Ali minta maaf secara terbuka pada kakak ipar

'Abam', 'Ali Puteh'

PELAWAK Ali Puteh meminta maaf secara terbuka kepada kakak iparnya, Siti Nurhidayah Mohd Ali di atas keterlanjuran memuat naik status kasar terhadap wanita itu, baru-baru ini.

'Abam', 'Ali Puteh'

2/21/2020

kualalumpur PELAWAK Ali Puteh meminta maaf secara terbuka kepada kakak iparnya, Siti Nurhidayah Mohd Ali yang Allahyarham Abam Bocey di atas keterlanjuran memuat naik status kasar terhadap wanita itu, baru-baru ini.

PELAWAK Ali Puteh meminta maaf secara terbuka kepada kakak iparnya, Siti Nurhidayah Mohd Ali di atas keterlanjuran memuat naik status kasar terhadap wanita itu, baru-baru ini.

Ali turut merancang mengadakan pertemuan tertutup antara keluarganya dan pihak keluarga Nurhidayah bagi menyelesaikan kemelut yang tercetus serta tidak mahu memanjangkan isu berkenaan. “Kepada Nurhidayah, apa yang saya katakan di laman sosial itu sudah saya tarik balik. Saya sanggup meminta-maaf secara terbuka. Ia berikutan, apabila kita manusia berada dalam sifat amarah, benda itu pasti keluar. “Saya juga merancang untuk berjumpa mereka, tetapi abang Nurhidayah memberitahu dalam keadaan sekarang tidak boleh hadir dan tak mengapalah. “Saya sudah cakap kepada ibu saya, kalau sekiranya jadi lebih teruk seperti sekarang, kami akan kumpul semua sedekah yang orang beri dan saya sendiri akan serahkannya kepada kakak ipar. “Saya juga akan pergi buat permohonan maaf antara keluarga kami tanpa memanggil media. Sebab ini silaturahim agama, kami dipisahkan hanya disebabkan seorang insan hebat yang dibanggakan sebab bersedekah,” katanya pada sidang media diadakan hari ini. Sebelum ini, Ali dikata mengeluarkan kata kasar kepada Nurhidayah kerana terasa hati dengan kenyataan kakak iparnya itu pada temu bual secara langsung di Instagram usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri. Menerusi temu bual berkenaan, Nurhidayah memaklumkan terdapat beberapa kekangan yang dihadapinya selepas kematian suaminya Abam, membabitkan harta peninggalan termasuk kereta yang didakwa diuruspihak keluarga Abam. Disebabkan video dan kenyataan dibuat Nurhidayah yang tular, Ali memuat naik status yang menggambarkan perasaan terkilan terhadap kakak iparnya. Selain, Ali turut memuat naik status ditujukan kepada Aliff Syukri yang dianggap mengambil kesempatan dalam situasi dihadapi keluarganya. Berita berkaitan Read more: Harian Metro

Boleh maaf tapi tak boleh lupa.Sorry Ali. Bangang.... Dah kemaruk mamat ni Biarlah nama kumpulan sama dgn hati Asal warna kulit tidak sama kaler dgn hati Kata nak jumpa ni buat PC pulak malu ke nk jumpa Sedih arwah abam klu dpt dgr kau panggil isteri dia tu ‘balu’. Panggil ‘kakak’ kan lebih manis. Kan dh minta maaf...Buktikan kata2 di mulut & isi hati selari...dgn hati yg ikhlas bukan semata2 membela statement terdahulu. Kadang2 lagi byk ckp lagi byk silap .

Mohon media & netizen semua berhenti ulas isu seperti ini. Sudah-sudahlah. Urusan dalam keluarga tak perlu orang luar tahu. Banyakkan berdoa pada yang telah pergi. Kita yang masih hidup, kena beramal nak bawa bekal ke akhirat. Blom reda isu sajad..aliff pula jadi isu..aduyai Terlajak perahu bleh diundur,terlajak tamak ini padahnya.

Alhamdulillah.... Apa yg berlaku ni membuka mata sy... Lps ni sy kena amik tau semua benda berkaitan hak sebagai seorg isteri...

Ali Puteh terkilan kenyataan kakak iparPELAWAK yang juga adik kepada Allahyarham Abam Bocey, Ali Puteh terasa hati dengan kenyataan kakak iparnya yang juga balu Allahyarham Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali ketika ditemu bual secara langsung di Instagram usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri, semalam. Ikut hukum faraid la bro.. X boleh buka ayus_mahroji apa lagi? mai sini lah dtg HINA orang.. 😂😂😂

Can I advise you something? Biar kulit hitam jgn hati hitam Please lah ali. Jumpa depan2 minta maaf Kurangkan bercakap perihal orang lain. Banyakkan perbaiki diri. Alif x buat apa2 pun..putih yg melenting dulu.. Xpyh la nak buat PC bagai pon.. Kasi settle dieorg sudahla.. Diam2 sudah la.. Lagi dipermudahkan urusan.. Benda baik Allah akan bantu.. InsyaAllah..

At least dia berani minta maaf secara terbuka yg lain2 tu apa cite? Senyap jer mmg xde salah apa ke? hati hitam boleg tutup dgn jubah kecam org lain sendiri x nk ubah. eh..eh ehh... Salah ali sebab keluarkan perkataan tak sepatutnya dan dia dah mintak maaf. Jangan kita pulak yang menambah dosa mengata kt org. Lagi pun , hal keluarga orang jgn masuk campur lebih2 sangat.

Ali Puteh terkilan kenyataan kakak iparPELAWAK yang juga adik kepada Allahyarham Abam Bocey, Ali Puteh terasa hati dengan kenyataan kakak iparnya yang juga balu Allahyarham Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali ketika ditemu bual secara langsung di Instagram usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri, semalam. Ikut hukum faraid la bro.. X boleh buka ayus_mahroji apa lagi? mai sini lah dtg HINA orang.. 😂😂😂

Saya dan Dr M tidak perlu ditekan dalam isu peralihan kuasa PM, kata AnwarPeralihan kuasa itu mestilah dibuat secara tenang dan teratur. FMTNews TunM AnwarIbrahim

Jadi lebih terbuka kepada karya seni, kata Fuad | The Malaysian InsightPihak berkuasa juga perlu lebih mendekati seniman, tambahnya.

Peniaga Uptown Danau Kota mahu namakan 2 pihak, termasuk YB, dalam laporan SPRMPeniaga berkata, kos lebih RM2 juta untuk pembinaan tapak sementara Bazaria Wangsa Maju sangat meragukan, selain mendakwa ia dibuat tanpa melalui tender terbuka. FMTNews SPRM IWK

Palestinian envoy explains donations issue to Wisma Putra | The Malaysian InsightWalid Abu Ali claims donations by Malaysians for Al-Aqsa Mosque have not reached intended target. The amount of money the Muslim world had given to this small state, each and everyone of them should be a millionaire. Huge amount of money flown in for decades. Massive corruption. Money diverted to individual pockets and spent on lifestyle and real estate in Dubai and Europe while the ordinary people are kept hungry and angry to be subservient



Vivy Yusof mohon maaf

Hanya balas dengan emoji sedih

Bersih concerned over politicians plastering their faces on Covid-19 relief items

Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan

Politicians should halt their cheap publicity stunts

Terima kasih 'lembaga putih'

Mujahid: Catch Covid-19 and put in bottle? I don't know whether to laugh or cry

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

21 February 2020, Friday News

Previous news

'Datang minta maaf pada ibu saya'

Next news

Audit Forensik temui 7 kesalahan dalam pentadbiran lama Nafas | The Malaysian Insight
Pocong tolong jaga kampung 'Terima kasih bantu saya' Hadi appointed as special envoy to Middle East Susu tepung pun sudah memadai Hadi Duta Khas PM ke Timur Tengah Ketepatan kit ujian Covid-19 dari Korea 56.6 peratus Putrajaya appoints PAS’ Hadi Awang as ‘minister-level’ special envoy to Middle East | Malay Mail 'Bukan Facebook saya' - Erra Fazira Hadi appointed as PM's special envoy to Middle East Hulu Terengganu paling patuh PKP Shenzhen to ban eating of cats and dogs from May 1 Covid-19: Kes import sumbang gelombang ke-3?
Vivy Yusof mohon maaf Hanya balas dengan emoji sedih Bersih concerned over politicians plastering their faces on Covid-19 relief items Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan Politicians should halt their cheap publicity stunts Terima kasih 'lembaga putih' Mujahid: Catch Covid-19 and put in bottle? I don't know whether to laugh or cry 142 positif Covid-19, 108 discaj hari ini 'Saya bersyukur menjadi seorang muslim' - Williams Azmin, Ismail Sabri to chair special committee to balance MCO and economy Cadang tuduh wanita maki polis 'Lupakan bazar Ramadan' - Sultan Johor