1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعی

سحر، "دختر آبی" هوادار فوتبال در اثر خودسوزی درگذشت

۱۳۹۸ شهریور ۱۹, سه‌شنبه

سحر خدایاری یک هفته پس از خودسوزی در بیمارستان مطهری درگذشت؛ دختری عاشق فوتبال که تلاش کرده بود با لباس مبدل مردانه وارد استادیوم آزادی شود. موضوع مرگ "دختر آبی" در شبکه‌های اجتماعی بازتابی وسیع داشته است.

https://p.dw.com/p/3PJvX
Iran Frauen in Stadion
عکس: khabaronline.ir

از او به نام‌های سحر خ. و سارا در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی یاد شده است. دختری ۲۹ ساله و عاشق فوتبال که جان خود را به علت تلاش برای تماشای یک دیدار تیم مورد علاقه‌اش، استقلال، و پیامدهای ناشی از این اقدام از دست داد. سحر خدایاری در اثر خودسوزی ۹۰ درصدی روز دوشنبه ۱۸ شهریور در بیمارستان درگذشت.

او به اتهام تلاش برای ورود غیرقانونی به استادیوم فوتبال در اسفندماه سال گذشته توسط ماموران انتظامی دستگیر اما مدتی بعد  با پرداخت وثیقه آزاد شد. سپس به او گفته شد که به شش ماه زندان محکوم شده است. سایت "خبرآنلاین" پیش از آن خبر از "ممنوع الملاقات" بودن این دختر داده بود. 

سحر روز ۱۱ شهریور برای پس گرفتن گوشی موبایلش به دادگاه انقلاب رفت اما به او گفته شد که قاضی در مرخصی است. او پس از خروج از دادگاه در حالی که فریاد می‌کشید دو به گفته شاهدان عینی به چیزی اعتراض می‌کرد دست به خودسوزی زد؛ اعتراضی که مرگ او را در پی داشت.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

سایت "خبرآنلاین" میزان سوختگی این دختر عاشق فوتبال را ۹۰ درصد و نوع آن را درجه سه اعلام کرده بود. سحر در بیمارستان مطهری در آی سی یو و با دستگاه تنفس مصنوعی بستری بود.

حراست بیمارستان حتی مانع از گفت‌وگوی خبرنگاران با خانواده او می‌شوند. خبر درگذشت سحر بازتابی وسیع در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

پروانه سلحشوری نماینده مجلس، در توییترش سحر را "دختر ایران" و همه را در سوختن او مسئول دانسته است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سایت دیده‌بان حقوق بشر پیش از انتشار خبر درگذشت سحر با انتشار گزارشی درباره خودسوزی او، از نهادهای ورزشی بین‌المللی درخواست کرده بود که برای رفع ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی اقدام کند.

در این گزارش از واکنش توام با تاخیر فیفا نسبت به منع ورود زنان به میادین ورزشی انتقاد شده بود. در این گزارش به ماده چهار قوانین فیفا مبنی بر مخالفت با تبعیض علیه زنان اشاره شده بود. دیده‌بان حقوق بشر خواستار مجازات ناقضان حقوق زنان از سوی فیفا و نهادهای بین‌المللی شده است.

پرش از قسمت در همین زمینه