دونالد ترامپ با اعزام نیروی نظامی به خلیج فارس موافقت کرد

ترامپ

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، رئیس ستاد مشترک و رئیس جمهوری آمریکا - ارتش گزینه‌های نظامی مختلف را در اختیار رئیس جمهوری قرار می‌دهد

آمریکا از اعزام نیرو و سیستم دفاع موشکی به عربستان سعودی و امارات خبر داده است. این اقدام آمریکا در پی حملات به بزرگترین تاسیسات نفتی عربستان صورت می گیرد.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، این اقدام آمریکا را "دفاعی" خواند.

درباره شمار نیروهایی که قرار است اعزام شوند، هنوز تصمیم گیری نشده است.

پنتاگون می‌گوید این اولین گام آمریکا در واکنش به حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان است.

بامداد شنبه ۱۴ سپتامبر در دو حمله جداگانه، پالایشگاه بقیق و پس از آن در میدان نفتی خریص هدف حمله قرار گرفتند.

حوثی‌های یمن گفته اند با ۱۰ پهپاد حملات سنگینی را علیه تاسیسات نفتی اصلی عربستان، آرامکو انجام داده‌اند.

آمریکا و عربستان می‌گویند هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه حملات از خاک یمن انجام شده وجود ندارد.

عربستان با برگزاری کنفرانس خبری و ارائه شواهدی که از محل حملات جمع آوری کرده گفته است تسلیحات به کار رفته در این حملات ساخت ایران است.

در مقابل، مقامات ایران این اتهام را رد کرده و اظهارات حوثی‌ها را تایید کرده و گفته‌اند که آنها از توانایی فنی و نظامی لازم برای دست زدن به چنین حملاتی بدون حمایت دیگران برخوردارند.

حملات روز شنبه به تاسیسات نفت عربستان عرضه بیش از ۵ درصد نفت جهانی را مختل کرده است.

آمریکا می‌گوید عربستان سعودی برای جلوگیر ی از افزایش تنش خواستار کمک بین المللی برای حمایت از زیرساخت های این کشور در برابر حملات ایران شده است و دونالد ترامپ به همین دلیل وارد عمل شده است.

امارات متحده عربی هم در خواست مشابهی مطرح کرده است.

"پیام روشن به ایران"

وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس خبری جمعه شب در پنتاگون گفت آمریکا از اعزام نیروهای خود به عربستان سه هدف دارد.

اول اینکه پیامی روشن به ایران بفرستد که آمریکا از شرکای خود در منطقه حمایت می کند و دوم اینکه از آزادی جریان منابع حیاتی برای اقتصاد جهان حمایت کند.

وزیر دفاع آمریکا در عین حال گفت: "ما ازرهبران ایران می خواهیم که دست از رفتار مخرب و بی ثبات کننده خود بردارند و در مسیری صلح آمیز و دیپلماتیک گام بردارند."

او تاکید کرد آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست با این همه ما گزینه های نظامی دیگری هم دارد که در صورت لزوم از آنها استفاده خواهد کرد.

مارک اسپر درعین حال گفت "در کنار اعزام نیرو، آمریکا تحویل محموله تسلیحاتی به عربستان و امارات متحده عربی را سرعت می بخشد تا توانایی دفاعی خود را افزایش دهند. "

وزیران دفاع

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، مارک اسپر، وزیر دفاع، و دانفورد (اول و دوم از راست) در ملاقات با خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع عربستان - مقامات دو کشور ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی معرفی کرده‌اند

جزییات مشخص نیست

ژنرال دانفورد رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در کنار وزیر دفاع این کشور در کنفرانس خبری جمعه شب حاضر بود گفت هنوز درباره جزییات مثل شمار نیروهای اعزامی تصمیمی گرفته نشده است.

آقای دانفورد گفت: "بر اساس تصمیم رییس جمهوری در دو روز آینده با فرماندهی منطقه مرکزی نیروهای نظامی و شرکای سعودی خود صحبت می کنیم و بر اساس این گفتگوها درباره جزییات این اعزام تصمیم می گیریم."

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت جزییات اعزام نیروهای آمریکایی را می‌تواند هفته آینده در اختیار خبرنگاران بگذراد.

"فعلا کافی است"

وزیر دفاع آمریکا اعزام نیروهای این کشور به منطقه را گام اول در "واکنش به رفتار مخرب و بی‌ثبات کننده ایران" خواند و گفت در شرایط فعلی این اقدام کفایت می‌کند. آقای اسپر افزود در صورت تغییر شرایط ممکن است به اعزام نیروهای بیشتری نیاز باشد.

کنفرانس خبری جمعه شب ساعاتی پس از آن برگزار شد که مقامات وزارت دفاع آمریکا - پنتاگون - در جلسه‌ای با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، گزینه‌های نظامی علیه ایران را در اختیار او قرار دادند.

رسانه‌های آمریکایی به نقل از منابع دولتی این کشور گفته‌اند که در جلسه شورای امنیت ملی آمریکا که در کاخ سفید ب، مقامات نظامی ایالات متحده گزینه های نظامی مختلف از جمله فهرستی از هدف های داخل ایران برای حملات هوایی را به رئیس جمهوری ارائه خواهند داد. به گزارش روزنامه واشنگتن پست، آنان همچنین پی آمدهای احتمالی این حملات از درگیر شدن ایالات متحده در جنگ مستقیم با ایران را نیز مطرح خواهند کرد.