1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

پلیس هنگ‌کنگ بار دیگر به یکی از معترضان شلیک کرد

۱۳۹۸ آبان ۲۰, دوشنبه

وضعیت یکی از معترضان تظاهرات هنگ‌کنگ پس از شلیک پلیس به او بحرانی گزارش شده است. پلیس هنگ‌کنگ استفاده مأموران خود از سلاح را تأیید کرده است. پس از مرگ یک دانشجو، موج جدیدی از خشونت‌ها در هنگ‌کنگ به راه افتاد.

https://p.dw.com/p/3SoZS
وضعیت یکی از تظاهرکنندگان هنگ‌کنگ پس از شلیک پلیس به او بحرانی گزارش شده است
عکس: Reuters/Cupid Producer

در جریان تظاهرات ضد دولتی در هنگ‌کنگ بار دیگر یکی از معترضان به ضرب گلوله پلیس مجروح شد. به گزارش مقام‌های محلی، وضعیت این مرد جوان بحرانی است.

به گزارش روزنامه هنگ‌کنگی South China Morning Post در روز دوشنبه ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر)، این جوان ۲۱ ساله از ناحیه کمر به بالا مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در ویدئوی منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی مأمور پلیسی دیده می‌شود که سلاح خود را پیش از درگیر شدن با تظاهرکنندگان به سوی یک معترض نشانه می‌گیرد. سپس کار به زد و خورد می‌کشد. زمانی که یک تظاهرکننده دیگر به سوی این مأمور می‌رود، مأمور پلیس به او شلیک می‌کند و سپس دو بار هم به سمت دیگر تیراندازی می‌کند.

چندین مأمور پلیس دست به سلاح برده‌اند

پلیس هنگ‌کنگ ضمن تأیید این حادثه اعلام کرده است که مأموران در دو مکان دیگر نیز اسلحه کشیده‌اند. پلیس هنگ‌کنگ مسئولیت را متوجه به گفته خود "اقدامات غیرقانونی آشوبگران" کرده‌ است.

از زمان آغاز دور جدید اعتراضات ضد دولتی در ماه ژوئن گذشته، این سومین باری است که پلیس هنگ‌کنگ با گلوله واقعی به یک تظاهرکننده شلیک می‌کند.

حادثه اخیر در متن موج جدیدی از درگیری‌ها میان تظاهرکنندگان و پلیس رخ داد. معترضان در چندین منطقه شهر اقدام به مسدود کردن خیابان‌ها و سنگ‌پرانی کردند. پلیس نیز در مقابل از گاز اشک‌آور و شلیک گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان استفاده کرد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

در این میان بسیاری از دانشگاه‌ها کلاس‌های درس را تعطیل کرده‌اند و حمل و نقل شهری نیز محدود شده است.

مرگ یک دانشجو

مرگ یک دانشجو در روز جمعه گذشته آتش اعتراضات را شعله‌ورتر کرد. این جوان ۲۲ ساله که دوشنبه چهارم نوامبر در جریان عملیات پلیس برای پاکسازی یک منطقه از طبقه سوم یک پارکینگ به پایین پرت شده بود، به دلیل شدت جراحات ناشی از این حادثه درگذشت.

بازداشت یکی از معترضان در تظاهرات روز ۱۰ نوامبر ۲۰۱۹ در هنگ‌کنگ
بازداشت یکی از معترضان در تظاهرات روز ۱۰ نوامبر ۲۰۱۹ در هنگ‌کنگعکس: Reuters/T. Siu

دو روز گذشته نیز هنگ‌کنگ شاهد درگیری‌هایی میان تظاهرکنندگان و پلیس بود. شهروندان هنگ‌کنگ به نفوذ فزاینده چین در این منطقه خودمختار معترض‌اند.

اعتراضات در هنگ‌‌کنگ پس از آن آغاز شد که دولت این منطقه خودمختار لایحه‌ای برای استرداد مجرمان به چین را به مجلس قانونگذاری محلی ارائه کرد. گرچه خانم کری لام، رئیس دولت هنگ‌کنگ، اندک‌زمانی پس از طرح این موضوع عقب‌نشینی کرد و لایحه را به حالت تعلیق در آورد، اما تظاهرات معترضان ادامه یافت.

هنگ‌کنگ جزیره‌ای در جنوب چین است که از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ میلادی جزو مستعمرات بریتانیا بود. برای این جزیره که در سال ۱۹۹۷ طبق فرمول موسوم به "یک کشور، دو نظام" به جمهوری خلق چین بازگردانده شد، یک سیستم گردانشی مستقل در نظر گرفته شده است. هنگ‌کنگ قرار است تا سال ۲۰۴۷ میلادی از درجه بالاتری از خودمختاری برخوردار شود.

پکن و هنگ‌کنگ در تلاش برای مهار اعتراضات، تدابیر سختگیرانه‌تری را علیه تظاهرکنندگان اتخاذ کرده‌اند. از جمله دولت محلی یک ماه پیش "قانون شرایط اضطراری" را فعال و استفاده از نقاب و پوشاندن چهره در تظاهرات را ممنوع اعلام کرد. محدودیت‌های مربوط به استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی نیز تشدید شده است.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر