خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای در نشست خبری با رسانه‌ها:

۱۰۰ میلیون دلار از بودجه اشتغال را به مهارت اختصاص دهید/ سازمان فنی و حرفه‌ای باید در مبارزه با قاچاق کالا و مبارزه با مواد مخدر مشارکت کند

asdasd
کد خبر : ۸۳۳۰۲۸

علی اوسط هاشمی گفت: ایران و ایرانی پیشتاز مهارت است. به هر موزه‌ای که سر بزنید سرشار از آثار انسان‌های با مهارت است. خوشبختانه ایران سابقه مهارت قدیمی‌ای دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اوسط هاشمی (وزیر تعاون و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه اگر امروز کشور ما به‌عنوان جزیره امن شناخته می‌شود، حاصل برکات بودن بر دایره رحمت پیامبر(ص) است، گفت: باید عنصر تعامل برگرفته از توانمندی را در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گسترش دهیم. یک جامعه با مهارت است که می‌اندیشد و نقد می‌کند. مهارتِ مطالبه‌گری، انتقاد ،حکومت‌داری، مدیریت و ارتباطات یک دامنه وسیع دارد که فردِ دارای شایستگی در موقعیت‌ها و مسندهای مختلف استقرار می‌یابد.

وی با بیان اینکه امروز دست نیاز به رسانه‌ها دراز می‌کنیم تا حلقه وصل با جامعه در سخن گفتن با حکومت و ملت شود، تصریح کرد: نیازمند اندیشیدن مهارت هستیم تا وزن اجتماعی مهارت را در جامعه ارتقا ببخشیم. متاسفانه کمتر در جامعه از مهارت سخن گفته می‌شود. ارزش دانش و مهارت در دنباله‌دار بودن آن است و  هر فعلی که پایان ندارد، نیازمند جستجو است.

او ادامه داد: اساس کار ما این است که کشور نیازمند آموزش مهارت‌هایی است که در جهان تنولوژیک امروز لازم است و با سرعت زیادی حرکت می‌کند. ما از حیث علمی با تکیه بر دانش و قابلیت ایرانی پیشرفت خوبی داریم.

اوسط هاشمی تصریح کرد: ایران و ایرانی پیشتاز مهارت است. به هر موزه‌ای که سر بزنید سرشار از آثار انسان‌های بامهارت است. خوشبختانه ایران سابقه مهارت قدیمی‌ای دارد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای گفت: ما باید خود را به‌روز کنیم و نباید از یافته‌های روز چه آنچه در جریان است و چه آنچه قابل پیش‌بینی است، عقب بمانیم. باید قوانین‌مان را بازنگری کرده و نگاه‌هایمان را تغییر دهیم.

وی افزود: باید بپرسیم چرا سخن از پیوست مهارت در اقتصاد کلان به میان نمی‌آید. انسانی که پرسشگر، نقاد و آشنا به حقوق خود باید مهارت داشته باشد.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه مهارت یک ضرورت اجتماعی و اقتصادی است، تأکید کرد: در برنامه ششم توسعه و برنامه هفتم در آینده نیازمند جایگاه ویژه مهارت است. ابرچالش ملی کشور، بیکاری است و این مسئله ملت و حکومت را رنج می‌دهد. ما با وجود ظرفیت‌ها در اقصی نقاط ایران مشکل داریم.

وی افزود: نقدی لازم داریم که به بازنگری در نظام آموزشی و مهارتی بیانجامد. اگر نقادانه ببینیم نشان از دانایی است. این نگاه نقادانه ما را به یک کشف واقعی از خود سوق می‌دهد تا به بهتر بودن برسیم. کمک کنیم نگاه کلان به مهارت تغییر کند. در چهل سالگی، انقلاب نیاز به حرف‌های جدی دارد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای نیازمند یک توفانی از تحول جدی است. مانند کشورهای دیگری که آموزش مهارتی آن، به گونه‌ای است که جامعه به موضع فعال اجتماعی سوق داده می‌شود. ما باید خود را به این مرحله برسانیم.

او ادامه داد: افق ما تناسب و منطق با تکنولوژی و دانش است. جامعه نیز باید تغییر جهت بدهد. در جامعه ما غالباً هدایت فرزندانمان به مراکز آموزش عالی در حدود سی هزار شغل نان‌آور است. بقیه افراد اغلب با مشکل بیکاری رو به رو هستند.

وزیر تعاون خاطرنشان کرد: نگرانی از آینده برای این دانشجوها وجود دارد. باید فضای فرهنگی را طوری تغییر دهیم که آرمان و آرزو را صرفاً در مدرک مهندسی و دکتری جستجو نکنیم. مهارت شأن محلی دارد تا بین‌المللی. بر این مسئله باید تأکید کرد. کدام مغازه‌دار حرفه‌ای و با مهارت است که بیکار باشد؟ نسخه نجات در تغییر است. نگاه به ارزش‌های برگرفته از فطرت و اصالت‌های انسانی باید اولویت قرار گیرد.

وی افزود: حدود ۹۶ درصد از سهم بودجه سازمان فنی و حرفه‌ای صرف پرداخت حقوق و هزینه‌های  ایجابی می‌شود. ۵۵۰ مرکز ثابت سازمان فنی و حرفه‌ای داریم و ۱۱۷۰۰ اموزشگاه آزاد وجود دارد. چرا این تعداد آموزشگاه داریم اما چرا تبدیل به جریان نشده است. زیر هزار عدد از آموزشگاه‌های آزاد فعال هستند و این مسئله فاجعه است.

اوسط هاشمی خاطرنشان کرد: میل و اشتیاق بخش خصوصی به بودن در موضع آموزش فنی و حرفه‌ای تاکنون قوی بوده است اما ما نتوانستیم این قوت را به ثروت تبدیل کنیم. خیلی از آموزشگاه‌ها برابر با ظرفیت خود کار نمی‌کنند. متاسفانه ارزش مربی پایین‌تر از مشاغل دیگر است. درصورتی که استاد دانشگاه ارزش زیادی دارد. موقعیت مربیان بسیار پایین است. این مسئله نیاز به توجه زیادی دارد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه ما از عهده ارتقای مهارت ملی برمی‌آییم، گفت: گواهی‌های  فنی و حرفه‌ای ما با استاندار ایسکو ۲۰۰۸ برابری می‌کند و در جهان خریدار هم دارد. چون مُهر ایسکو را دارد. نقش مهارت در اشتغال پایدار چیست؟ ما خواهان این هستیم که درصدی از مبارزه با قاچاق کالا و مبارزه با مواد مخدر از این دو ردیف به ما بودجه بدهند و ما به سمت روستانشینان و مرزنشینان برویم تا بتوانیم مهارت را در اینجاها گسترش دهیم و اشتغال پایدار ایجاد کنیم. ۱.۵ میلیارد دلار برای اشتغال اختصاص داده شده است. دلار چقدر خوب بود که ۱۰۰ میلیون دلار از آن برای ارتقای مهارت اختصاص داده شود. در عین حال این‌همه شرکت‌های تولیدکننده خودرو هستند، درصدی از ارزش کالاهای وارداتی به موضوع مهارت‌آموزی ارتقا پیدا کند تا ما برای خذمات پس از فروش نیز مهارت را تنظیم کنیم.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد متقاضیان ما را فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهد، بیان کرد: اشتغال از طریق توانمندی بسیار مهم است اما مشارکت ما با اتاق بازرگانی نظام مهندسی و شرکت‌های ملی نفت و گاز و شیلات و وزارت جهاد کشاورزی بسیار مهم است.

او تصریح کرد: در حال پیگیری‌هایی هستیم تا شاید از طریق مجلس یا آقای جهانگیری در صورت اجابت خواسته ما از رهبری، تقاضای عنایت ویژه از صندوق توسعه ملی را داشته باشیم.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای در پاسخ به این پرسش که چرا شما که فردی سیاسی-امنیتی هستید به این سمت انتخاب شده‌اید، گفت: قبل از من نیز افراد سیاسی در این سمت بوده‌اند. من فرد سیاسی امنیتی نیستم؛ بلکه سیاسی اجتماعی هستم. بالاخره امنیت جزو ذاتی استاندار بودن است. امنیت از جنس نرم و سخت وجود دارد. امنیت تلاشی برای حفظ حضور مسئولانه مردم بر جامعه است. من تجربه استانداری در استان‌های مختلف را داشته‌ام. وقتی از گردشگری و جوشکاری در توسعه سخن می‌گویم می‌فهمم ارزش آن در توسعه چیست، چون استاندار بوده‌ام.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز