan kawalan pun boleh menjana kewujudan B40 yg lebih ramai.. camne permintaan banyak utk getah tapi lateks harga rm1.80/sekilo... cuba jelaskan dekat aku. ak terkesima!! sel sel otak aku tepu. gomen suruh buat kerja kat rumah bukan kerjakan isteri 😂

Yall, sometimes we need some fun news to make us less panic but serious ar 😂😂😂. Tak boleh blah news ni aku baca tengah malam. Objektif berita ini utk apa? Nak pesan semua org yg bosan kat rumah masa ini jgn fikir2 pasal 'tu' ke? Nasib dah beli awal momioaks dh boleh lah tu kerja balik firdausazizi08 kau selalu beli borong terus kan

Berita xkena masa🤣🤣🤣....walaupon kondom Essential Industry dimusim2 covid ni...hahahah OMG perlu sgt ke utk ade hubungan during this MCO..owhh bnde tk penting pon... ohhh habissss. Baru igt nak beli cash bila kerja nanti. Terpaksa beli rumah jenis lain lah pulak Yg +ve tlg lockd0wn napsu serakah juga . Sakit² pun ada juga yg nak berjimak .

Aku agak, lepas covid19 ni hospital penuh dgn para ibu2 nak buat medical check up pula. Maka umat Nabi Muhammad pun bertambah. farzannar ni soalan aku hari tu nohhh... 🤔🤣 aduhh Oh.. that explained the coronavirus at 🇲🇾 in a different light MuslimCountry nk kondom wat pe..kalo dh berkurung kat umah...

Wak pelik bkpo gak..bndo buleh sembur kot luar🙄😏 afqhfatin hmmm Ada hikmahnya...activity persundalan haram pun berkubur Baru tau Malaysia pengeluar kondom dan sarung tangan terbesar di dunia..hahaha amende punya news ni 🤣 Hiv pun meningkat😂 Ape kaitan dgn virus ? AWATNINews sebab tu dah ramai pakai VPN skrg

Dgn keadaan COVID-19 dok tengah merebak bekalan kondom pulak yg menjadi isu nya.. Oh nooooo Dr buat kondom knp x tukar wat sarung tgn? Boleh cr content lain kot yg lbh penting Pembelian panik kondom akan berlaku gais oh 😂 Aiyooo ini pon nk citer ke alahai bukan pnting pun 😔✊ Ok, Malaysia merupakan pengeluar kondom utama dunia.

Tak kan la ini berita penting? Suruh depa buat sarung tangan... Lebih baik industri yang guna benda ni pun dah berkurangan kot Apo kejadah laa aih Wtf? Serius la? Hahahah ingat glove ke apa? Ok. So adakah kita akan melihat rakyat akan serbu panik membeli produk ini? Apa funtion benda ni ketika coronavirusSaya tak faham🤨🤨

HAHAHAHAHAHAHAHAHAA TAKPAYAH PAKAI KONDOM. HABIS CERITA

Coalition calls for postponement of Kuala Langat Forest Reserve degazettementCORONAVIRUS | Dept of Orang Asli Development also suspended visits to Orang Asli villages, says Coalition chief Leela Panikkar. Selangor keep God-given treasures. Stop degazettement of Forest Reserves.. You can find another way.

Ambil kira logistik sebagai perkhidmatan perlu, kata pakar ekonomiPerintah kawalan pergerakan Covid-19 memberi kesan ke atas bekalan tenaga kerja. FMTNews Covid19 ya. tanpa logistik, barangan keperluan tidak akan sampai kpd pengguna. mereka juga berhadapan risiko tinggi jangkitan virus.

Tiada perintah berkurung, jelas Ismail Sabri | The Malaysian InsightPerintah kawalan pergerakan lebih ketat masih benarkan orang ramai mendapatkan bekalan makanan pada waktu tertentu, katanya, menafikan mesej yang tersebar sejak beberapa hari lalu.

Penduduk dalam PKPD terima stok makanansimpangrenggam SERAMAI 1,044 keluarga di kawasan tertakluk Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) sudah menerima bekalan makanan asas yang diagihkan sejak semalam.

Agih 10,000 bungkus rotiISU kekurangan bekalan roti berikutan permintaan meningkat secara mendadak susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mendorong Roti Fuji Bakery Terengganu menyumbangkan lebih 10,000 bungkus roti kepada penduduk di negeri itu.

Padi Rescue seru kerajaan tambah bekalan beras ketika krisis Covid-19Padi Rescue berkata bekalan beras mesti bertahan selama 6 bulan hingga setahun dengan ramalan kemelesetan ekonomi pasca Covid-19 seluruh dunia. FMTNews Covid19 PadiRescue