فرهنگی و هنری

اسفندیاری: سینماگران ترکیه و ایران می‌توانند آثار مشترک بیشتری بسازند

معاون بین‌الملل جشنواره جهانی فیلم فجر ایران در گفتگو با "آناتولی" تاکید کرد که حضور سینماگران ترکیه و ایران در جشنواره‌های دو کشور می تواند زمینه افزایش ساخت آثار مشترک را فراهم کند.

07.11.2019 - به‌روز رسان : 08.11.2019
اسفندیاری: سینماگران ترکیه و ایران می‌توانند آثار مشترک بیشتری بسازند

استانبول/ شاهین دمیر/ خبرگزاری آناتولی

ترکیه در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد اصلی فیلمسازان ایرانی تبدیل شده است و بسیاری از کارگردانها و تهیه‌کنندگان این کشور نیز در مصاحبه‌ها، کنفرانس‌ها و سمینارهای مختلف ضمن ابراز علاقه به ساخت فیلم در کشور همسایه، بر اهمیت ساخت اثر مشترک جهت معرفی سینمای دو کشور به یکدیگر تاکید می‌کنند.

امیر اسفندیاری، معاون بین‌الملل جشنواره جهانی فیلم فجر ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری "آناتولی" با بیان این که حضور فیلم های دو کشور در جشنواره‌های یکدیگر می تواند شمار آثار مشترک را افزایش دهد، اظهار داشت: ما مشترکات زیادی با ترکیه داریم. با توجه به نزدیکی جغرافیایی و تشابهات فرهنگی می توانیم فیلم‌های مشترک زیادی بسازیم. در این زمینه نیز مذاکراتی از قبل داشتیم امیدوارم که این ها به ثمر رسیده و به سینمای دو کشور کمک کنند.

-اکران فیلم‌های ترکیه در جشنواره‌های ایران اهمیت دارد

عضو هیات مدیره جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک که برای تماشای آثار سینماگران ترکیه در پنجاه‌وششمین جشنواره بین المللی فیلم پرتقال طلایی آنتالیا حضور داشت، گفت: من برای تماشای فیلم‌های ترکیه در این جشنواره حضور پیدا کردم. برای ما حضور آثار سینمایی ترکیه در جشنواره فجر بسیار اهمیت دارد.

اسفندیاری ادامه داد: قرار بر این شد فیلم هایی که من نتوانستم به اکرانش برسم برای من ارسال شوند. البته می دانید به طور تاریخی ارتباط خوبی با جشنواره‌های ترکیه داریم. پیشتر فیلم‌های کارگردانهایی مانند نوری بیلگه جیلان و سمیح کاپلان اوغلو اکران شده بود و سال گذشته نیز فیصل سویسال در جشنواره فیلم حضور داشت. ما می خواهیم این ارتباطات مستحکم تر شود. ما از بازار خوب فیلم نیز در جشنواره جهانی برخوردار هستیم که شرکتهای ترکیه نیز به آنجا آمده و محصولاتشان را ارائه می‌دهند.

-ترکیه در برگزاری جشنواره عملکرد خوبی دارد

وی که پیشتر نیز داوری جشنواره بوغازایچی استانبول را بر عهده داشت، در مورد میزبانی ترکیه از این نوع جشنواره‌ها گفت: ترکیه در برگزاری جشنواره عملکرد خوبی دارد. در این جشنواره نیز علی رغم زمان محدود توانسته‌اند از عهده این کار بر آیند. از مسئولین و عوامل این جشنواره نیز شناخت قبلی داشتم. آنها ضمن حضور در جشنواره های بین المللی از سازوکار برگزاری جشنواره‌ها اطلاع کافی دارند. در جشنواره‌ها فیلمها سر موقع آغاز می شود و نظم برقرار است که این موضوع نشانگر یک سازماندهی حرفه‌ای است.

-برخی از فیلم‌های ایرانی به لحاظ کمبود سالن سینمایی اکران نمی‌شوند

اسفندیاری در ارتباط با نحوه نمایش فیلم‌های سینمایی ترکیه در ایران اظهار داشت: در ایران ما از ظرفیت بسیار محدودی برای نمایش فیلم‌های خارجی برخوردار هستیم. حتی به فیلم‌های ایرانی که در سال بیش از 100 عنوان ساخته می‌شوند، فضای کافی برای نمایش به علت کمبود سالن‌های سینمایی وجود ندارد. در تهران تنها سینمای «هنر و تجربه» امکان اکران این نوع فیلم‌ها را دارد. اخیرا فیلم «گندم» از سمیح کاپلان اوغلو در آنجا به روی پرده رفت.

وی در ارتباط با استقبال تماشاگران ایرانی از این نوع فیلم‌ها گفت: میزان استقبال تماشاگران از فیلم‌های خارجی بستگی به کیفیت آنها دارد. فیلم های خارجی نیز مخاطب خاص خود را دارد. طبیعتا در تمامی نقاط جهان نیز به این شکل سینماهای «تجاری»، «جریان اصلی»، «هنری» وجود دارند که هر کدام تماشاگران خاص خود را دارند.

اسفندیاری که از 20 سال پیش مسئولیت بخش بین المللی جشنواره فیلم فجر را بر عهده دارد، در ارتباط با برگزاری این جشنوار در سال آینده میلادی گفت: این جشنواره در ماه آوریل امسال برگزار خواهد شد، اما هنوز فهرست فیلم‌های آن مشخص نشده است.


اسفندیاری: سینماگران ترکیه و ایران می‌توانند آثار مشترک بیشتری بسازند

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!