1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آلمان صادرات جنگ‌افزار به ترکیه را محدود می‌کند

۱۳۹۸ مهر ۲۰, شنبه

دولت آلمان برای فروش تجهیزاتی که می‌توانند در حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه مورد استفاده قرار گیرند مجوز صادر نمی‌کند. بسیاری از کشورهای اروپایی، از جمله آلمان خواستار توقف پیشروی ارتش ترکیه در خاک سوریه هستند.

https://p.dw.com/p/3RBhC
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از محدودیت ارسال تسلیحات به ترکیه خبر داد
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از محدودیت ارسال تسلیحات به ترکیه خبر دادعکس: picture-alliance/dpa/K. Nietfeld

به رغم انتقادها و اعتراض‌های بین‌المللی، پیشروی نظامیان ترکیه در مناطق شمال و شمال شرق سوریه همچنان ادامه دارد و آنکارا درخواست بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله آلمان را برای توقف عملیات نظامی با قاطعیت رد کرده است.

پیش از این حزب سبزهای آلمان خواستار توقف موقت فروش جنگ‌افزارهای آلمانی به ترکیه شده بود. اکنون این اتفاق ظاهرا افتاده و برلین صادرات تجهیزات نظامی به آنکارا را محدود کرده است.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به نشریه "بیلد ام زونتاگ" گفته با توجه به پیشروی نظامیان ترکیه در شمال و شرق سوریه، دولت از اعطای مجوز جدید برای تمام جنگ‌افزارهایی که بتوانند توسط ارتش ترکیه در این عملیات مورد استفاده قرار گیرند خودداری می‌کند.

به گفته هایکو ماس، دولت آلمان از سال ۲۰۱۶ و به خصوص پس از هجوم نظامیان ترکیه به منطقه عفرین در شمال شرق سوریه، محدودیت‌های زیادی برای صادرات جنگ‌افزار به این کشور اعمال کرد. فروش تجهیزات نظامی به ترکیه تا کنون به طور کامل متوقف نشده است.

یک تانک لپئوپارد ارتش ترکیه در جاده‌ای نزدیک مرز سوریه، عکس از آرشیو
یک تانک لپئوپارد ارتش ترکیه در جاده‌ای نزدیک مرز سوریه، عکس از آرشیوعکس: picture-alliance/dpa/XinHua

ترکیه بزرگترین واردکننده تسلیحات از آلمان

ارزش جنگ‌افزارهای صادراتی آلمان به ترکیه در سال گذشته بالغ بر ۲۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار یورو بود. این میزان نزدیک به یک سوم کل فروش تجهیزات نظامی آلمان در سال ۲۰۱۸ بوده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

آنکارا در چهارماهه نخست امسال نیز اندکی بیش از ۱۸۴ میلیون یورو تجهیزات نظامی از آلمان خریده و مانند سال گذشته در ردیف نخست مشتریان کالاهای نظامی آلمانی قرار داشته است.

ترکیه روز چهارشنبه پیشروی در مناطق تحت کنترل واحدهای موسوم به یگان‌های مدافع خلق در شمال سوریه را، که از مدت‌ها پیش تهدید به انجام آن کرده بود، آغاز کرد. این یگان‌ها ستون اصلی "نیروهای دموکراتیک سوریه" محسوب می‌شوند که اکثریت آنها کردهای سوری هستند.

دولت مستقر در آنکارا می‌گوید ارتش ترکیه پیش از ظهر شنبه موفق به تسخیر شهر مرزی راس‌العین در شمال سوریه شده‌اند. جنگجویان کرد این ادعا را رد می‌کنند.

پرچم رزمندگان کرد "یگان‌های مدافع خلق" در منطقه‌ای از شهر مرزی راس‌العین، شنبه ۱۲ اکتبر ۲۰۱۹
پرچم رزمندگان کرد "یگان‌های مدافع خلق" در منطقه‌ای از شهر مرزی راس‌العین، شنبه ۱۲ اکتبر ۲۰۱۹عکس: picture-alliance/AA/H. El-Homsi

در حالی که وزارت دفاع ترکیه از کنترل کامل شهر راس‌العین خبر داده و کردها آن را تکذیب می‌کنند، دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید نظامیان ترکیه وارد این شهر شده‌اند اما درگیری میان آنها و پیشمرگه‌ها همچنان ادامه دارد.

مروان قمیشلو، از فرماندهان نظامیان نیروهای دموکراتیک سوریه گفته پس از ورود ارتش ترکیه و متحدانش به یکی از محله‌های راس‌العین رزمندگان این تشکل به طور تاکتیکی عقب‌نشینی کردند اما مرکز شهر، بر خلاف ادعای وزارت دفاع ترکیه هنوز تصرف نشده است.

کشته شدن دست‌کم ۳۰ غیرنظامی در راس‌العین

دیده‌بان حقوق بشر مستقر در لندن که اطلاعات خود را از فعالان سوری به دست می‌آورد می‌گوید در جریان حمله به شهر مرزی راس‌العین دست‌کم ۳۰ غیر نظامی کشته شده‌اند. این سازمان می‌افزاید از زمان آغاز حمله به شمال سوریه تا پیش از ظهر شنبه ۷۴ نفر از نیروهای کرد سوری و ۴۹ شبه‌نظامی متحد ترکیه کشته شده‌اند.

بر پایه برآورد سازمان ملل متحد از زمان آغاز درگیری‌ها در شمال سوریه تا کنون بیش از صد هزار نفر از ساکنان شهرهای مرزی تل‌ابیض و راس‌العین آواره شده‌اند. انتظار می‌رود با ادامه و تشدید درگیری‌ها شمار آوارگان بسیار افزایش یابد.

ترکیه یگان‌های مدافع خلق را شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) معرفی می‌کند و آنها را گروه تروریستی می‌خواند. آنکارا قصد دارد با عقب راندن کردها در یک نوار مرزی به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه تا دو میلیون پناهجوی سوری را که اغلب عرب‌تبار هستند اسکان دهد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

آمریکا که پیش از آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه مخالفت جدی با آن نکرده بود اکنون صریحا به آنکارا هشدار داده که در صورت عدم توقف این عملیات اقتصاد ترکیه را متلاشی خواهد کرد. تهدیدهای واشنگتن از روز جمعه و پس از هدف قرار گرفتن نظامیان آمریکایی توسط توپخانه ارتش ترکیه در حومه شهر کوبانی شدت گرفته است.

پارلمان سوئد از دولت این کشور خواسته در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا که روز دوشنبه برگزار می‌شود پیشنهاد تحریم تسلیحاتی ترکیه را مطرح کند. فرانسه نیز خبر داده که کشورهای اروپایی به زودی در مورد این تحریم‌ها گفت‌وگو خواهند کرد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر