Rap, 'Baru Umur 12 Tahun', 'Alyssa Dah Dapat Beli Toyota Vellfire'

Rap, 'Baru Umur 12 Tahun'

Baru umur 12 tahun, Alyssa dah dapat beli Toyota Vellfire

PENYANYI dan pelakon cilik terkenal, Aryanna Alyssa Dezek yang memuat naik video lagu ‘cover’ di YouTube sejak berusia empat tahun berjaya membeli kereta idamannya, Toyota Vellfire.

2/7/2020 11:39:00 AM

rap PENYANYI dan pelakon cilik terkenal, Aryanna Alyssa Dezek yang memuat naik video lagu 'cover' di YouTube sejak berusia empat tahun berjaya membeli kereta idamannya, Toyota Vellfire.

PENYANYI dan pelakon cilik terkenal, Aryanna Alyssa Dezek yang memuat naik video lagu ‘cover’ di YouTube sejak berusia empat tahun berjaya membeli kereta idamannya, Toyota Vellfire.

[email protected]PENYANYI dan pelakon cilik terkenal, Aryanna Alyssa Dezek yang memuat naik video lagu 'cover' di YouTube sejak berusia empat tahun berjaya membeli kereta idamannya, Toyota Vellfire.Alyssa ketika ditemui Harian Metro berkata, dia tidak menyangka video yang dimuat naik di saluran YouTube miliknya membolehkan dia memiliki sebuah kereta pada usia 12 tahun.

Zafrul reiterates Tabung Harapan funds used to service 1MDB debt Kerajaan pertimbang wajibkan latihan kebakaran di pusat tahfiz Speaker tangguh sidang ketika YB 'bergasak'

"Tak sangka juga budak yang baru berusia 12 tahun macam saya, sudah berjaya membeli sebuah kereta hasil duit yang diperoleh daripada saluran YouTube"Saya sangat gembira apabila dapat membeli kereta idaman ini sekali gus boleh digunakan untuk tujuan kerja dan berkongsi kesenangan dengan keluarga. Lagipun, saya ingin menghargai diri selepas bekerja keras.

"Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada peminat yang bukan saja berada di Malaysia tetapi di Indonesia, Singapura, Brunei dan Filipina. Tanpa sokongan anda tak mungkin YouTube saya berjaya sampai ke tahap ini dan memiliki lebih 3 juta langganan. YouTube juga membantu menghubungkan saya dengan peminat di beberapa negara Asia.

"Malah single terbaharu saya berjudul Lagu Untuk Kamu sudah berjaya ditonton sebanyak 56 juta selain ada video-video lain yang berjaya mendapat jutaan tontonan," katanya.Alyssa mampu membeli kereta mewah itu yang dianggarkan berharga lebih RM250,000.

Menurut Alyssa, dia berharap kejayaan saluran YouTube miliknya dapat memberi inspirasi kepada orang luar terutama kanak-kanak yang sebaya dengannya."Saya harap kejayaan ini dapat memberi inspirasi kepada semua kanak-kanak. Bayangkan di usia 12 tahun ini, saya boleh beli kereta sendiri.

"Apa yang dimiliki ini bukan nak menunjuk, tapi saya ingin beritahu kepada semua orang bahawa kita mampu mencapai apa yang diinginkan. Cuma perlu berusaha untuk mencapainya."Setiap orang boleh cuba dan lhasilkan video yang berfaedah dan kreatif. Buatlah video yang boleh menarik perhatian penonton," katanya.

Tambah Alyssa lagi, dia berterima kasih kepada ibunya, Suzanne Desek kerana sudah mendaftar saluran itu sejak lapan tahun lalu."Mulanya ibu yang mencadangkan video nyanyian saya dimuat naik di YouTube kerana boleh menyimpan segala kenangan."Sejak memulakan saluran itu pada tahun 2012, banyak video dimuat naik menjadi tular seperti lagu Kun Anta yang dinyanyikan semula hingga penyanyi asal ingin bertemu dengan saya ketika dia datang ke Malaysia tidak lama dulu.

Khas buatmu Tunku Azizah 'Tengok dulu, baru nilai' Murid daif tukar pelitup muka selepas tiga hari guna

"Malah perkongsian saya bermain ukulele seawal umur empat tahun pun turut menarik perhatian penonton di saluran YouTube itu," katanya.Difahamkan Alyssa adalah selebriti pertama yang menduduki carta paling tinggi dilanggan di YouTube Malaysia berbanding selebriti solo lain.

#kw AlyssaArtikel ini disiarkan pada : Khamis, 2 Julai 2020 @ 4:22 PM Read more: Harian Metro »

Suzuki Across SUV based on Toyota RAV4: 75km all-electric rangeLONDON: Suzuki has launched its new 2.5-litre Across plug-in hybrid SUV, with a E-Four electronic 4x4 system and an all-electric driving range of 75km. The Across is the first model from the Toyota-Suzuki joint venture, and based on the Toyota RAV4. Sales will start in autumn of 2020 in Europe. Exterior highlights include LED headlamps with a bi-beam projector (combining low and high beams), LED daytime running lights and 19-inch alloy wheels. The interior was designed to evoke a sense of comfort, and features soft padding on the dashboard and door trims, and a 9-inch touchscreen display that works with Apple CarPlay, Android Auto and MirrorL...

Tolling with the Toyota RAV4 2.5In 1984, Toyota created an entirely new market with the introduction of the RAV4 compact sports utility vehicle (SUV) that managed to sell more than two million units globally. Today, the fifth-generation RAV4 is back after a 13-year hiatus with bigger offerings that's been bundled with a bolder, more chiselled look. The last RAV4 sold in Malaysia was in 2006 and from 2007 onwards the third and fourth-generation RAV4 never made it to our shores. Recently launched, the new RAV4 has two variants - a 2.0 and 2.5-litre engines, which have been priced on-the-road without insurance at RM196,436 and RM215,665 respectively. The prices mentioned takes...

Beli Toyota di Lazada dan ShopeeVroom UMW Toyota Motor (UMWT) kini menawarkan model-model terpilih Toyota secara atas talian melalui dua platform e-dagang popular iaitu Lazada dan Shopee.

UMW Toyota opens flagship stores on Lazada and ShopeeSHAH ALAM: UMW Toyota Motor has opened an online store at two of Malaysia’s popular e-commerce platforms - Lazada and Shopee, where car buyers can find special deals on selected models. “As online shopping is now part of daily life, UMW Toyota Motor is also establishing a presence on the popular e-commerce platforms of Lazada Malaysia and Shopee with the Toyota Flagship Stores,' said UMW Toyota Motor president Ravindran K. Ravindran added that the company wants to make it easier for customers to buy a Toyota vehicle with great money-saving deals. The introduction of the online stores on Lazada and Shoppee follows the earlier introduction of t...

Suka nak datang sekolahkualanerus 'GEMBIRA dapat hadir ke sekolah kerana lama dah tak datang, dapat jumpa kawan-kawan dan cikgu. Saya juga dapat belajar dengan cikgu.'

Sasar 3,000 unit rakSYARIKAT pertukangan kayu, Kawood menyasar menghasilkan sehingga 3,000 unit rak pelbagai jenis dalam tempoh sebulan menjelang akhir tahun ini jika hasrat untuk beroperasi di kilang lebih besar dapat direalisasikan.