1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

گرنل جنجال ممنوعیت دیدار ظریف با روانچی را "ریاکاری" خواند

۱۳۹۸ مهر ۷, یکشنبه

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان جنجال خبری ممنوعیت دیدار ظریف با تخت‌روانچی را "نهایت ریاکاری ظریف" خواند. دولت آمریکا به ظریف اجازه نداد از محدوده تعیین‌شده خارج شود و با مجید تخت‌روانچی در بیمارستان ملاقات کند.

https://p.dw.com/p/3QRY1
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمانعکس: Getty Images/O. Andersen

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان خطاب به محمد جواد ظریف در حساب کاربری خود نوشته است: «شما مانع دسترسی مردم ایران به فناوری و رسانه‌های اجتماعی می‌شوید و هچنان گروگان می‌گیرید. ریاکاری شما حد ندارد».

این پیام از قرار پاسخی است به پیام محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که یک روز پیشتر در حساب کاربری خود در توییتر نوشته بود: «به لطف فناوری، توانستم دوست ۴۰ ساله‌ام و سفیر ایران در سازمان ملل ‌تخت‌راوانچی که در بیمارستانی اینجا در نیویورک، تنها چند بلوک دورتر از من بستری است، ببینم و صحبت کنم».

مجید تحت‌روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانی در نیویورک بستری است. محمد جواد ظریف، وزیرخارجه ایران که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، تصمیم داشت در بیمارستان او را ملاقات کند. 

اما دولت آمریکا با درخواست ظریف برای خروج از محدوده از پیش تعیین شده و سفر به بیمارستانی که چند خیابان بیشتر با مقر سازمان ملل در نیویورک فاصله ندارد، مخالف کرد. مقامات ایرانی دلیل این مخالفت را عدم پذیرش درخواست آمریکا برای آزادی یک زندانی آمریکایی در ایران اعلان کردند. 

وزارت خارجه آمریکا با تأیید این گفته، رسمأ اعلام کرد، در صورتی با درخواست خروج ظریف از محدود مجاز موافقت می‌شود که یک شهروند آمریكایی محبوس در ایران آزاد شود. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم تأکید کرد: «ایران سال‌ها به ناحق شهروندان آمریکا را زندانی و از دیدار آزادانه با بستگان و دوستانشان محروم می‌کند.»

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان که از منتقدان سرسخت جمهوری اسلامی به شمار می‌رود خطاب به ظریف نوشته است: «باب لوینسون کجاست؟ او ۱۲ سال است که در ایران به گروگان گرفته شده است. طولانی‌ترین زمان گروگان‌گیری یک آمریکایی»

او همچنین به توییتی از حساب کاربری فرزندان لوینسون اشاره کرده است که خطاب به ظریف نوشته‌اند: «چه خوب که شما فهمیدید چقدر مهم است که بتوانید آنهایی را که دوست دارید، ببینید و با آنها صحبت کنید. ما هنوز منتظر دیدار و گفتگو با آنها هستیم»

باب لوینسون سال ۲۰۰۷ پس از سفر به ایران ناپدید شد. ایران می‌گوید اطلاعاتی از سرنوشت او ندارد اما مقامات آمریکای معتقدند او در ایران گروگان گرفته شده است. از دیگر شهروندان آمریکایی زندانی در ایران می‌توان به مایکل وایت، سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی اشاره کرد.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در گفتگو با شبکه خبری فاکس‌نیوز در پاسخ به پرسشی در مورد آمریکایی‌های زندانی در ایران گفت که دولت ترامپ وعده داده در ازاء آزادی هر یک از آنها، یک ایرانی زندانی در آمریکا را آزاد کند.

رئیس‌جمهور ایران با اشاره به آزادی نزار زاکا، شهروند لبنان که اقامت دائم آمریکا را دارد، گفت: «آنها فقط از ایران تشکر کردند. توپ حال در زمین آمریکاست»

نزار زاکا به اتهام جاسوسی در ایران به ده سال زندان محکوم شده بود، اما شواهد و اسنادی که جاسوسی او را ثابت کنند هرگز در اختیار عموم قرار نگرفت.

نزار زاکا پس از آزادی، بازداشت خود در ایران را یک آدم‌ربایی خواند.