General, Malaysia, Kuala Lumpur, Mahkamah, Zahid Hamidi, Rasuah, Berita, Amla, Pengubahan Wang Haram, Cbt, Cek, Tunaı, Hujah, #Bernama, Xnstp

General, Malaysia

Ahmad Zahid tidak sepatutnya didakwa atas tuduhan rasuah - Peguam | Harian Metro

#KualaLumpur Mahkamah Tinggi di sini diberitahu bahawa tiada bukti yang menunjukkan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melakukan sebarang salah laku membabitkan jutaan ringgit dana Yayasan Akalbudi (YAB).

21/9/2021 3:48:00 PM

KualaLumpur Mahkamah Tinggi di sini diberitahu bahawa tiada bukti yang menunjukkan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melakukan sebarang salah laku membabitkan jutaan ringgit dana Yayasan Akalbudi (YAB).

Kuala Lumpur : Mahkamah Tinggi di sini diberitahu bahawa tiada bukti yang menunjukkan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melakukan sebarang salah laku membabitkan jutaan ringgit dana Yayasan Akalbudi (YAB).

Read more: Harian Metro »

Alec Baldwin fired prop gun that killed cinematographer on film set

Cinematographer Halyna Hutchins was killed in an incident involving a prop gun on the set of 'Rust', an Alec Baldwin film that was shooting in New Mexico on Oct 21.

well play Buang masa Pura2 tekejut penat2 Peguam bela dia kan. Tak kan la nak cakap client dia bersalah. Memang mati2 la akan cakap tak salah hatta bersalah sekalipun. Istilah sedap sikit buat sumbangan amal Seperti yg telah Di duga...lepas mcm tu je..hurmmm.. Tak sabar nak tengok pembalasan dunia. Takda ke orang highlight balik yg alamat Yayasan akal budi tu bangunan pun takde? Kawasan kosong. Itu pun dah nampak fishy. Ke maklumat tu salah?

Mudahnya ye, sesape saje nak bg duit dekat org politik hanya tulis aje dekat cek, sumbangan politik terus jadi halal ye..? 🤔

Prosecution's own witness buried case against Ahmad Zahid with his testimony, High Court told KUALA LUMPUR : A witness 'singlehandedly buried' the prosecution's case against Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi by testifying that the RM6mil he gave was meant for charitable and political donations, the High Court heard. Aiya...sudah habis wayang Mimpi seorang lelaki bernama Muhammad Qasim adalah peringatan bagi umat Islam. Mimpinya meramalkan masa depan Islam yang hebat di dunia. Pengikutnya mengisytiharkannya sebagai Imam Mahdi. Adakah anda berfikir bahawa dia adalah calon yang tepat untuk Mahdi? 🤣🤣🤣

hahahah kepala butoh lah Sejak PM baru ni, cluster mahkamah semakin gembira… Peguam mana tu ? Peguambela Zahid yg cakapkan ? Suruh dia baca semula definisi 'rasuah' dlm akta tersebut. sumbangan, derma, hadiah, pemberian & seumpamanya pun boleh dianggapkan sebagai rasuah jika ada 'kepentingan' atau mengharapkan sesuatu imbalan balasan... 🤮

kat sini lepasss laaa. tnggu esok. rambut pun dah putih en. Open order untuk Nasi ayam . Semoga ada yang sudi support saya untuk jualan ini untuk teruskan hidup dengan anak anak 😔 Cod area selangor kl cas mengikut kawasan . Kalau ada yang nak infak pun dialukan , Nasi ayam RM7 . Mohon share 💕 Peguam bodoh nie nak kena sepak ke macam mana?

Pebenda yal 🤮🤮🤮 What the...

Lawyer: Ahmad Zahid should not be prosecuted for corruptionNo evidence of him committing any misconduct, his lawyer argues. Baloney spewing lawyer... True. Give him a Nobel peace award instead. Kan....bo True… Corruption is part and parcel of our daily life.

Plan to allow football fans back in stadiums submitted to NSC, says Ahmad Faizal KUALA LUMPUR : Football fans could be making a return to stadiums to watch matches again, says Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu. I was confused why isn’t people allowed to see their families despite all other things are allowed to reopen. I was confused DGHisham Khairykj HishammuddinH2O MKNJPM Muhammad Qasim telah melihat banyak mimpi di mana Allah dan Nabi Muhammad SAW menasihatinya untuk mengikuti jalan yang lurus dan perkara-perkara yang harus dia hindari. Semua mimpi ini mengesahkan mesej Al-Quran dan hadis. Dia adalah Imam Al-Mahdi! He probably thinks eating is a sports

Zahid did not appoint Datasonic for passport chip contract, says defence | The Malaysian InsightFormer DPM’s involvement limited to providing assistance, information to Finance Ministry, court told.

RM6 juta Datasonic kepada yayasan amal Zahid sumbangan politik, kata pembela | The Malaysian InsightTidak ada tuntutan atau permintaan “atau apa pun bentuk rayuan” yang telah dibuat oleh Ahmad Zahid, kata peguam pembela. yayasan tu wujud ke? 6 juta sumbangan yayasan x akal ni buat apa? Agenda dunia politik kotor.. Kepentingan peribadi lebih utama dari kepentingan negara.. Berlumba lumba merebut kuasa, Menabur janji janji kosong Hina menghina, Sudah menang Janji tinggal janji, Bersenang senang di dunia yg hanya sementara Diakhirat lebih lah akan binasa

No witness said money given to Zahid was bribe, lawyer argues | New Straits Times KUALA LUMPUR : Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi 's lawyers wrapped up their submissions in his corruption trial today, arguing that the Umno president had been charged even though it was clear that there was no evidence against him at all.