نیروهای مورد حمایت ترکیه: کُردها هنوز به‌طور کامل عقب نشینی نکرده‌اند

شهر مرزی راس العین
شهر مرزی راس العین Copyright رویترز
Copyright رویترز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نیروهای دموکراتیک سوریه که رهبری آن‌ها با کُردها است، روز یکشنبه گفتند که تمام رزمندگان خود را از شهر مرزی رأس العين بیرون کشیده‌اند این در حالی است که یوسف حمود سخنگوی ارتش ملی سوریه که مورد حمایت ترکیه است، تصریح کرد: «نیروهای دموکراتیک سوریه هنوز کاملا از رأس العين خارج نشده‌‌اند.»

آگهی

نیروهای دموکراتیک سوریه که رهبری آن‌ها با کُردها است، روز یکشنبه گفتند که تمام رزمندگان خود را از شهر مرزی رأس العين بیرون کشیده‌اند این در حالی است که یوسف حمود، سخنگوی ارتش ملی سوریه که مورد حمایت ترکیه است، در گفت‌وگو با رویترز تصریح کرد: «نیروهای دموکراتیک سوریه هنوز کاملا از رأس العين خارج نشده‌اند.»

عقب نشینی نیروهای دموکراتیک سوریه بخشی از توافق‌نامه ترکیه با آمریکا برای خروج از منطقه امنی است که آنکارا قصد دارد در نزدیکی مرز خود ایجاد کند.

پنجشنبه گذشته مایک پنس، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا در پایان بیش از چهار ساعت مذاکره در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکار گفته بود که ترکیه عملیات «چشمه صلح» را متوقف می‌کند تا امکان انتقال نیروهای کُرد عضو یگان‌های مدافع خلق در مدت ۱۲۰ ساعت از منطقه امن به شعاع ۳۰ کیلومتر فراهم شود.

کینو گابریل سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه در بیانیه‌ای گفت: «ما در این شهر[رأس العين] دیگر رزمنده‌ای نداریم.»

وزارت دفاع ترکیه نیز در موضعی دیگر گفت که یک کاروان شامل ۵۵ وسیله نقلیه وارد راس العین شده است و یک کاروان ۸۶ خودرویی از این شهر خارج شده و به سمت منطقه تل تمر رفته است.

دیده بان حقوق بشر سوریه خروج زخمی‌ها و اجساد نیروهای کرد سوریه را از بیمارستان مرکزی شهر رأس العین تأیید کرده است.

ترکیه انتظار دارد که ایالات متحده آمریکا به وعده‌های خود پایبند باشد. توافق با آمریکا اگر اجرایی شود، چه بهتر، اما اگر نشد پس از پایان مهلت ۱۲۰ ساعته به عملیات خود ادامه می‌دهیم
رجب طیب اردوغان
رئیس جمهوری ترکیه

اردوغان خطاب به آمریکا: به قول‌هایی که دادید پایبند باشید

همزمان، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز یکشنبه گفت: «ترکیه انتظار دارد که ایالات متحده آمریکا به وعده‌های خود پایبند باشد. توافق با آمریکا اگر اجرایی شود، چه بهتر، اما اگر نشد پس از پایان مهلت ۱۲۰ ساعته به عملیات خود ادامه می‌دهیم.»

از سوی دیگر یاسین اوکتای، مشاور رئیس‌جمهوری ترکیه جزییات بیشتری را در باره منطقه امن مطرح کرد و گفت: جزییات و عمق منطقه امن در نشست پنجشنبه گذشته با معاون رئیس جمهوری آمریکا و وزیر امور خارجه این کشور مورد بررسی قرار گرفت.

وی تاکید کرد که آنکارا معتقد است باید منطقه امن به شعاع ۳۲ کیلومتر و طول ۴۴۴ کیلومتر باشد که این موضوع مورد موافقت آمریکا قرار گرفت.

ترکیه حدود دو هفته پیش، پس از اعلام خروج نظامیان آمریکا از سوریه عملیات خود در شمال این کشور را با نام «چشمه صلح» آغاز کرده بود. آنکارا تاکید کرده بود که این عملیات را برای مقابله با «تروریست ها» و ایجاد منطقه امن در شمال سوریه و در مرز با ترکیه انجام می‌دهد.

لیندسی گراهام: نسبت به تصمیم ترامپ خوش‌بینم

همچنین لیندسی گراهام، سناتور ایالت کارولینای جنوبی که جزو نخستین منتقدان تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از سوریه بود حال می‌گوید که خوش بین است.

وی در گفت‌وگو با فاکس نیوز به تماس آخر هفته خود با ترامپ اشاره کرد و افزود که این صحبت تلفنی باعث شد تا نسبت به این اقدام خوش بین شود. وی تصریح کرد که می‌توان به راه حلی رسید که امنیت ترکیه و کردها را تضمین کند و باعث مهار داعش نیز شود.

بیشتر بخوانید:

تلاش‌ برای حل بحران سوریه؛ سفر پلوسی به اردن، گفتگوی تلفنی مرکل و پوتین

حمله به شمال سوریه؛ چه کسی از آتش‌بس ۱۲۰ ساعته سود می‌برد؟

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آلمان: منطقه امن بین‌المللی در شمال سوریه ایجاد شود

بحران در شمال سوریه؛ آغاز گفتگوهای اردوغان با پوتین در سوچی

اردوغان: مسئول تنش‌های اخیر خاورمیانه نتانیاهو است؛غرب در برابر حمله اسرائیل به سفارت ایران سکوت کرد