close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
خبرنگاری جرم نیست

ممنوعیت ورود کتاب و مجله از سوی رییس زندان اوین: کتاب‌های جدید به مسعود کاظمی تحویل داده نشد

۲۳ مهر ۱۳۹۸
ایران وایر
خواندن در ۵ دقیقه
مسعود کاظمی  در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ در منزلش بازداشت و روانه زندان اوین شد.
مسعود کاظمی در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ در منزلش بازداشت و روانه زندان اوین شد.

یک منبع آگاه به «مسعود کاظمی»، روزنامه‌نگاری که در بند چهارم زندان اوین به سر می‌برد گفت با تصمیم مدیر جدید زندان اوین دیگر کتاب و مجله وارد بندهای این زندان نمی‌شود و به این ترتیب زندانیان از دریافت کتاب‌ها و مجلات پستی از سوی خانواده‌شان محروم شده‌اند. 

این منبع به سایت «خبرنگاری جرم نیست» گفت به تازگی خانواده مسعود کاظمی برای او تعدادی مجله و کتاب از جمله کتاب‌های درسی پست کرده که به دست او نرسیده است و مسوولی در زندان طی تماسی به آنها گفته است بروند بسته‌شان را تحویل بگیرند.

به گفته این منبع پیش از مدیریت جدید، خانواده‌های زندانیان برای ارسال کتاب و مجله که با مجوز وزارت ارشاد منتشر شده بود هیچ محدودیتی نداشتند: «به راحتی رمان، داستان کوتاه و هرچه که در نظام جمهوری اسلامی مجوز انتشار گرفته و در کتابفروشی‌ها موجود بود می‌توانست برای زندانیان فرستاده شود و هیچ منعی در ارسال کتاب نبود.»

به گفته این منبع، کتاب‌های کتابخانه «اندرزگاه چهار» زندان اوین که کتابخانه بزرگی هم به حساب می‌آید، حاصل کتاب‌های است که برای زندانیان این بند فرستاده شده  و پشت هر کتابی نام زندانی و سالی که آن را به کتابخانه اهدا کرده نوشته شده است. بسیاری از زندانیان به خصوص زندانیان سیاسی ساعت‌های از روزشان را در کتابخانه زندان می‌گذراندند.

این منبع درباره کتاب‌خوانی مسعود کاظمی، روزنامه‌نگاری که به دو سال حبس قطعی محکوم است اشاره می‌کند و می‌گوید: «او در زندان خیلی از رمان‌ها را خوانده، از جمله رمان «کوری». ولی متاسفانه دیگر با تصمیم مدیر جدید کتاب‌های جدید به دست‌شان نخواهد رسید.»

«غلامرضا ضیایی» پیش از این رییس سابق زندان «رجایی شهر» و «بازداشتگاه کهریزک» بوده است. زندان رجایی شهر کرج به شرایط نامناسب امنیتی و بهداشتی بین زندانیان معروف است و در بازداشتگاه کهریزک در جریان اعتراضات سال ۸۸ نیز که فجایعی فراموش نشدنی روی داد. آقای ضیایی اوایل مرداد امسال با حکم مدیر کل زندان‌های استان تهران به ریاست زندان اوین منسوب شده است. 

در این مدت به گفته بسیاری از زندانیان بند نسوان زندان اوین و همچنین زندانیان مرد بندهای مختلف این زندان، رییس جدید محدودیت‌های را برای زندانیان قائل شده از جمله ۱- حق ملاقات حضوری خانواده‌ با زندانی از ماهی یک بار به دو ماه یک بار تبدیل شده است. ۲- محدودیت‌ها در تماس با بیرون زندان (از زمان مدیریت جدید هر زندانی فقط به هفت شماره مشخص می‌تواند تماس بگیرد و نه بیشتر.» ۳- جلوگیری از دادن پست‌های به زندانیان سیاسی مانند داشتن مدیریت‌ بند ۴- منع ورود کتاب و مجلات به بندها (حداقل بند چهار براساس اطلاعات داده شده است.)

«مهدی قدیمی»، روزنامه‌نگار نیز در توییتر خود درباره محدودیت‌های جدید در زندان و مسعود کاظمی نوشته است: «به #مسعود_کاظمی گفتن برات از بیرون زندان، کتاب فرستادن ولی رئیس زندان اخیرا ورود کتاب رو ممنوع کرده!

این روزنامه‌نگار در این پست توییتری مطرح کرده اما «چرا باید ورود کتاب به زندان ممنوع بشه؟»

منبع مورد گفت‌وگو، درباره اینکه آیا غلامرضا ضیایی رییس زندان اوین دلیلی برای تصمیم جدیدش مبنی بر عدم پذیرش کتاب و مجله از سوی خانواده‌های زندانیان گفت: «هیچ توضیحی داده نشده، رییس جدید سلیقه و قوانین خودش را پیدا کرده، ما هم دیگر عادت به سرکوب کردیم و اینکه فقط بپذیریم. هرچند این حرکت غیرقانونی است.»

مسعود کاظمی اولین بار در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ در منزلش بازداشت و روانه زندان اوین شد. او شش روز بعد در تاریخ ۲۰ آبان ماه با قرار کقالت صد میلیون تومانی آزاد شد. اولین جلسه دادگاه او به اتهاماتش در تاریخ اول خرداد ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه، قاضی برای او قرار کفالت ۱۰۰ میلیون تومانی برای او را به قرار وثیقه یک میلیارد تومانی تبدیل کرد که به علت عدم توانایی این روزنامه‌نگار به پرداخت چنین مبلغ سنگینی در همان روز روانه زندان اوین شد. 

او نهایتا به اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال حبس، به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال حبس، و به اتهام «توهین به مقامات دیگر» به شش ماه حبس در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محکوم شد که مجموعا حکم او چهار سال و شش ماه است. علاوه بر این به دو سال محرومیت از فعالیت‌های مطبوعاتی نیز محکوم است. براساس این حکم او باید بیشترین مجازات خود را که دو سال حبس است بگذراند. 

از سوی دیگر دو زندانی به نام‌های «فرهاد میثمی»، فعال مدنی و «محمد حبیبی»، معلم و فعال کارگری روز ۱۶ مهرماه در نامه‌ای سرگشاده درباره محدودیت‌ها و سختگیری‌های جدید زندان اوین به این موارد اشاره کردند: «کاهش ملاقات‌های حضوری تمامی زندانیان سیاسی و حذف روز اختصاصی ملاقات مادران زندانی با کودکانشان، ممنوعیت غیرقانونی دریافت کتاب و نشریات مجاز، و محدودیت تماس تلفنی» 

همچنین «صدیقه پاک‌ضمیر»، همسر محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران در یک رشته توییت «جزییاتی از اعمال محدودیت برای زندانیان سیاسی در زندان اوین» را چنین نوشته است: «از زمانی که ضیایی به عنوان رییس جدید زندان اوین منصوب شده است محدودیت‌هایی برای زندانیان سیاسی اعمال شده است.  در همین راستا ضیایی دستور داده است یک بار ملاقات حضوری این زندانیان لغو گردد و هر دو ماه یک بار به زندانیان سیاسی ملاقات حضوری داده شود. در اقدامی دیگر ارسال کتاب و مجله توسط خانواده زندانیان ممنوع شده. مشارکت زندانیان سیاسی در اداره داخلی زندان که بر عهده زندانیان است ممنوع شده و آنان نمی‌توانند به عنوان وکیل بند و مسوول اتاق و مسوول فرهنگی و...انتخاب شوند. در مواردی محدودیت‌ها فراتر از زندانیان سیاسی در مورد تمام زندانیان اعمال می‌شود که تخلف آشکار است. از جمله می‌توان به پولی شدن درمان زندانیان اشاره نمود که باعث شده است زندانیان فرودست و فقیر نتوانند بخاطر بیماری به بیمارستان اعزام شوند.» 

این در حالی است که بر طبق ماده ۱۸۰ آیین‌نامه سازمان زندان‌ها، «کلیه محکومان و متهمان تحت نظارت کامل و طبق مقررات مجاز به داشتن ارتباط با بستگان و آشنایان خود می‌باشند...» به عبارت دیگر، ملاقات با اعضای خانواده و فرزندان، حق تمام زندانیان است و در مواردی مانند قضیه نرگس محمدی، که فرزندانش به دلیل اقامت در خارج از کشور امکان ملاقات حضوری با مادر را ندارند داشتن ارتباط تلفنی مستمر با فرزندان، جایگزین حق ملاقات است.»

 

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید: www.journalismisnotacrime.com

 

مطالب مرتبط:

مسعود کاظمی بازداشت شد؛جرم: خبرنگاری، وثیقه: یک میلیارد تومان

قاضی محمد مقیسه به مسعود کاظمی: «باید باروت در دهان‌تان ریخت و منفجرتان کرد»

آخرین دفاع یک روزنامه‌نگار در دادگاه

زندان رجایی شهر، هر روز بدتر از دیروز

وضعیت وخیم ۳۰زندانی در بند ۴ زندان گوهردشت کرج

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

بلاگ

زنانی که دوچرخه‌سواری‌شان حرام شده، هواپیمای تهران مشهد را هدایت کردند

۲۳ مهر ۱۳۹۸
پشت صحنه یک توییت
خواندن در ۳ دقیقه
زنانی که دوچرخه‌سواری‌شان حرام شده، هواپیمای تهران مشهد را هدایت کردند