خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

وابستگی بیش از حد زیرساخت‌های کشور به کشورهای غربی/«فساد در برخی بخش‌‎ها» موجب عدم استفاده علم در صنعت شده است/صنعت خودرو حتی جرات تعویض برف پاک‌کن پیکان را نداشت

asdasd
کد خبر : ۸۳۲۱۸۲

دبیر شورای ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور درباره استفاده حوزه صنعت از علم دانشگاهیان گفت: زیرساخت‌های اقتصادی کشور وابسته به کشورهای خارجی است، اما در کشورهایی از جمله آمریکا اینطور نیست و آنها برای پیش بردن کارهای خود از دانشجویانشان بهره علمی می‌برند.

«منصور کبگانیان» دبیر شورای ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور و قائم‌مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره عدم بهره‌وری صنعت از علم با توجه به جایگاه خوبی که دانشگاه‌‌های ایرانی در جهان دارند، گفت: این مساله از مسئولیت بسیار جدی ما در ستاد نقشه جامع علمی کشور است که البته بیشتر به عهده بخش علم و فناوری در کشور گذاشته شده است.

انتقاد از وجود فساد در برخی بخش‌های اقتصادی کشور

وی تاکید کرد: علم نمی‌تواند فقط در جهت عرضه کار کند، بلکه باید در جامعه و اقتصاد کشور مشتری خاص خود را داشته باشد. متاسفانه مشکلی در این زمینه وجود دارد که تعبیر آن برای ما سخت است به عنوان مثال فسادی که در بخشی از قسمت‎های اقتصادی کشور دیده می‌شود یا موضوع قاچاق، وابستگی بیش از حد زیرساخت‌های کشور به کشورهای غربی و صنعتی و... همه باعث شده حل کردن موضوعی که شما به آن اشاره کردید، دشوار باشد.

دبیر شورای ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: از ابتدای ابلاغ نقشه جامع علمی کشور علاوه بر اصلاح حوزه علم و دانشگاه‌ها، اصلاح حوزه اقتصاد را با عنوان اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار قرار دادیم.

«سلامت اقتصاد» باعث جاری شدن علم در بخش اقتصادی و صنعتی کشور می‌شود

کبگانیان گفت: ما علاوه بر وزارتخانه‌های بهداشت، علوم و آموزش و پرورش از معاونت علمی ریاست جمهوری نیز خواستیم که موضوع اقتصاد دانش بنیان را بیشتر و جدی‌تر پیش ببرند. البته این اقدام بسیار کار سختی است، اما ما رسیدگی به آن را از وظایف خودمان می‌دانیم و آن را مدام رصد می‌کنیم. اقتصاد دانش‌بنیان و سلامت اقتصاد باعث می‌شود که علم در بخش اقتصادی و صنعتی کشور جاری شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشورهای آمریکایی از نخبگان علمی خود برای پیشبرد کارهایشان استفاده می‌کنند، گفت: کشورهای غربی مانند آمریکا دانشگاه‎های خوشبختی دارند، زیرا از مریخ کسی نمی‌آید مشکل علمی آنها را حل کند و صنعت آنها مجبور است که سراغ دانشجویانشان برود.

زیرساخت‌های حوزه صنعت کارخانه‌ای است و مبتنی بر فناوری و علم نیست

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به انتقاد صنعت از خروجی دانشگاه‌ها گفت: این فرافکنی است. ما نمی‌گوییم که در دانشگاه‌ها اشکالی وجود ندارد، ولی زیرساخت، طراحی و ایجاد صنعت ما به دلیل اینکه از آن طرف مرزها وارد کشور شده به صورت کارخانه‌ای است و زیرساخت فناوری و علمی ندارد.

صنعت خودرو حتی جرات نکرد، برف پاک‌کن پیکان را عوض کند

دبیر شورای ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور در پایان اظهار داشت: حدود چهل سال خودرو پیکان در کشور ما تولید شد، اما جرات نکردند حتی برف پاک‌کن آن را عوض کنند و در نهایت مجبور شدند که کارخانه‌ پیکان را تعطیل کنند. شاید گفته شود، دانشگاه خروجی خوبی ندارد، اما ما از اهالی صنعت در اینجا دعوت کردیم و پاسخ‎هایی هم داده شد، در حالی که مشکل در اقتصاد و صنعت است، از این رو باید صنعت دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان را به نحو درست در کشور پیاده‌سازی کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز