1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸

۱۳۹۸ آبان ۱۴, سه‌شنبه

https://p.dw.com/p/3STJI
Irak l Proteste in Bagdad
عکس: Reuters/K. Al-Mousily

[۲۳:۳۳]
"کاهش تعهدات برجامی ایران تهدید برای امنیت ملی بریتانیا است"

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا در عکس‌العمل به گام چهارم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر کاهش تعهدات برجامی در حساب توئیتری خود نوشت: «کاهش تعهدات برجامی ایران تهدید برای امنیت ملی ما است.»

به گفته وزیر خارجه بریتانیا "این اقدام ایران، توافق‌نامه اتمی را به خطر می‌اندازد".  او از ایران خواست که به تهعداتش در برجام پایبند بماند. 

پیشتر اتحادیه اروپا، روسیه از فروپاشی برجام ابراز نگرانی کرده بودند. 

سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «ما موکدا از ایران می‌خواهیم که از تمام فعالیت‌های اخیر خود که با تعهداتش در برجام مغایرت دارند عقب‌نشینی کند.» 

همچنین دمیتری پسکوف، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری روسیه در مسکو برداشتن چنین گامی را نشانه‌ای مثبت ندانست و گفت: «به همین دلیل نیز ما با نگرانی تحولات کنونی را دنبال می‌کنیم.»

 

[۲۳:۱۰]
استعفای نماینده تهران و شایعه سفیر شدن او در مسکو

عبدالرضا مصری نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که امروز سه‌شنبه ۱۴ آبان (۵ نوامبر) ریاست جلسه علنی را به‌عهده داشت استعفای کاظم جلالی نماینده مردم تهران را اعلام وصول کرد و گفت: «قرار است در جلسات هفته آینده پارلمان این استعفا بررسی شود.»

به گفته عبدالرضا مصری،  کاظم جلالی که در حال حاضر رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس است "قرار است در سنگر دیگری خدمت کند". در جریان رای‌گیری امروز مجلس نیز، رئیس جلسه خطاب به کاظم جلالی گفته بود: "آقای سفیر امروز هم یک رای بدهید."

به گزارش خبرگزاری ایرنا "شنیده‌ها حاکی از این است که جلالی قرار است به عنوان سفیر ایران در روسیه منصوب شود".

پیشتر خبرگزاری اینتر فکس در روز ۳۰ مهر در مورد "خودکشی " عارفه سنایی، دختر سفیر کنونی ایران و نوه علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات خبر داده بود. 

Iran - Kazem Jalali, Chef vom Forschungszentrum des iranischen Parlaments
عکس: MEHR

 

[۲۰:۵۰]
ایران خواهان حفاظت از اماکن دیپلماتیک خود در عراق شد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خواستار افزایش تدابیر برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک ایران در عراق شده است.  

عباس موسوی‌، در واکنش به حمله معترضان به کنسولگری ایران در کربلا با محکومیت این اقدام گفت: «ایران از راه‌های سیاسی نگرانی و تاکیدات لازم را در خصوص ضرورت حفظ امنیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی کشورمان در عراق را به دولت این کشور منتقل کرده است.»

او افزود : «ما خواستار اقدامات لازم و افزایش تدابیر برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک کشورمان در عراق هستیم.»

Irak Angriff auf das iranische Konsulat in Karbala
عکس: Ilna

 

[۲۰:۲۵]
خبر مربوط به اخراج مجاهدین از فرانسه جنجالی شد

دولت فرانسه در واکنش به انتشار خبر اخراج اعضای سازمان مجاهدین خلق از این کشور گفت: «مواضع رسمی کاخ الیزه از کانال‌های رسمی اعلام می‌شود.»

پیش‌تر برخی رسانه‌های به نقل از توییتر منسوب به الکسی کوهلر، رئيس ستاد ریاست جمهوری فرانسه نوشتند: «نظر به خطراتی که حضور سازمان مجاهدین در فرانسه برای کشور دارد، تصمیم بر این شد تا ضمن حمایت از پایگاه آنها در تیرانا (آلبانی)، در خصوص کمک‌ها و حمایت‌هایی که از آنها در داخل فرانسه می‌شود بازنگری صورت گیرد.»

دولت فرانسه همچنین تصریح کرد اکانت توییتر ادعایی به الکسی کوهلر تعلق ندارد و او در این شبکه اجتماعی فعال نیست. حساب کاربری که مورد استناد خبرگزاری‌های مختلف قرار گرفته در حال حاضر مسدود شده است.

سازمان مجاهدین خلق نیز در واکنش به گزارش‌ها، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که حساب‌های کاربری جعلی، اخبار دروغ علیه این سازمان منتشر می‌کند. 

NCRI PMOI Volksmudschahidin 2012
عکس: THOMAS SAMSON/AFP/GettyImages

 

[۱۹:۵۴]
جنجال چند همسری و "ازدواج هراسی دختران"

شهیندخت مولاوردی، دستیار پیشین حسن روحانی و فعال حقوق زنان در واکنش به تبلیغ چندهمسری در ایران نوشت: «چه کسی پاسخگوی خسارات جبران ناپذیری است که مروجان چند همسری بر اساس فرضیه‌ای موهوم و خودساخته بر سلامت و امنیت روانی خانواده‌ها و زنان جامعه وارد می‌کنند؟»

دبیرکل "جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان" در حساب کاربری توییتر خود افزود: «اصل دهم قانون اساسی، سیاستهای کلی خانواده، دیدگاه و منویات مقام رهبری که حتی شوخی با آن را که مبادا موجب دلسردی خانم‌ها شود برنمی‌تابند، امروز کجای منظومه فکری‌شان قرار دارد؟»

مولاوردی تصریح کرد: «چرا متولیان امر مهر سکوت بر لب زده و خشم فروخفته زنان و ازدواج هراسی دختران را نمی‌بینند؟»

همزمان با بالاگرفتن  بحث‌ها بر سر "چند همسری" شماری از رسانه‌های ایران دیدگاه‌های علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در این زمینه را منعکس کرده‌اند.

به گزارش این رسانه‌ها مدتی پیش از آیت‌الله خامنه‌ای در مورد فتوای منسوب به او مبنی بر مستحب بودن چند همسری سوال شده و او در جواب با برافروختگی صدور این فتوا را رد کرده است.

خامنه‌ای افزوده است: «آقایان حتی به شوخی هم نباید درباره تعدد زوجات حرف بزنند، که باعث دلسردی خانم‌ها می‌شود.»

[۱۹:۲۴]
توافق دولت یمن و جدایی‌طلبان جنوب در عدن

دولت یمن و جدایی‌طلبان جنوب این کشور برای پایان دادن به درگیری‌ها در عدن به توافق رسیدند.

مراسم امضای این توافق به صورت زنده از تلویویزن عربستان پخش شد. در این مراسم محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان، عبد ربه منصور رییس‌جمهور یمن و محمد بن زاید ولیعهد امارات حضور داشتند.

منابع آگاه به رویترز گفتند که بر اساس توافق صورت گرفته جدایی‌طلبان جنوب که مورد حمایت امارات هستند در دولت شریک خواهند شد. در همین حال نیروهای شبه‌نظامی جدایی‌طلبان به ارتش این کشور خواهند پیوست.

دولت عبد ربه منصور مورد حمایت عربستان سعودی است.

درگیری در جنوب یمن در حالی بالا گرفت که بخش عمده‌ای از شمال و مرکز این کشور از جمله صنعا پایتخت در کنترل شبه‌نظامیان انصارالله (حوثی‌ها) و همپیمانان آن‌هاست.

Saudi-Arabien Riad | Einigung auf Friedensplan im Jemen
عکس: Reuters/Saudi Press Agency

 

[۱۸:۱۰]
قطع اینترنت میلیون‌ها کاربر در عراق

خبرگزاری رویترز از قطع اینترنت در بغداد و برخی دیگر از شهرهای عراق خبر داد. بر اساس این گزارش شامگاه دوشنبه و همزمان با ادامه اعتراض‌ها در این کشور اینترنت در بخش‌هایی از عراق از کار افتاد.

پیش از این نیز گزارش‌هایی از کندی اینترنت و قطع و وصل آن منتشر شده بود.

به نوشته رویترز دسترسی به اینترنت در شامگاه دوشنبه در سراسر کشور به ۱۹ درصد رسید و ده‌ها میلیون کاربر در بغداد، بصره، کربلا و دیگر شهرهای عمده عراق نتوانستند از اینترنت استفاده کنند.

این گزارش مدعی است مقام‌های عراقی برای مقابله با تظاهرکنندگان دسترسی به اینترنت را محدود می‌کنند.

 

 

[۱۷:۲۰]
کوربین: توافق با اتحادیه اروپا را به رای عمومی می‌گذارم

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا می‌گوید در صورت پیروزی حزب او در انتخابات توافق بریتانیا با اتحادیه اروپا را به رای عمومی خواهد گذاشت.

او که در یک کارزار انتخاباتی در نزدیکی لندن صحبت می‌گفت افزود این تصمیم نمی‌تواند تنها بر عهده سیاستمداران باشد و همه باید در این رابطه نظر بدهند.

رهبر حزب کارگر همچنین گفت در این صورت کسانی که خواهان ماندن در اتحادیه اروپا هستند نیز می‌توانند نظرشان را اعلام کنند.

انتخابات پارلمانی بریتانیا در ماه دسامبر برگزار خواهد شد. نحوه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مهمترین موضوع مطرح در این رقابت است.

[۱۵:۳۹]
تضمین امنیت بازی ایران و عراق از سوی فرماندار بصره

فرماندار بصره در نامه‌ای به کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی تیم ملی فوتبال عراق از تیم‌های ایران و بحرین را تضمین کرد.

تیم ملی ایران قرار است در چهارمین دیدار خود در رقابت‌های انتخابی جام جهانی روز ۲۳ آبان در ورزشگاه بصره مقابل ملی‌پوشان عراق قرار بگیرد. 

پیش از این  رسانه‌های ایران از احتمال برگزاری این بازی در شهر اربیل کردستان عراق خبر داده بودند.

 

[۱۵:۱۵]
وزارت اطلاعات: طرح نفوذ شورای فرهنگی بریتانیا خنثی شد

وزارت اطلاعات ایران نسبت به همکاری با شورای فرهنگی بریتانیا (British Council) هشدار داد. در بیانیه این سازمان آمده است: «کشور انگلیس که سابقه طولانی در نفوذ، شبکه‌سازی و جریان‌سازی در کشورهای مختلف را دارد قصد اجرای پروژه‌ای با هدف شبکه‌سازی فرهنگی را داشت.»

وزارت اطلاعات با بیان اینکه پروژه مذکور با محوریت و مسئولیت "شورای فرهنگی انگلیس" در حال اجرا بود، افزود: «با اقدام بموقع از عملیاتی‌شدن و تحقق اهداف انگلیس در شبکه‌سازی و نفوذ در حوزه‌های آموزشی ممانعت به‌عمل آمد.»

این بیانیه اضافه می‌کند: «همان‌گونه که قبلا سخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کرده بودند هرگونه همکاری با شورای فرهنگی انگلیس ممنوع بوده و پیگرد قضایی خواهد داشت.»

بیشتر بخوانید:
ارس امیری: ده سال زندان برای رد پیشنهاد همکاری اطلاعاتی

Russland -  Tätigkeit des British Council ist eingestellt
عکس: Getty Images/AFP/A. Nemenov

 

[۱۴:۵۵]
ابراز نگرانی روسیه از گام چهارم کاهش تعهدات برجامی

روسیه از چهارمین گام ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای خود ابراز نگرانی کرد. کرملین گفت خواهان حفظ توافق اتمی با ایران است.

ایران روز سه‌شنبه از آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی خود خبر داد. به گفته رییس‌جمهور ایران تزریق گاز به سانتریفیوژها در فردو  از روز ۱۵ آبان آغاز می‌شوند.

بیشتر بخوانید:روحانی "گام چهارم کاهش تعهدات برجامی" را اعلام کرد

 

[۱۴:۴۰]
مدال‌آوری تکواندوکار سابق تیم ملی ایران برای صربستان

مهدی خدابخشی ملی‌پوش سابق تکواندوی ایران تابعیت صربستان را پذیرفت و برای این کشور به میدان خواهد رفت.

به نوشته خبرگزاری تسنیم خدابخشی پس از ازدواج با یکی از اعضای تیم ملی زنان صربستان، تصمیم گرفت تا با تغییر تابعیت عضو تیم ملی تکواندو صربستان شود. 

این تکواندوکار به تازگی در تورنمنت بین‌المللی صربستان در وزن منهای ۸۷ کیلوگرم به عنوان نماینده این کشور به میدان رفت و اولین مدال برنز خود را برای صربستان کسب کرد. 

او پیش از این با تابعیت ایرانی مدال طلای مسابقات جهانی ۲۰۱۵ روسیه، مدال طلای مسابقات قهرمانی ۲۰۱۴ آسیا و مدال طلای بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ کره‌جنوبی شد.

 

[۱۴:۲۰]
رسایی: هر سال باید از دیوار سفارت آمریکا بالا برویم

حمیدرضا رسایی، عضو جبهه پایداری با اشاره به اشغال سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گفت: «ما باید هر سال از دیوار سفارت آمریکا بالا برویم.» 

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابراز پشیمانی برخی از تسخیرکنندگان سفارت آمریکا در تهران، گفت: «سفارت و جاسوس‌خانه آمریکا در ایران تعطیل نشده است و آمریکا هنوز در کشور ما نفوذی و افرادی دارد که به سیاست‌های آمریکا دل بسته‌اند.»

این نماینده سابق مجلس افزود: «برخی از این سفیران آمریکایی با تغییر چهره خود توانسته‌اند رای مردم را به دست آورند.»

رسایی با بیان اینکه عده‌ای همان حرف‌هایی را می‌زنند که از سفارتخانه‌های آمریکا به عوامل بیرونی دیکته می‌شد، گفت: «امروز مهم‌ترین وظیفه این است که علاوه بر شعار مرگ بر آمریکا، باید مرگ بر کسانی گفت که وابسته به آمریکا هستند.»

Hamid Rasaei
عکس: Fars

 

[۱۴:۰۰]
اسرائیل مدیر سازمان دیده‌بان حقوق بشر را اخراج می‌کند

دادگاه عالی اسرائیل حکم اخراج عمر شکیر، مدیر اسرائیل سازمان  دیده‌بان حقوق بشر را تایید کرد. او متهم شده بود که از کارزار تحریم کالاهای اسرائیلی حمایت کرده است.

به گفته وکیل این فعال حقوق بشر، دادگاه اسرائیل ویزای کار این شهروند آمریکا را لغو کرده است و باید این کشور را ترک کند.

کارزار تحریم اسرائیل از شهروندان کشورهای دیگر می‌خواهد که از خرید کالاهایی که در مناطق اشغالی فلسطینی و خصوصا "شهرک‌های غیر قانونی" تولید شده‌اند، خودداری کنند.

خبر اخراج عمر شکیر در اواسط سال میلادی گذشته اعلام شد. این سازمان حقوق بشری در ان زمان با رد اتهامات مطرح شده گفت: «حمایت شکیر از تحریم اسرائیل بهانه‌ای بیش نیست، هدف بستن دهان دیده‌بان حقوق بشر و ساکت کردن انتقادها از نقض حقوق بشر در اسرائیل است.»

Human Rights Watch Direktor Omar Shakir
عکس: Getty Images/AFP/A. Momani

 

[۱۳:۴۰]
ذوالنوری: گاهی دشمن از طریق پوشک بچه توطئه می‌کند

مجتبی ذوالنوری، نماینده اصولگرای مجلس ایران با اشاره به تغییر "تاکتیک‌های تهاجم دشمنان" گفت: «اهداف دشمن هیچ‌گاه تغییر نمی‌کند، بلکه راهبردها و ابزار آنها تغییر می‌کند.»

به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هدف اصلی "دشمنان جمهوری اسلام" براندازی است.

نماینده قم در مجلس یکی از بسترهای آسیب به جمعیت را "عرصه بیوتروریسم" برشمرد و گفت: «این حوزه کمتر مورد توجه قرارگرفته است.»

ذوالنوری درادامه افزود: «گاهی دشمنان پنبه‌هایی را که با آنها پوشک بچه یا مشابه آن تولید می‌شود به گونه‌ای تهیه می‌کنند که موجب عقیم‌سازی می‌شوند.»

 

[۱۲:۰۳]
روحانی: از فردا گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بر می‌داریم 

حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران روز سه‌شنبه از آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران خبر داد. او در یک سخنرانی در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری آزادی در این رابطه گفت: «گام چهارم ما مانند ۳ گام دیگر قابل بازگشت است و هر وقت آنها به تعهدات کامل خود عمل کردند ما هم به تعهدات کامل خود برمی‌گردیم.»

به گفته رییس‌جمهور ایران این کشور گام چهارم کاهش تعهدات خود را از روز ۱۵ آبان در سایت هسته‌ای فردو آغاز می‌کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم روحانی تشریح کرد: «در فردو طبق برجام ۱۰۴۴ سانتریفیوژ داریم ولی در برجام قرار براین بوده این سانترفیوژها در فردو بچرخند، اما گازی به آنها تزریق نشود. ولی گامی که از فردا برمی‌داریم و من امروز به سازمان انرژی اتمی دستور خواهم داد این است که از فردا گازدهی را در فردو آغاز می‌کنیم.»

روحانی در رابطه با واکنش احتمالی جامعه بین‌المللی نسبت به این اقدام ایران گفت: «آنها ممکن است سر و صدا کنند که چرا در فردو این کار را می‌کنید و ما حساسیت آنها را نسبت به فردو و این سانترفیوژها می‌دانیم، ولی در عین حال هروقت به تعهداتشان عمل کردند، ما هم تزریق گاز را قطع خواهیم کرد. پس این گام هم قابل بازگشت است.»

علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، یک روز پیش از زنجیره ۳۰ تایی سانتریفوژ‌های نسل ششم در نطنز رونمایی کرد. این اقدام واکنش اتحادیه اروپا و دبیرکل سازمان ملل را به همراه داشت که مجددا از ایران خواستند به تعهدات مربوط به توافق هسته‌ای پایبند بماند.

[۱۱:۰۰]
اعزام کاروان‌های زیارتی از ایران به عراق متوقف شد

کارگزار رسمی سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرده تا اطلاع ثانوی کاروان زیارتی از ایران به عراق اعزام نخواهد شد. او نامناسب‌بودن شرایط عراق و اطلاعیه وزارت خارجه مبنی بر خودداری شهروندان ایرانی از سفر به عراق را دلیل این تصمیم خوانده است.

مصطفی قاسمی به ایسنا گفته: «ما برای اعزام روزانه دو هزار زائر آمادگی کامل داریم اما شرایط عراق مهیا نیست. راه‌ها در پشت مرزهای خسروی، مهران، چزابه و شلمچه مسدود شده است و زائران امکان تردد در جاده‌ها را ندارند.» در هفته‌های گذشته شهرهای مختلف عراق شاهد تظاهرات گسترده علیه دولت این کشور بوده است. معترضان شعارهایی را هم علیه ایران سر داده‌اند و کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا نیز هدف حمله قرار گرفته است. در این حمله دستکم سه نفر کشته شدند. 

 

[۰۹:۵۱]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح سه‌شنبه ۱۴ آبان

- مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به منابست چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران در توییتر نوشت: «دولت ایالات متحده به وضوح روشن کرده که رژیم ایران باید تمامی شهروندان آمریکایی مفقودشده و زندانی از جمله باب لوینسون، شیوئه وانگ، باقر و سیامک نمازی و دیگران را آزاد کند.» پمپئو در این توییت خود تأکید کرده آمریکا "تا زمانی که این افراد به آغوش خانواده‌هایشان بازنگردند، آرام نخواهد نشست."

- ترکیه اعلام کرده خواهر ابوبکر بغدادی، رهبر پیشین گروه تروریستی داعش را دستگیر کرده است. یک مقام عالیرتبه ترک به رویترز گفته خواهر ۶۵ ساله بغدادی به نام "رسمیه عواد" روز دوشنبه در جریان یک یورش در نزدیکی شهر اعزاز دستگیر شده است. او همراه با خانواده‌اش در این شهر واقع در شمال شرق سوریه زندگی می‌کرده است. مقام‌های ترکیه دستگیری خواهر ابوبکر بغدادی را بسیار ارزشمند ارزیابی کرده‌اند. یک مقام ترک گفته اطلاعاتی که خواهر بزرگتر ابوبکر بغدادی در اختیار دارد می‌تواند "کمک بزرگی به درک ساز و کار داعش" باشد.  

- آمریکا روز دوشنبه ۱۳ آبان اعلام کرد که این کشور رسما قصد خود برای خروج از توافق اقلیمی پاریس را به اطلاع سازمان ملل رسانده است. وزارت خارجه آمریکا در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، این روند را که احتمال می‌رود یک سال به طول انجامد، اطلاع داده است. فرانسه از این اقدام آمریکا ابراز تأسف کرده است. توافق اقلیمی پاریس به امضای ۱۸۸ کشور جهان رسیده و بر اساس آن گرم‌تر شدن کره زمین تا سال ۲۰۵۰ میلادی باید زیر ۵/ ۱ تا ۲ درجه سانتیگراد باشد و تولید گازهای گل‌خانه‌ای باید در نیمه دوم قرن کاهش یابد. آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما این توافق را امضا کرد.