اولین نیروگاه تولید برق از گاز در جوزجان افغانستان آغاز به کارکرد

افغانستان

منبع تصویر، وزارت معدن و نفت

وزارت معدن و نفت افغانستان اعلام کرد که اولین نیروگاه گازی در ولایت جوزجان در شمال افغانستان به ظرفیت ۴۰ مگاوات به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده است.

عبدالقدیر مطفی، سخنگوی این وزارت به بی‌بی‌سی گفت که ساخت نیروگاه گازی بیات پاور با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به اتمام رسیده و در آغاز قادر به تولید ۴۰ مگاوات خواهد بود.

او گفت که برق تولید شده در این نیروگاه از طریق خطوط انتقال شرکت ملی برق افغانستان(برشنا) به ولایت‌های جوزجان، سرپل و فاریاب در شمال افغانستان توزیع می‌شود.

این اولین تلاش دولت و بخش خصوصی افغانستان برای تولید برق از گاز است. طرحی که توسط بخش خصوصی اجرا شده است. آقای مطفی افزود که این روند باعث اشتغال زایی و همچنین استفاده از منابع طبیعی درافغانستان خواهد شد.

سیدمنصور، رئیس برشنا در ولایت جوزجان به بی‌بی‌سی گفت که روند آزمایشی تا ساعاتی دیگر ختم و تاکنون ظرفیت تولید این نیروگاه به ۳۸ مگاوات رسیده است.

دولت افغانستان و شرکت خصوصی بیات گروپ درمهر/میزان ۱۳۹۵ تفاهمنامه ایجاد این نیروگاه را امضا کردند و قرارداد آن زمستان ۱۳۹۶ تایید شد که هزینه آن ۳۹ میلیون دلار اعلام شده بود.

وزارت انرژی و آب افغانستان در زمان امضای تفاهنامه با شرکت بیات‌ گروپ گفت که این شرکت پیشنهاد تولید ۱۹۲ میگاوات برق را در طرح سه مرحله‌ای با سرمایه‌گذاری ۲۵۲ میلیون دلار داده است.

افغانستان

منبع تصویر، وزارت معدن ونفت افغانستان

توضیح تصویر، این نیروگاه

براساس طرح اولیه، شرکت بیات گروپ در مرحله اول ۵۲ مگاوات برق، در مرحله دوم ۱۰۰ مگاوات و در مرحله سوم میزان تولید را به ۱۹۲ مگاوات برق خواهند رساند ولی شورای عالی اقتصادی افغانستان تولید ۵۲ مگاوات برق را تأیید کرده بود.

احسان الله بیات، رئیس شرکت بیات گروپ در آن زمان گفته بود که دولت با اجرای مرحله اول این طرح، سالانه موفق به دریافت ۹۰۰ میلیون افغانی (بیش از ۱۳ میلیون دلار) خواهد شد و با تکمیل بخش سوم درآمد دولت سالانه به ۳,۲ میلیارد افغانی خواهد رسید.

آقای بیات وعده استفاده از جدیدترین فناوری را داده بود که بدون ضایعات است.

علاوه بر آن، قرارداد احداث نیروگاه گازی دیگری میان وزارت انرژی و آب افغانستان و شرکت خصوصی "غضنفرگروپ" نیز امضا شده بود که ارزش این پروژه ۷۵ میلیون دلار اعلام و برق تولیدی آن حدود ۵۰ مگاوات گفته شده است.

اکنون افغانستان نزدیک به ۷۰ درصد برق مورد نیازش را از کشورهای ترکمنستان، ایران، تاجیکستان و ازبکستان وارد می‌کند و نزدیک به ۳۰ درصد برق مورد نیاز این کشور نیز از تولیدات داخلی تأمین می‌شود.

براساس اعلام برشنا افغانستان سالانه از کشورهای ایران، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان یک هزار مگاوات برق خریداری می‌کند ولی نیاز این کشور دو هزار مگاوات است.